IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2014, 20:55   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilt tipinize uygun yaz bakımı




Güneş, sıcaklar, ter, deniz suyu, havuzlar cildimizi adam akıllı etkiliyor. Belki hepimiz günlerce deniz kıyısında kalamıyoruz ama güneş ve sıcak her an ve her yerde.

Cildinize kış mevsiminde iyi gelen bazı ürünler, yaz için uygun olmayabilir. Bu açıdan gerek makyaj malzemelerini gerekse bakım ürünlerini seçerken bu değişimi dikkate almakta sayısız yarar var.

Normal ciltler
Az bakımla ışıldayan bu talihli ciltler, yaz gelince nispeten yağlanırlar. Normal bir cilt temizleyicisi, tonik ve su bazlı bir nemlendirici kullanarak sağlıklı bir yaz geçirebilirler. Ancak en az 30+ SPF (koruyucu faktör) bir kremle güneşten korunmaları şarttır.



Yağlı ciltler
Bu ciltlerin yağlanma eğilimi yaz mevsiminde esasında artar. Ama sık sık denize girenler bunun farkına varmazlar. Çünkü deniz suyu ve güneş cildi kurutarak sivilceleri biraz sakinleştirir. Ancak ne var ki özellikle sivilceli ciltlerde, en hafif izlerin bile lekelere dönüşmesine neden olur. Öte yandan aşırı güneş de siyah noktaları ve yağ butonlarını artırır. Bazen cilde uygun olmayan güneş yağları ve güneşten koruyucularda aynı sonucu yaratabilir.

Cildiniz yağlı ise, yaz aylarında kil içeren bir temizleyici, tonik ve sonrasında da yağlanmayı azaltan bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Kil ciltteki fazla yağı alan ancak kurutmayan harika bir maddedir. Mikro süngerler içeren nemlendiriciler ya da losyonlar da çok yararlıdır. Bunlar ciltte oluşan fazla yağı emerek aşırı yağlanmayı engellerler.

Yağlı ciltlere kurutucu ve tahriş edici bir bakım uygulanmadıkça kolay kolay kırışmazlar. Bu açıdan avantajlıdırlar. Ama mutlaka yüksek faktörlü bir güneşten koruyucu krem (su bazlı) kullanmaları gerekir.

Kuru ciltler
Güneş ve denizden çok fazla etkilenirler. Hızla kurumaya başlarlar ve çizgiler, kırışıklıklar tüm diğer cilt tiplerinden daha çabuk kendini gösterir. Hem kış hem de yaz aylarında yoğun bakım isterler. Cildiniz kuruysa, yaz boyunca hassas ve kuru ciltler için hazırlanmış bir temizleyici (temizleme sütleri cildi daha az kurutur), alkolsüz bir tonik ve yoğun bir nemlendirici kullanmaya devam etmelisiniz. Haftada 1 veya 2 kez nem maskesi uygulayabilirsiniz. Yüksek faktörlü bir güneşten koruyucu kullanmanız önemlidir. Çünkü kuru ciltler lekelenmeye daha müsaittir.



Karma ciltler
Karma ciltlerin bakımı her mevsimde zordur. İnsan cildine hangi kremi süreceğini şaşırır. En iyisi 2 çeşit ürün kullanmaktır. Yüzün kuru olan bölgelerine yoğun bir nemlendirici, yağlı bölgelerine ise yağ emme özelliği olan başka bir nemlendirici sürebilirsiniz. Temizleyici ve toniğiniz karma ciltler için hazırlanan özel ürünlerden olmalıdır. Ancak güneşten koruyucu seçerken yağsız olanlarını tercih edin.

Lekeli ciltler
Yüzünüzdeki lekeler, hamilelik, rahatsızlık vb. nedenlerden değilse büyük ihtimalle bir önceki yazdan ya da yazlardan kalan güneş lekeleridir. Cilt tipine göre bakımı yapılan bu ciltlerde, yaz boyunca 45 – 60 faktörlü bir güneşten koruyucu kullanılması gerekir. Aksi takdirde lekeler güneşin etkisiyle koyulaşırlar. Güneşten koruyucuya ek olarak şapka kullanmayı ihmal etmeyin. Yaz sonunda bir cilt doktoruna danışırsanız bu lekelerden büyük ölçüde kurtulabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakımı, cilt, cilt bakımı, güneş koruyucu, tipinize, uygun, yaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güneş kreminizi cilt tipinize göre seçin taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 18:44
Cilt tipinize göre bakım önerileri taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 18:33
Uygun bir cilt bakımı için nasıl bir sıra izlenmelidir? Violent Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 04 Mayıs 2013 13:11
Cilt tipinize göre korunun Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 31 Ekim 2012 22:47
Tipinize Uygun Mu? Kralice Ah Kadınlar 0 28 Kasım 2008 19:52