IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2007, 11:35   #1
AngeL
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Msn hakkında genellikle sorulan sorular ?




SORU: 1-Birinin Sizi sildigini anlamak istiyorsaniz

Kisisel Ayarlar -->Gizlilik-->Ordan Süphelendiginiz Kisinin üstüne gelin ve Sag Tiklayin Eger SIL aktifse sizi silmistir

SORU: 2-Programsiz çoklu messenger açma

yapmaniz gereken C ye girmek ordan program files /msn messenger/ içindeki msnmsgr vede msgsc.dll kopyalayip adini deistrip yapistirin kopyaladiniz msnle 2.msnizi açabilirsiniz 3.4. nekar isterseniz çogaltmak size kalmis kolay gelsin

SORU: 3-Msn Spaces’e Muzik veya klip koyma

MSN Alaniniza (MSN Spaces), asagida siralanan adimlari takip ederek küçük boyutlu bir Windows Media Player ko* istediginiz videolari görüntüleyebilir veya sarkilari dinletebilirsiniz.
1) Öncelikle alaniniza girdikten sonra sayfanizi düzenleyebildiginiz ana sayfanin adresinin (linkinin) yanina &powertoy=musicvideo kodunu yazin ve ardindan Enter tusuna basin.
2) Sayfa yenilendikten sonra sayfanin sag tarafinda bulunan,Customize tusuna tiklayin.
3) Bu asamadan sonra sayfanin sol tarafinda bulunan Modüles butonuna tiklayin ve açilacak olan pencereden Power Toy: Windows Media Player yazisinin yaninda bulunan Add yazisina tiklayin.
4) Bu asamadan sonra sayfanin sag tarafinda bulunan Save butonuna tiklarsaniz olusturmus oldugunuz Windows Media Player’in ayar penceresiyle karsilasacaksiniz.
5) Bu asamada ise URL yazan kisma asagida belirtilmis uzantilardan birine sahip görüntülemek istediginiz video veya dinletmek istediginiz parçanin linkini yazin ve ardindan Save tusuna basin.
Not: Windows Media Player’in destekledigi uzantilar su sekilde; wav, avi, wma, wmv, mpg, mpeg, mp3 bu uzantilardan baska uzanti desteklemez.

SORU: 4-Windows Messenger Silme

Çogu bilgisayar kullanicisi Windows Messengerin görüntüsü ve kullanimindan hoslanmazlar. Ve bunun içinde windows messengeri silmek isterler. Iste bu konu altinda bunun çözümünü bulabilirsiniz.
Bunun için yapmaniz gerekenleri sirasiyla belirtelim:
1- Baslat ---> Çalistir (Start ---> Run)
2- Çalistir açildiktan sonra yapmaniz gereken tek sey asagida "..." arasinda belirtilmis olan yaziyi yazip enterlamanizdir.
" RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Re move "
NOT: Program Ekle/Kaldirdan Windows Bilesenlerini Ekle/Kaldir kismindanda bu islem yapilabilir

SORU: 5-PC de MSN Kisitlama

Domain Ortami olmaksizin Local Makinada MSN Messenger ve Windows Messenger kullanimini kisitlamak. Öncelikle son zamanlarda çok çikar oldu bu soru karsimiza (Anlatim bozuklugu oldu) Onun için biraz ayrintili bir döküman yazmak istedim. Ise birazda olsa olayin mantigini anlatmakla baslayalim:
Bir domain ortaminda uygulanan Policylerin çogu, domain ortami olmaksizin local makinayada uygulanabilir. Zaten domain ortamida olsa çogu policy ayari LOCAL üzerinden isler (Sadece Domain Controler üzerinden konfigüre edilir). Biz bunlari bir domain ortami olmadigini düsünerek yapicaz. Bu islem MMC konsolu kullanilarak "Gurup Ilke Nesnesi Düzenleyicisi" (Poicy) ayarlari ile yapilir. Tabiki bunu yapabilmek için öncelikle Local makinada Administrator yetkiniz olmali. Daha sonra su yollari izliyoruz.
Öncelikle su unutulmamali; MSN kisitlansa bile kullanicilar Windows messenger ile oturum açabiliyorlar. Bu nedenle ikisinide kisitlanmali.
Çok acemi kullanicilar için vede türkçe xp kullanildigini varsa* anlatiyorum. Asagidaki Adimlari izleyin:
* Baslat/Çalistir/MMC
* Açilan bos MMC konsolundaki menülerden Dosya/Ek Bilesen Ekle-Kaldir tiklanir
* Açilan pencereden EKLE butonu tiklanir
* Gelen Bilesenler listesinden "Gurup Ilke Nesnesi Düzenleyicisi" Bulunur ve EKLE butonu tiklanir
* Gelen pencerede "Yerel Bilgisayar" yazdigi görülür ve SON butonu tiklanir
* Sonraki pencerelerde sirasi ile KAPAT ve TAMAM botonlari tiklanir
Su anda MMC konsolundaki Konsol Kökü penceresinde "Yerel Bilgisayar Ilkesi" özelligini görüyor olmamiz lazim. Buraya kadar tamamsa ikinci kisma geçiyoruz.
* "Yerel Bilgisayar Ilkesi" nin yanindaki + isareti tiklanarak açilir ve su yollar izlenir:
* Bilgisayar Yapilandirmasi/ Yönetim Sablonlari/ Windows Bilesenleri/ Windows Messenger/
* Bu yolun altinda iki tane özellik olmali ( Windows messenger çalismasin ve otomatik baslamasin gibi) Sirasi ile bu iki degerin üstüne tikla* seçeneklerden ETKIN yapip tamam diyoruz ve Windows messengeri kisitlama islemi tamamlaniyor. (MMC Konsolunu hemen kapatmayin)
* Böylece artik makinada windows messenger çalismayacak.
Simdi MSN Messengeri kisitlayalim. Bu Windows messenger gibi saglikli olmayabiliyor. Yani isi birazcik bilen insanlar bunu atlatabiliyorlar. Nedenini yazinin sonunda anlaticam.
MSN Messengeri kisitlamak için:
* Ayni MMC konsolunda su yollari izleyin:
* Kullanici Yapilandirmasi/ Yönetim Sablonlari/ Sistem Altinda * "Belirlenen Windows Uygulamalarini Çalistirma" yazan özellik bulunur, çift tiklanarak seçeneklerden ETKIN seçilir, Biraz alttaki G&#214
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
TER butanuna tiklanir ve gelen pencerede EKLE butonu tiklanir. Daha sonra buraya "msnmsgr.exe" yazilir (tirnak isareti olmadan)

* Gelen pencerelerden sirasi ile TAMAM, TAMAM denilerek çikilir.
* Buraya çalismasini istemediginiz baska exe dosyalar varsa onlarinda ismini yazabilirsiniz. (Ör: winamp.exe , mirc.exe vs.. gibi) Evet simdi MMC konsolunu kapatabilirsiniz.
* Eger bu konsolu daha sonrada kullanmak isterseniz Dosya/Kaydet menüsünden kaydederek sakliyabilirsiniz. Aksi halde ayni islemleri tekrar yapmalisiniz.
Böylece MSN messengerida kisitlamis olduk. Simdi yukarda bahsettigim olaya gelelim. Dikkat ettiyseniz MSN messengeri kisitlarken "msnmsgr.exe" yazdik. Bu MSN Messenger programinin uygulama dosyasi. Birazcik zeki ve tecrübeli insanlar Program Files içindeki MSN Messenger klasörüne girerek bu dosyanin ismini degistirip herhangi bir sey yaparlarsa MSN çalisacaktir. Ama çogu insan bu küçük hileyi bilmez. (En azindan simdiye kadar bilmiyordu ) Bunun disinda Web Messenger vb.. hizmetlerde MSN çalistirmak için bir yöntem.
Yapacaklarimiz bu kadar. Makina ReStart yapildiginda ayarlar aktif olacaktir. Unutmadan bu kisitlamalar Administrator yetkisinde olan kullanicilarinda etkiler. Ayarlari iptal etmek için ayni yollar izlenir ve seçeneklerden ETKIN yerine YAPILANDIRILMADI seçilir. Gerisi sizin hayal gücünüze kalmis.

SORU: 6-Msn’de soldaki puttonlari kaldirmak!

Araçlar / Secenekler / Güvenlik / Bu Paylasilan Bir Bil.... / Onu isaretleyin .
mesengerde mesgul olarak oturum açarsaniz titresimleri ve göz kirpmalarini oynatmaz ve herhangibir ses duymazsiniz (özelliklede titresim bombardimaninda

2. püf noktasi ise mesela konusuyorsunuz yazi yazarken ctrl+entere basili tutarsaniz o kadar bos mesaj gonderebilirsiniz.
ne ise mi yarar. bir anda karsindaki yazilarin ekranda kayboldugunu görür ve sasirir(: ikinci bir avantali ise webcam ile konusurken birden odaniza/pc basina istenmeyen bir kisi geldiginde ekrani bembeyaz yapar

SORU: 7-Toplu Konusma Esnasinda Siz DahiL Herkesi Konusmadan Atmak Istiyo0rsaNiz KonusmaLari Yazdiginiz Bölüme .piff komutunu yazip yolladiginiz konusmadan herkesi atmis olursunuz..

SORU: 8-messenger`da kisi listesinin içine resim koymak

messenger kisi listesinin içine resim koymak için ilk önce koymak istediginiz resmi gif formatina çevirin sonra adini lvback olarak kaydedin islem tamam resmi program files klasöründe msn messenger dosyasinin içine koy ve resmin içerde messenger i kapat aç tamam

SORU: 9-Messenger’i not defteri olarak kullanin..

Springwise sizin için messenger’da kullanacaginiz yepyeni bi özelligi paylasiyor. Olay nedir?
Messenger’i not defteri gibi kullanacagiz. Yapmaniz gereken isleri, kisa notlarinizi messenger’a alacaksiniz. Istediginiz zaman geri dönüp bakacaksiniz
Güzel ama nasilÇok kolay desem sasirmayin. Bi program kurmaya gerek yok. Sadece
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
mailini messenger’iniza ekleyin.

Nasil çalisiyor: Arkadas listesine ekledikten sonra sabifoo’ya yazdiginiz her seyi kaydediyor. O size cevap vermiyor, sadece bir not defteri gibi notlarinizi kaydediyor.

SORU: 10-Komutlar neler?

list: yazdiginiz tüm yazilari listeliyor
last: en son yazdiginizi listeliyor
privacy on: Güvenli modda kaydediyor
delete <number> : Istediginiz numarali mesaji siliyor
!help: yardim

SORU: 11-Kendime yeni bir msn adresi a&#231;tim. Eski MSN adresimdeki kisilerimi yeni msn adresime nasil aktarabilirim?

Cevap: &#214;ncelikle eski MSN adresinizi a&#231;in. Sonra MSN Messenger ana penceresinde &#252;st men&#252;de Kisiler > Kisi Listeni Kaydet sekmelerine gelin. Kisi listenizi istediginiz dizine kaydettikten sonra yeni MSN adresini a&#231;in. Ardindan Kisiler > Dosyadan Kisi Al se&#231;enegine tiklayin ve kisi listenizi bulundugu dizinden se&#231;in. Kisi listeniz hayirli olsun

SORU: 12-Web kameram oldugunu listemdeki kisilerden nasil gizlerim?

MSN Messenger ana penceresinden Ara&#231;lar > Se&#231;enekler penceresine geldiginizde en altta Web kameram oldugunu baskalarinin g&#246;rmesine izin ver se&#231;enegini deaktif etmelisiniz.

SORU: 13-MSN Adresimi her a&#231;tigimda MSN Today diye bir pencere a&#231;iliyor. Bunu nasil &#246;nleyebilirim ?

MSN Messenger ana penceresinden Ara&#231;lar > Se&#231;enekler penceresinde Genel sekmesine tiklayin. Ardindan Messenger ‘da oturum a&#231;ildiginda MSN Today’i g&#246;r&#252;nt&#252;le se&#231;enegini deaktif etmeniz yeterli olacaktir.

SORU: 14-MSN Messenger’da konusmalarimi herhangi bir eklentiye ihtiya&#231; duymadan nasil kaydederim?

MSN Messenger ana penceresinden Ara&#231;lar > Se&#231;enekler penceresinde Iletiler sekmesine geldiginizde altta ki Ileti Ge&#231;misi b&#246;l&#252;m&#252;nde G&#246;r&#252;smelerin ge&#231;misini otomatik olarak sakla se&#231;enegini aktif etmelisiniz. G&#246;r&#252;smelerin saklandigi yeri alttaki Konusmalarini Bu Klas&#246;re Kaydet b&#246;l&#252;m&#252;nden ayarlayabilirsiniz.

SORU: 15-Dosya aliminda dos****in Belgerim > Alinan Dos**** dizinine gitmesini istemiyorum. Bunu nasil degistirebilirim.

MSN Messenger ana penceresinden Ara&#231;lar > Se&#231;enekler ve Dosya Aktarimi sekmesine gelin. Alinan Dosyalari Bu Klas&#246;re Kaydet se&#231;enegini aktif edin ve hemen altta kullanmak istediginiz dizini se&#231;in.

SORU: 16-Kisi listemi nasil yedeklerim?

Kisiler > Kisi Listeni Kaydet b&#246;l&#252;mlerinden listenizi yedekleyebilirsiniz.

SORU: 17-Alinan belgeleri otomatik tarama islemi nasil yapilir?

MSN Messenger’da size aktarilan dosyalari a&#231;madan &#246;nce bir anti vir&#252;s’e taratabilirsiniz. Hem de otomatik olarak. Yapmaniz gereken; MSN Messenger ana penceresinden Ara&#231;lar > Se&#231;enekler ve Dosya Aktarimi sekmesine gelin. Ardindan, Dosyalarda Vir&#252;s Taramasinda Bu Uygulamayi Kullanin se&#231;enegini aktif edin. Aktif ettikten sonra altta G&#246;z at d&#252;gmesi ile PC’nizde y&#252;kl&#252; anti vir&#252;s’&#252; Program Files’tan se&#231;in. Ardindan size her dosya geldiginde dosya aktarimi biter bitmez anti vir&#252;s’&#252;n&#252;z o dosyayi tarayacaktir. (NOD32 Anti vir&#252;s’&#252; ile denenmistir)

SORU: 18-Kisisel hi&#231;bir bilgi g&#246;nderilmesini istemiyorsaniz?

&#199;ogu kisi bunu bilmez. Kisiler MSN &#252;zerinden karsi tarafa kendi kisisel smileylerini g&#246;nderdikleri sirada DOS’tan &#231;alistirdiklari bir komutla ya da program yardimiyla karsi tarafin IP’sini rahatlikla alabiliyorlar. Kisisel Smiley’leri almamak istiyorsaniz MSN Messenger ana penceresinde Ara&#231;lar > Se&#231;enekler > Iletiler sekmelerini takip ettikten sonra &#214;zel Ifadeleri G&#246;ster se&#231;enegini deaktif etmeniz yeterli olacaktir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
genellikle, hakkinda, sorulan, sorular


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kahramanlar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Ecrin Online Oyunlar 0 18 Kasım 2013 08:50
Saç bakımı ve sağlığı hakkında en çok sorulan sorular nelerdir? Sevda Sağlık Köşesi 0 21 Aralık 2011 06:36
Erkek Sağlığı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Ecrin Erkek Sağlığı 0 07 Aralık 2011 20:09
Adsl Hakkında Sıkca Sorulan Sorular PaYanDA Ağ, Network ve Networking 2 26 Şubat 2006 13:07