IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2015, 11:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dev yangın kontrol altına alındı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ukrayna’da Kiev yakınlarında iki gün önce petrol tesislerinde başlayan ve 5 itfaiyecinin ölümüne neden olan büyük yangının önemli ölçüde kontrol altına alındı.
Kiev’in Vasilkov ilçesinin Kryaçki köyü yakınlarındaki büyük bir petrol tesisinde önceki gün başlayan yangın, kısa sürede kontrolden çıkarak, 17 petrol tankının alevler içinde kalmasına neden olmuştu. Yangına ilk başlarda müdahale eden itfaiye görevlilerinden 5’i hayatını kaybederken, 12 itfaiye görevlisi, yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.


Bölgeyi ziyaret eden Kiev Belediye Başkanı (dünya eski ağır sıklet boks şampiyonu) Vitaliy Kliçko, petrol yangını nedeniyle havaya karışan maddelerin Kiev’de tehlike sınırının üzerinde olduğunu söylemişti. Diğer taraftan, yangın, kısa sürede, çevredeki ormanlık alana sıçradı ve yakınlardaki diğer petrol tesisine, askeri cephaneliğe ve havaalanına sıçrama olasılığı belirdi.


Bugün yangında iki tankın daha tutuşmasına karşılık, Ukrayna Acil Durumlarla Mücadele Servisi Başkanı Nikolay Çeçetkin, bugün yaptığı açıklamada, depoların bulunduğu alanın yüzde 50 oranında kontrol altına alındığını ve yangının henüz sıçramadığı tanklardan petrolün boşaltılmakta olduğunu belirtti. Çeçetkin ayrıca, yangının askeri cephaneliğe ve diğer petrol tesislerine sıçrama ihtimalinin önüne geçildiğini kaydetti. Kiev Hıfzısıhha İdaresi’nden yapılan açıklamada da, alınan önlemler sayesinde, Kiev’de atmosferde durumun yeniden normale döndüğü dile getirildi.


AĞIR İHMAL ÜZERİNDE DURULUYOR


Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Aleksandır Turçinov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yangının nedeniyle ilgili asıl incelemelerin yangın sona erdikten sonra yapılacağını söylerken, asıl olarak, petrol firmasının güvenlik şartlarını ağır şekilde ihlal etmesi ihtimali üzerinde durduklarını belirtti. Turçinov ayrıca, petrol tesisinin yasalara aykırı şekilde kurulduğunu tespit ettiklerini, tesisin Ukrayna’da geçen yıl ki ihtilalin ardından ülkeden kaçmak zorunda kalan eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç döneminde verildiğini belirterek, o dönemde paranın herşeyi çözdüğünü söyledi. Turçinov, o dönemde bu tesisin yasalara aykırı şekilde bu bölgede kurulmasına izin verenler hakkında gerekli incelemeleri başlatacaklarını söyledi.
Deniz BERKTAY/KIEV, (DHA)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
altına, alındı, dev, kontrol, yangın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir'de Çöplükte Çıkan Yangın 14 Saatte Kontrol Altına Alındı Zen Haber Arşivi 0 24 Mayıs 2013 18:53
Çanakkale'de yangın kontrol altına alınamıyor Angel Haber Arşivi 0 30 Temmuz 2008 20:30
Marmaris'teki yangın kontrol altına alındı Angel Haber Arşivi 0 15 Temmuz 2008 20:12