IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2008, 08:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlaçta skandal kapımızda





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eczacılar ile üç bakan ve SGK yönetimi protokol imzaladı. Hem de yüzlerce kişinin önünde. Ama hükümet şimdi çark etti. Eczacılar eylem hazırlığında..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Üç Bakanı ve SGK yönetiminin imzası bulunan ilaç protokolü yine hükümet tarafından fesh edilmek isteniyor. Eczacılar direniyor. Eylem kapıda. Vatandaş, 1 ağustos’tan itibaren ilaçlarını para ile almak zorunda kalabilir.

TÖRENLE İMZALADILAR
Temmuz ayında sona eren eczacılar ile SGK arasındaki protokol kurallarının yenilenmesi için Eczacılar eylem kararı almış, eylemi durdurmak için bizzat başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatı ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sorunun çözümü için eczacılarla bir araya geldi. Eski TEB başkanı AK Parti milletvekili Mehmet Domaç’ın da arabulucu olduğu görüşmede, SGK Başkan ve yöneticileri de hazır bulundu. 4 saat süren görüşmeler sonucunda anlaşmaya varıldı. Protokol hükümleri netleştirildi. Bakan Çelik seçim bölgesi Bursa’da imza töreni istedi. Eczacılar bunu kabul etti. Birkaç gün sonra yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle SGK Başkanı ve TEB temsilcileri karşılıklı olarak protokolü imzaladı.

350 TRİLYON
Bu protokol ile doğan fark hükümet için 350 trilyon demekti. Hükümet bu parayı ilaç işverenlerinden karşılayabileceğini hesap etmişti. Ancak bu gerçekleşmedi. Eylemden vazgeçip satışa başlayan ve 1 aydır eczacılar yeni protokol hükümlerine göre satış yaptıklarını sanarak, kurum adına ilaç verdiler. Geri ödeme ve reçete teslimi günü geldiğinde SGK yönetimi, “biz o protokolü tanımıyoruz” diye, ödemeleri 1 temmuz öncesi var olan protokole göre ödeme yapmak istediler. Ancak, eczacılar yeni protokol hükümlerinin uygulanmasını istediler. Çünkü, imzalı protokol ellerindeydi. Eczacılar, kendilerine, ‘biz o protokolü imzalarken Ergenekon ve kapatma davası nedeniyle kafamız karışıktı, bilmeden imzaladık’ gibi anlamsız gerekçeler sunulduğunu ileri sürdüler.

YİNE EYLEM
Ancak hükümetin sonuçta imzasının ardından durmayıp, kendi imzaladı protokolü yerine getirmemesi üzerine eczacılar önceki gün avukatları ve noterlerle birlikte BSGK’nın kapısına dayandılar. SGK çevik kuvvet’e haber verdi. Polis kordonu altında reçetelerin teslim etmek isteyen eczacılar kurumdan içeri alınmadı. Bunun üzerine eylem için karar alan eczacılar, 1 Ağustos itibariyle vatandaşa ilaç veremeyeceklerini bildirdiler.

PARA İLE İLAÇ SATILACAK
Eğer hükümet imzasına sahip çıkmaz ve eylem kararı alınırsa, yarından itibaren eczacılar fatura ve fiş keserek ilaçları para ile vatandaşa verecek, kurum reçetelerini ücretsiz vermeyecek. Vatandaş parası ile aldığı ilacın belgesini kuruma götürerek, parasını tahsile çalışacak. Ayrıca eczacılar topluca kepenk kapatma eylemini de gündemlerine aldılar. Tüm gazeteler tam sayfa ilan vermeye de hazırlanan eczacılar, “imzasının gereğini yapmayan hükümet olur mu?” diye soruyorlar. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, imzalanan protokol ile eczacılar üzerinde yük oluşturan kamu kurum ıskontosunun çözüme kavuşturularak önemli bir rahatlama sağlandığını ifade ederek, "Ancak bunun hayata geçmesini sağlayacak olan, üç bakanımızın imzalarının yer aldığı mutabakat metni halen uygulamaya konulmamıştır" dedi.

UZLAŞMA ARANIYOR
Eczacıların kararlılığını fark eden SGK yönetimi ve hükümet uzlaşma için ara formül arayışına girdi. Eczacılara bazı kesinti oranlarını düşürerek, 1 Ocak 2009'a kadar yeni bir uygulama yapılmasını istiyor.kurumlara ilaç satmadığı takdirde bir çok eczanenin sıkıntıya gireceği hesabıyla eczacıları zorlayan SGK yönetiminin bu yeni önerisine karşın , eczacılar imzalanan protokole uyulmasında direniyorlar. Sonuçta cidd ibir ilaç skandalı ve krizi kapıda ve çözüm henüz bulunamadı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kapımızda, skandal, İlaçta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlaçta +18 dönemi Aze Haber Arşivi 0 03 Ağustos 2012 19:27
Terörden daha büyük tehdit kapımızda Ruj Haber Arşivi 0 13 Kasım 2011 14:04
İlaçta yüzde 9.5 indirim için anlaşma sağlandı Deinonychus Sağlık Köşesi 0 27 Ekim 2011 18:30