IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2019, 13:21   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çekirdek sivilceye sebep olur mu?




Çekirdek sivilceye sebep olur mu?


Çekirdeğe düşkün bir millet olduğumuz doğru ancak çekirdek bittikten sonra gelen pişmanlığı da hepimiz yaşamışızdır. Yaşımız kaç olursa olsun çıkan sivilceler bizi rahatsız eder ve çekirdeklerin sivilce yaptığını duymayan yoktur. Peki çekirdek gerçekten sivilce yapar mı? Uzmanına soralım dedik.


Serpil D
Uzman Dermatolog Dr. Fulya Tezel, bu soruyu şu şekilde cevaplıyor: Çekirdek direkt olarak sivilce oluşumuna sebep olmasa da dolaylı yoldan cilt sağlığını etkiler ve sivilce oluşumunda rol oynar. Bu yolu anlatmadan önce sivilcenin oluşma sebeplerinden bahsedelim.

Sivilceleri oluşturan birçok sebep olabilir ancak sivilceler genel olarak yağ bezelerindeki yağ üretiminin artışı ve iltihaplanması sonucu oluşur. Bu yağlanmanın arkasında yatan sebep ise hormonların dengesizleştiği ergenlik, menopoz ve hamilelik gibi dönemler olabilir. Bunun yanı sıra genetik faktörler, stres ve sağlıksız beslenme de sivilce oluşumunda rol oynayan diğer faktörleri oluşturur.

Yağ ve tuz bakımından zengin olan çekirdek, ciltte yağ birikmesine sebep olur ve cilt yeterince temizlenmediği zaman ciltteki gözenekleri tıkar. Yağ bezelerinde salgılanan yağdaki artış ve bu yağın tıkalı gözeneklerden atılamaması sonucu sivilce oluşur. Bu sebeple çekirdek, dolaylı yoldan sivilceye sebep olmuş olur.

Yağ bakımından zengin olsa da çekirdek yemek kesinlikle sivilceye yol açacak demek mümkün değildir. Anlattığımız şekilde, yağlı yemekler cildin yağ üretimini de artırır ve sivilce oluşumunu hızlandırır ancak herkeste aynı etkiye sahip değildir. Cilt sağlığı, yaş, genetik, beslenme ve yaşam tarzı gibi birçok faktörden etkilendiği için besinlerin etkisi herkeste farklıdır. Bu yüzden, çekirdek dozunda tüketildiğinde ve cilt temizliğine dikkat edildikçe bir probleme sebep olmaz. Az çekirdek tüketimde bile cildinizde sivilce oluşuyorsa ya da genel olarak sivilcelerinizden şikayetçiyseniz siz de geç kalmadan bir dermatoloğa danışın!

Pmbenar

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cekirdek, sivilce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Epilepsiye neler sebep olur? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 18 Mart 2016 19:10
Kafein Selülite Sebep Olur mu? Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Haziran 2014 23:15
Google Glass kazaya sebep olur mu? hayLaz Google 0 28 Ekim 2013 00:19
Diyetler Daha Çok Yemeye Sebep Olur mu? Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Ekim 2012 14:22
İnternet aptallığa sebep olur mu ? root Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 0 30 Mart 2010 07:32