IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2021, 16:07   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Akar, Anıtkabir'i görmek isteyen Hira'yı Ankara'ya davet etti




Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan, 2 çocuk babası Mehmet Şerif Karahan'ın (32), Mustafa Kemal Atatürk hayranı olan ve Anıtkabir'i görmek isteyen 9 yaşındaki kızı Hira için yaptığı 'kardan Anıtkabir'in haberi büyük yankı uyandırdı. Yüksekova'da görevli komutanlar da aileyi evinde ziyaret edip, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın selamını ileterek, kendilerini Ankara'ya davet ettiğini söyledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yüksekova ilçesi Yeni Mahalle'de yaşayan Mehmet Şerif Karahan, Atatürk hayranı olan ve Anıtkabir'e gezmek isteyen kızı Hira'nın bu hayalini gerçekleştirmek için evinin önünde karlarla Anıtkabir yaptı. Hava sıcaklığının eksi 20 derece olduğu dondurucu soğukta 'kardan Anıtkabir' yapan baba Karahan, biriken karlardan aslan ve 'Aslanlı Yol' da ortaya çıkardı. İnşaat işçisi baba Karahan, "Kızımın kuzeni bundan önce Anıtkabir'e gitmişti. Telefonla kızımla konuştu. Kızım da ondan bol bol Anıtkabir resimlerini çekmesini istedi. Ankara'da dönünce kızım Hira ile görüştü. Anıtkabir resimlerini gören kızım çok heyecanlandı. 'Keşke ben de gidebilsem, Ata'mın yerini görmek istiyorum' dedi. Kızım bana 'Baba sen bize kardan helikopter, uçak ve daha değişik bir sürü figürler yaptın. Bu sefer Anıtkabir yap' dedi. Ben de iş olmadığı için evimin bahçesinde biriken karlardan kızım Hira için Aslanlı Yol ve Anıtkabir yaptım. Güzel bir sürpriz oldu. Pandemi ve imkansızlıklar nedeniyle kızımı Anıtkabir'e götüremedim" dedi.

Anıtkabir'i görmeyi çok istediğini anlatan 3'üncü sınıf öğrencisi Hira Karahan ise kuzeninin başarılı olduğu için okul tarafından Anıtkabir'e gezmeye götürüldüğünü belirterek, "Ben de benim için resim çekmesini istemiştim. Benim için çektiği resimleri görünce çok sevindim. Tek hayalim Anıtkabir'i görmek. Ancak maddi imkansızlık ve pandemi nedeniyle babam beni götüremiyor. Babam bu isteğimi kardan Aslanlı Yol ve Anıtkabir'i yaparak bana büyük bir sürpriz yaptı. Çok mutluyum bu soğuğa rağmen babam bu istediğimi gecesini gündüzünü katarak beni mutlu etti" diye konuştu.

BAKAR AKAR'DAN ANKARA'YA DAVET
Hira'nın haberinin yayınlanmasının ardından sosyal medyadan destek mesajları gelirken, dün Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nda görevli komutanlar da Karahan ailesinin Yeni Mahalle'de bulunan evini ziyaret etti. Komutanlar, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın selamını ileterek, kendilerini Ankara'ya davet ettiğini söyledi. Bu durum karşısında çok mutlu olduğunu belirten Hira ise Anıtkabir'i göreceği için çok heyecanlandığını belirterek, "Babam bana kar ve buzdan Anıtkabir yaparak sürpriz yaptı. Durum haber olunca komutan amcalar ve ablalar gelip evde ziyaret ettiler. Komutanlarımız beni çok sevdiklerini söylediler. Bakanımız bizi Ankara'ya davet etti. Anıtkabir'i göreceğim için çok heyecanlıyım, çok mutluyum ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bakan beye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Baba Karahan ise komutanların kendilerini evlerine kadar gelip ziyaret etmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Karahan, "Bugün komutanlarımız evimize kadar gelerek bizi ziyaret ettiler. Yaptığımız çalışmaları gördüler. Çok mutlu olduk. Kızımın tek hayali olan Anıtkabir'i görmek için bizi Ankara'ya davet ettiler. Bakan beye ve komutanlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hira, babasının kendisi için yaptığı 'kardan Anıtkabir' önünde 'Atatürk' şiirini okudu. Karahan ailesiyle bir süre sohbet eden komutanlar, beraberlerinde getirdikleri hediyeleri de verdikten sonra evden ayrıldı.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
guncel haberler, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada Akar Su Görmek mCx Rüya Tabirleri 0 16 Ağustos 2019 23:25
Bakan Akar, parti liderleriyle görüşecek Coder Haber Arşivi 0 24 Haziran 2019 13:41
Bakan Işık: Org. Akar'ın rehin alındığı yönünde güçlü bilgiler var Seth Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2016 01:31
Bakan Şimşek'e CHP'den davet GoLGe Haber Arşivi 0 05 Ekim 2015 20:58
Bakan Nokia'yı davet etti! aSi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 14 Mart 2012 09:15