IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2008, 16:54   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teşvik Aksaray'da istihdamı 5 kat artırdı




Aksaray'da, istihdamın, Teşvik Yasası kapsamına alınmasından sonra 5 kat arttığı belirtildi.

Aksaray Valisi Sebati Buyuran, Teşvik Yasası'nın Aksaray'a kısa sürede ciddi katkılar sağladığını, başlayan ivmenin devam ettiğini söyledi.

Buyuran, yasadan önce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 22 fabrikada 765 işçinin çalıştığını, söz konusu kanundan sonra Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 95 fabrikanın üretime geçtiğini, çalışan işçi sayısının ise 3 bin 545'e ulaştığını söyledi.

İşçi istihdamının yeni yatırımlarla daha da artacağını belirten Buyuran, 1. OSB'de doluluk oranının yüzde 100 olduğunu bildirdi.

Buyuran, Organize Sanayi Bölgesi'nin ek genişleme alanında yeni yatırımlar için tahsisler yaptıklarını, burada bir fabrikanın yeni üretime başladığını belirterek, “Yatırımcılar altyapı ihalesi yapılacak 2. Organize Sanayi Bölgesinde altyapıyı kendileri yapmak üzere talepte bulunuyorlar” dedi.

Yatırım taleplerinin artışında Teşvik Yasası'nın getirdiği bedelsiz arsa, vergi, sigorta, enerji desteklerinin katkısı kadar, Aksaray'ın Türkiye'nin ortasında yer almasının da büyük payı olduğunu ifade eden Vali Buyuran, şunları kaydetti:
“Organize Sanayi Bölgesi'nde üretimde olan 95 fabrika dışında Aksaray'da üretim yapan başka fabrikalar da bulunuyor. Aksaray'da OSB ve diğer fabrikalarla birlikte toplam sanayi tesisi sayımız 164, çalışan işçimiz de şu anda genel toplamda 6 bin 251'dir. OSB dışındaki fabrikalardan bir tanesi Konya Yolu'ndaki MB Şeker Fabrikasıdır. Bu fabrika özel sektör tarafından yapıldı, 2 yıldır üretim yapıyor. Aksaray'ın teşvik kapsamında olması nedeniyle Organize Sanayi dışında kalan hazine arazilerini bedelsiz olarak tahsis edebiliyoruz.”

Vali Buyuran, kente yapılan yatırımlarda 2 sektörün en plana çıktığını belirterek, “Birincisi otomotiv sektörü... Mercedes Aksaray Kamyon Fabrikası'nın etkisiyle otomotiv yan sanayisi yatırımlarında hızlı artış var. Bir diğeri de Sütaş'ın Aksaray'a gelmesi ile birlikte gıda ve tarım sektöründe kayda değer hareketlilik yaşanıyor. Ancak yatırımdaki çeşitlilik artarak devam ediyor” dedi.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aksarayda, artırdı, istihdamı, kat, teşvik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IMF'den kadın istihdamı uyarısı AngeL Haber Arşivi 0 24 Şubat 2015 16:03
Özürlü istihdamı ile ilgili başbakanlık genelgesi Ecrin Mevzuat - Genelge - Yönetmelik 0 20 Ocak 2012 22:06