IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Temmuz 2008, 20:12   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Marmaris'teki yangın kontrol altına alındı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sorumluluk sahasında öğle saatlerinde başlayan yangın, kontrol altına alındı.

Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, yıldırım düşmesi sonucu çıktığı sanılan yangının saat 18.30 itibariyle kontrol altına alındığını söyledi.

Yangını söndürme çalışmalarında Muğla, Denizli, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Aydın'dan takviye gelen 7 helikopter, 1 uçak, 50'nin üzerinde arazöz, Aksaz Deniz Üs Komutanlığının itfaiye araçları kullanılıyor. Söndürme çalışmalarını 300'den fazla orman işçisi ve askerler yapıyor.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda askerler yangının askeri bölgeye ulaşmasını önlemek amacıyla kazma ve küreklerle şeritler oluşturdu.
Yangına müdahale eden orman işçileri ve askerler, rüzgar nedeniyle büyüyen yangına müdahalede zorlanıyor. Çok sayıda orman işçisi, duman nedeniyle zehirlenme tehlikesi atlattı.

Yangın bölgesinde, çok sayıda ambulans da hazır bekletiliyor.
Bu arada, yangına müdahale amacıyla bölgeye gönderilen bir iş makinesinin yoldan çıkarak devrildiği, yaralanan sürücünün hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan, yangın bölgesine ulaşan AA ekibi, alevlerin arasında mahsur kaldı. Muhabirlerin telefonla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın'a ulaşması üzerine, bölgeye ekip gönderildi. Ekipler, mahsur kalan AA ekibini güçlükle bölgeden çıkarabildi.
YANGIN NEDENİ YILDIRIM DÜŞMESİ
Orman yangınının gece düşen yıldırım nedeniyle başladığı açıklandı. Karadan denize doğru ilerleyen sarp arazideki yangın, şu ana kadar yaklaşık 60 hektarlık alana yayıldı. Yangının ilerlediği yönde herhangi bir yerleşim biriminin bulunmadığı belirtildi. Yangın nedeniyle ilçenin üzerine siyah bir duman tabakası kapladı. Helikopterlerin yoğun duman nedeniyle alevlere müdahale etmekte zorlandığı bildirildi.

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mümtaz Kanat, bölgede 44 derece olan hava sıcaklığının yangının etkisiyle 50 dereceye kadar yükseldiğini belirterek, “Bu da söndürme çalışmalarını olumsuz yönde etkilemeye başladı. Yangının başladığı saatlerde saatte 50 kilometre hızla esen rüzgarın hızı 22 kilometreye kadar düştü. Ancak, buna rağmen yangının geniş bir alana yayılması ve arazinin sarp olması nedeniyle kontrol altına alınmasında güçlük çekiliyor” dedi.

KAMP MERKEZİ BOŞALTILDI
6 helikopter, 5 dozer, 36 arazöz 550 yangın söndürme işçisi ile birlikte Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Yangın Söndürme ekibi ve 200'e yakın askerle söndürme çalışmalarına devam ediliyor. Tedbir amacıyla Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Kamp Merkezi'ndeki ormanlık alana yakın birimler boşaltıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
altına, alındı, kontrol, marmaristeki, yangın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir'de Çöplükte Çıkan Yangın 14 Saatte Kontrol Altına Alındı Zen Haber Arşivi 0 24 Mayıs 2013 18:53
Marmaris'teki yangın söndürüldü Lucifer Haber Arşivi 0 23 Ağustos 2010 19:55
Çanakkale'de yangın kontrol altına alınamıyor Angel Haber Arşivi 0 30 Temmuz 2008 20:30