IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mayıs 2009, 12:02   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yazınız Kabus Olmasın! Güzellik Önerileri!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fazla güneşte kaldınız ve akşam dışarı çıkamayacak durumdasınız... Acil çözümler haberimizde!

Bazen hepimiz bile bile hata yapabiliyoruz; bunun nedeni kimi zaman ihmalkarlık, kimi zamansa daha güzel görünme isteği olabiliyor. Özellikle de söz konusu bronz bir tene sahip olma isteği olduğunda! Dermatoloji uzmanları bizleri, bıkmadan usanmadan "güneşin zararlı etkilerine dikkat!" diyerek uyarsa da, çoğumuz "bu sezon da bronz olmam gerekli" diyor ve yüksek faktörlü güneş ürünlerini kullanmayı yine ihmal ediyoruz. Tabii bu, yaz boyunca yapılan tek hata değil; saçları tuzdan ve klordan korumamak, el ve ayak bakımını ihmal etmek de yine pek çoğumuzun yaptığı yaz hatalarının başında geliyor. Ancak, şanslıyız ki, bu hatalar telafisi olmayan cinsten değil. Dilerseniz evde yapacağınız, dilerseniz de enstitülerde yaptıracağınız bakımlarla cildinizi ve saçlarınızı eski sağlığına kavuşturabilirsiniz.

Güneş koruyucusu kullanmadınız, lekeleriniz var
Yaz sonunda güzelliğimize gölge düşüren en büyük sorunlardan biri de pigment lekeleri. Özellikle güneşe korumasız çıkanlar yüzlerinde oluşan, çeşitli büyüklüklerdeki kahverengi lekelerle baş etmek zorunda kalabiliyorlar. Pigmentasyon lekeleri ciltteki melanin miktarının artması ve eşit olmayan bir şekilde dağılmaya başlamasıyla oluşuyor. Pigment lekelerinin en büyük nedeni ise güneş, akne ve bu akneleri sıkmak. Bu lekeler hormonal dengesizlikler sonucu da oluşabiliyor; doğum kontrol haplarının kullanımı, hamilelik ve stres, bu hormonal dengesizliklere neden olan başlıca etkenlerden. Tabii bir de çiller var ki onların oluşum nedenleri genetik ve yine güneşle birlikte artıyor.

ÇÖZÜM:
Çözüm olarak, peeling içerikli temizleyiciler, losyon ve kremler, antioksidan nemlendiriciler ve güneş koruyucuları ve leke ürünleri her gün düzenli olarak cidinize iyi davranmazsanız o da sizden zamanda öcünü alır; ansızın beliren leke ve kırışıklar kendinizi iyi hissetmenize engel olur. Eğer, yazın güzellik kurallarına uymayıp, bol bol güneşlendiyseniz sonbaharı "yenilenme" akımlarına ayırın... Ve kışa eskisinden dah güzel başlayın!

Koruyucu kullanmayı ihmal ettiniz, saçlarınız soldu
Ne yazık ki güneş saçların en büyük düşmanı. Saçları kurutuyor, çoğu zaman kırılmalarına, matlaşmalarına neden oluyor. Normal saçların bile rengini açan güneş ışınlan boyalı saçların ciddi şekilde renk değiştirmesine neden olabiliyor. Ayrıca deniz, havuz suyu, ısı ve nem de saçların kalitesini olumsuz yönde etkileyen diğer faktörlerden. Kısaca yaz sonunda en büyük saran saçlar görebilir ve siz matlaşmış, cansızlaşmış, kırıklarla dolu saçlarla baş başa kalabilirsiniz.

ÇÖZÜM:
Kestirin ve yaz sonrası bakım ürünlerinden yararlanın Saçlarınızı yazın olumsuz etkilerinden kurtarmanın en etkili yolu tabii ki biraz kestirmek. Ayrıca saçları canlandırmaya yönelik yaz sonrası bakım ürünleri de onların eski canlılığına kavuşmasını sağlayabilir. Saçlarınızın tipine uygun olarak seçtiğiniz maskeyi en az haftada bir kez uygulamanız gerekiyor. Eğer saçlarınız gerçekten çok yıprandıysa, kuaförünüze danışarak daha kısa bir modele ve renk değişikliğine de gidebilirsiniz.


Kremsiz kalan elleriniz ve ayaklarınız şimdi kupkuru!
Yaz aylarından en fazla etkilenen bölgelerimizden birisi de ellerimiz ve ayaklarımız. Düzenli güneş kremi kullanma alışkanlığı olanlar bile özellikle şehirde dolaşırken ellerine ve ayaklarına güneş kremi sürmeyi çoğu zaman ihmal ediyorlar. Eller ve ayaklar da bu durumdan oldukça olumsuz etkileniyor. Ellerde, güneş ışınlarının etkisiyle yaşlılık lekelerinin oluşumu büyük bir hız kazanıyor. Ayaklarımız ise, yaz boyu açık sandaletlerin içinde özgürlüğün tadını çıkarıyor... Ancak çorapsız olmaları nedeniyle, ayakkabı vurması ve kesmesi gibi sorunlardan çok fazla etkileniyorlar, işte bu nedenle onlar da yaz sonrasında iyi bir bakıma ihtiyaç duyuyorlar.

ÇÖZÜM:
Ayaklan kışa hazırlamanın ilk şartı ise tırnaklarınızı kapalı ayakkabıların rahatsız etmesini önlemek için, yaz aylarına kıyasla biraz daha kısa kesmek. Tırnaklarında herhangi bir ağrı, acı hissedenlerime bir ayak sağlığı uzmanına başvurduktan sonra kışı karşılamalarında fayda var. Elleriniz ve ayaklarınız için yapabileceğiniz en güzel yapabileceğiniz onlara özel kremler ve maskelerle onları şımartmak.

Gözlük takmayınca kaz ayağı çizgileriniz arttı
Göz çevresindeki ince deri yüzümüzdeki en hassas bölge. Yüzün diğer kısımlarından yaklaşık 7 kat daha ince ve ona güç verecek yağ bezlerinden de yoksun. İşte bu nedenle, göz çevresini özellikle güneş ışınlarından korumak gerekiyor. Göz çevresine özel üretilen güneş kremleri ve UV ışınlarını geçirmeyen güneş gözlükleri bu iş için ideal. Ancak siz, güneş kremini sürmeyi ihmal ettiyseniz ve "göz çevremde beyaz iz kalıyor" diyerek güneş kremi kullanmadıysanız, bu hassas bölgeniz ciddi bir tehdit altında olabilir. Çünkü sadece bir sezon bile önerilen tavsiyelere uymamak yeni kırışıkların oluşması için yeterli. Şimdi sizin göz çevreniz de çocukların resim dersinde çizdiği güneşlere benziyorsa, derhal önlem almanın vakti gelmiş demektir.

ÇÖZÜM:
Göz çevresine özel bakım Bunun için göz maskelerinden ve yoğun bakım yapan göz kremlerinden faydalanabilirsiniz. Krem seçerken çok dikkatli olmanız gerekiyor çünkü cilt tipinize uygun olmayan bir ürün, yarar yerine zarar verebiliyor. Kısaca en iyisi kreminizi bir uzmana danışarak seçmeniz.

Denizden, tuzdan cildiniz pul pul!
Güneş ışınlan, deniz tuzuyla birleştiğinde siz her zamankinden kuru bir ciltle baş başa kalabilirsiniz. Çoğu zaman normal yaz aylarında kullandığımız hafif dokulu vücut bakım ürünleri de cildimizi nemlendirmek için yeterli gelmez. Ayrıca sonbaharla birlikte cilt hassaslaşması, leke, ben, egzama ve varis gibi güneşle artan şikâyetlerin tedavisine de başlamak gerekebilir.

ÇÖZÜM:
Cildinizi neme doyurun Bunun için duş sırasında kullandığınız duş jelinden, vücut kremine tüm ürünlerinizi değiştirmek gerekebilir. Duş sırasında PH dengeli bir duş jeli kullanın. Cildin koruyucu tabakasını koruması için bu önemli. Güneş yanıklarından kalınlaşan cilt tabakasının, eski tazeliğine kavuşabilmesi için haftada iki kez vücut peelingi yapın. Vücut için uygun, yumuşak kıllı fırçalardan kullanarak, dairesel hareketlerle kan dolaşımınızı hızlandırın. Keselenmek de vücudunuzda peeling etkisi yaratabilir. Vücudunuzun gözenekleri açılacağı için uygulayacağınız bakımlardan maksimum faydayı sağlayabilirsiniz. Teninizin nem dengesini sağlamak için cilt tipinize uygun zengin içerikli bir nemlendirici kullanmanızda fayda var. Cilt tipinize göre az ya da fazla yağlı nemlendiricilerden kullanabilirsiniz. Zaman zaman yumuşak dokunuşlarla kendinizi şımartın. Boyun ve dekolte bölgenizde özel bakım kremleri kullanabilirsiniz

ekolay...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
guzellik, kabus, olmasin, onerileri, yaziniz, önerileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tatil dönüşü kabus olmasın PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 00:47
Çocuğunuzun Güneş Keyfi Kabus Olmasın Ecrin Çocuk Sağlığı 0 02 Temmuz 2013 10:49
Karne günü kabus olmasın Violent Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Haziran 2013 15:22
İlginç Güzellik Önerileri... Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 04 Haziran 2008 18:34