IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2019, 14:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlıklı ve Esnek Bir Cilt İçin Yüz Nemlendiricileri




Yüz nemlendiricileri yüz bakımı için en önemli bileşenlerden biridir ve yüz bakımında nemlendirici kullanmanın asıl amacı cildi yumuşatmak ve nemli tutmaktır. Günlük cilt bakımınızın bir parçası olarak nemlendiricileri kullanarak cildinizin sağlığını ve esnekliğini yıllarca koruyabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yüz Nemlendiricileri
Yüz nemlendiricileri yüz bakımı için en önemli bileşenlerden biridir ve yüz bakımında nemlendirici kullanmanın asıl amacı cildi yumuşatmak ve nemli tutmaktır.

Günlük cilt bakımınızın bir parçası olarak nemlendiricileri kullanarak cildinizin sağlığını ve esnekliğini yıllarca koruyabilirsiniz.

Nemlendiricileri yüzünüzü temizledikten ve tonik uyguladıktan sonra uygulayabilirsiniz. Bu nemlendiriciler cilt kuruluğunun kontrolünde etkilidir.

Yüz nemlendiricilerinin yaşlanmayı geciktirici özellikleri olduğu için cildi yaşlanmaya karşı korur ve genç bir görünüm kazandırır.

Uygun olmayan yüz nemlendiriciler kullanmak ya da nemlendiricileri yanlış uygulamak, kırışıklıklar, ince çizgiler, ciltte kuruluk ve esneklik kaybına neden olabilir.

Dolayısıyla, doğru nemlendiriciyi kullanmak sizin için çok önemlidir. Yüzünüz için doğru nemlendirici seçimi cilt tipinize bağlıdır; kuru, yağlı, karma veya hassas, hangi cilt tipine sahip olduğunuzu belirleyin.


Doğru Nemlendirici
Doğru Cilt Tipi İçin Doğru Nemlendirici
Yağlı cilt: Cilt genellikle geniş gözeneklidir ve parlamaya daha meyillidir, sık sık siyah nokta, leke ve sivilceler (büyük ya da küçük) görülür.

Yağlı ciltlerin nemlendiriciye çok az ihtiyacı olur. Yağlı ciltlerin yalnızca soyulma, pullanma ya da akne ilaçları nedeniyle kuruması durumunda nemlendiriciye ihtiyacı olur. Bu gibi durumlarda, salisilik asit veya benzoil peroksit içeren bir yüz nemlendirici kullanın.

Kuru cilt: Cilt gergin ve kuru hissedilir, mat ve solgun görünür. Bu cilt tipi kolayca kaşıntı hissi vermeye ve pullanma, çatlak, ince çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmeye meyillidir. Bu cilt tipi için, jeller, serumlar ve losyonlar yerine krem ??bazlı yüz nemlendiricileri kullanmak daha iyidir.

Dahası, avokado yağı, lanolin ve kakao yağı gibi ultra-nemlendirici maddeler içeren nemlendiriciler seçin. Cildinizin akne eğilimli olması durumunda yağ içermeyen yüz nemlendiricileri kullanın.

Karma cilt: Bu cilt genellikle hem kuru hem de yağlı bölgeler oluşturmaya meyilli tipik bir cilt tipidir. Yüzün T bölgesi akne ve yağlı bölgeler oluşumuna daha elverişlidir. Bu alan yüzün diğer bölgelere göre çok daha yağlı bir his verir.

Yanaklar kuru bölgeler oluşturmaya daha meyillidir, dolayısıyla çok daha kolayca kuruyabilir. Karma cilde sahip kişilerde pullanma veya çatlama olabilir. Bu cilt tipi için en iyi yüz nemlendiriciler, hafif cilt dengeleyici nemlendirici losyonlardır.

Hassas cilt: Bu cilt tipi genellikle ince ya da dayanıksız ve belirli ürünlere alerjik olma eğilimindedir. Cilt soğuk ve sıcağa karşı hassastır. Hassas ciltler için doğru yüz nemlendiricileri, papatya, aloe vera ya da E vitamini gibi bileşenlerden oluşan, yağsız nemlendiricilerdir.

Cilt tipinize uygun yüz nemlendiriciyi belirlemek yüz bakımı için yeterlidir. Nemlendiriciyi yüzünüze nasıl uygulamanız gerektiği de bilmeniz gereken önemli bir faktördür.


Yüze Nemlendirici Uygulamak
Yüzünüze nemlendirici uygulamadan önce, ellerinizi ve yüzünüzü yumuşak bir sabun ve ılık suyla iyice yıkayıp suyu bir havluyla aldıktan sonra tam olarak kurumasını bekleyin.
Daha sonra, bir avuç nemlendiriciyi elinize alın.
Göze yakın bölgelere, sağ parmağınızla hafifçe masaj yaparak nemlendiriciyi uygulayın. Masaj yaparken gözlerinize dikkat edin.
Parmak uçlarınızı kullanarak, nemlendiriciyi yüzünüzün diğer bölgelerine yukarıya doğru sıvazlayarak uygulayın. Yüzünüzün her tarafına uygulayın.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Ağustos 2019, 14:14   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sağlıklı ve Esnek Bir Cilt İçin Yüz Nemlendiricileri




Hepsinde kimyasal var en dogali taze avocado... Hem yag hem de vitaminler inanilmaz besliyor ve parlatiyor yuzu.. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cik da duzenli avocado maskesi yapar

__________________
“Every time I look at you, I fall in love all over again”

Swat
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bakim onerileri, cilt bakim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Esnek ve sıkı bir cilt için! Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 16 Mayıs 2013 18:14
A Vitaminiyle Sağlıklı Cilt Sevda Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Şubat 2013 17:38
Sağlıklı Kentler Sağlıklı Yaşlanma İçin Buluştu Cemalizim Haber Arşivi 0 16 Haziran 2012 07:10
Cilt Kızarıkları İçin Maske Nasil yapilir? Bitkisel cilt maskesi yoSun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Kasım 2010 13:58
Sağlıklı Kolestrol Seviyesi ve Sağlıklı Bir Kalp İçin... VaLerKa Sağlık Köşesi 0 05 Aralık 2007 23:49