IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2013, 17:42   #1
coquettishness
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cildin Nem Oranını Koruyun




Daha önceki yazımızda cilt sağlığını korumaya yönelik bilgiler sunmaya çalışmıştık. Yazı içerisinde ölü hücreler ve bunlardan kurtulmanın doğal yollarından bahsetmiştik. Bu yazımızda ise cilt sağlığını korumaya yönelik cildin nem oranı ve önemi hakkında bilgiler sunacağız.

Kış ayları yaklaştıkça ve soğuk havalar etkisini artırdıkça cildin nem oranı azalacak ve kuruma sorunları ortaya çıkacaktır. Bu gibi sorunlarda uzmanlar tarafından tavsiye edilen nemlendirici ürünler yardımıyla cildin eski nem oranına kavuşmasına yardımcı olabilirsiniz. Ancak bu gibi ürünlerde mümkün olduğunca doğal içerikli olanları tercih etmeye çalışın. Bu sayede cildiniz daha yumuşak ve parlak bir görünüme de kavuşacaktır.

Su içerikli ve yağ özlü nemlendiricilerin duş sonrasında kullanılması cildin daha hızlı emilimi sağlamasına yardımcı olacaktır. Ayrıca duş sonrasında kullanıldığında nemlendirici etkisini daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde gösterecektir. Nemlendiricileri vücudunuzda en çok kuruyan bölgelerden başlayarak belirli dönemler içerisinde kullanabilirsiniz.

Cildin nem oranı üzerinde etkili olan bir diğer etmen ise sıvı ve su tüketimidir. Ancak sadece su tüketimi ile bu dengeyi sağlamanız mümkün değildir. Düzenli ve dengeli beslenme alışkanlığının kazanılması ile cildinizin nem oranını artırabilir ve eski doğal parlak görünümüne kavuşabilirsiniz.

Sofralarınızda vitamin ve mineral bakımından zengin ürünlere yer ayırmanız cildin nem oranını mevsimsel geçişlere karşı korumanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca yaş ile alakalı nemlendiricileri tercih etmeniz daha başarılı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Cildinizde uygun nemlendiriciler yardımıyla doğal bir görünüme kavuşabilirsiniz. Ancak yaşınıza ve cilt yapınıza uygun ürünleri tercih etmeniz faydalı olacaktır.

30 yaşından önce kullanacağınız ürünler genellikle kırışık giderici ürünlerden oluşmalıdır. Ayrıca tüketim ürünleriniz arasında sigara ve alkolü kesinlikle uzak tutmanız gerekmektedir.

35 yaşında ise cildinizde oluşan ölü hücrelerden kurtularak işe başlayabilirsiniz.

45 yaşında artık cildiniz için daha ciddi önlemler almanız gerekebilir. Bu dönemde cilt yapısına uygun ürünler yanında A, C vitaminleri bakımından zengin ürünleri de daha fazla tüketmeye çalışın. Ayrıca aşırı yağlı, tuzlu ve şekerli ürünlerden uzak durun.

45 yaşından sonra ise cilt yapınızı yenileyecek ve onarım sağlayacak ürünler kullanmaya çalışın. Cildinize değer verdiğiniz ona gösterin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cildin, koruyun, nem, oranını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cildin maske keşfi Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 31 Ekim 2012 22:45
Pürüzsüz bir cildin sırrı Sevda Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 22 Aralık 2011 17:30
erkeklerde cildin 7 düşmanı Frozen Ah Erkekler 0 20 Mart 2011 18:33