IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2016, 18:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MHP: Suriyeli istihdamı işsizliği artırır




MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tenan Tanrıkulu, hükümetin Bakanlar Kurulu kararıyla önümüzdeki günlerde çıkaracağını açıkladığı Suriyeliler’e çalışma izninin, Türkiye’deki işsizlik oranını artıracağını öne sürdü. Tanrıkulu, "AB’den 3 milyar euroluk fon kullanacağız diye ülkenin bütün istihdam yapısını ve işsizlik profilini kötü etkiyecek bir uygulamanın içine giriyoruz" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 99 Baraj ve Hidroelektrik Santrali'nin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "Terör örgütü adına elinize silah alıp kurşun sıkmanızla onun propagandasını yapmanız arasında hiçbir fark yoktur. Bunun düşünce ve ifade özgürlüğüyle bir ilgisi kesinlikle bulunmuyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu ve özel sektör tarafından tamamlanan 99 Baraj ve Hidroelektrik Santrali'nin Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Burada hitap eden Erdoğan, "Dikkat ediniz. Son yıllarda ülkemizdeki güven ve istikrar ortamına zarar vermeye yönelik saldırıların ilk hedeflerinden biri hep enerji yatırımlarımız olmuştur. Gezi olayları sırasındaki taleplerden biri HES inşaatlarının durdurulmasıydı. 17-25 Aralık darbe girişiminde hedef alınan iş adamlarına bakıyoruz. Onların da çoğunun ülkemizin enerji yatırımlarında büyük pay sahibi şirketlerin sahipleri olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKELERDE HES EYLEMLERİ GÖRDÜNÜZ MÜ?"

ABD, Japonya, Norveç gibi ülkeler üzerinden HES projelerine örnekler veren Erdoğan, "Siz bu ülkelerde HES yatırımlarından vazgeçilmesi için eylem yapıldığını gördünüz mü? Bu yatırımları yapan iş adamlarının hedef alındığını duydunuz mu? Elbette göremezsiniz, duyamazsınız. Ben ne gördüm ne duydum. Çünkü bu ülkelerde bizdeki gibi kendi ülkesine kendi milletine husumet besleyen kesimler onları destekleyen siyasetçiler ve medya kuruluşları bulamazsınız" diye konuştu.

"KENDİLERİNE AKADEMİSYEN DİYEN BİR GÜRUH MİLLETİNE KİN KUSTU"

'Barış çağrısı' metnine imza atan bin 128 akademisyene yönelik eleştiride bulunan Erdoğan, "Maalesef ülkemizde bedeni bu topraklarda yaşayan ama ruhu bu coğrafyanın bu milletin tüm birikimine ve değerlerine düşman sayıca az fakat sesi çok çıkan bir kesim var. Bunlar buldukları her fırsatta içlerindeki kini, husumeti, çirkinliği ortaya saçıyorlar. İşte son örneğini pazartesi günü hep birlikte yaşadık. Kendilerine akademisyen diyen bir güruh çıkıp alenen terör örgütü yanında saf tutarak devletine ve milletine kin kustu. Bu barajların en büyük düşmanı hangi güruhtur biliyor musunuz? Bölücü terör örgütüdür ve onu destekleyen siyasetçilerdir ve onu destekleyen akademisyenlerdir. Her ne kadar bu bildiriyi ülkemizdeki 151 bin akademisyenden sadece bin 200'ü imzalamış da olsa ortaya çıkan durum çok düşündürücüdür" dedi.

"BENİM İTİRAZIM FARKLI GÖRÜŞ ORTAYA KOYMALARINA DEĞİL"

Söz konusu bildirinin düşünce ve ifade özgürlüğüyle bir ilgisinin bulunmadığını belirten Erdoğan, "Benim itirazım bu akademisyenlerin farklı düşünmelerine, farklı görüş ortaya koymalarına değildir. Türkiye'nin demokraside, hak ve özgürlüklerde geldiği yer itibariyle hoşumuza gitmese de farklı görüşlere, düşüncelere bunların ifade edilmesine elbette ki saygı duyuyoruz. Buradaki mesele kendilerine akademisyen diyen bu kitlenin tamamı yalandan, saptırmadan, propagandadan oluşan terör örgütünün dilini, üslubunu kamuoyuna dayatmasıdır. Terör örgütü adına elinize silah alıp kurşun sıkmanızla onun propagandasını yapmanız arasında hiçbir fark yoktur. Bunun düşünce ve ifade özgürlüğüyle bir ilgisi kesinlikle bulunmuyor. Bu ülkenin bu Vatanın birliğine, beraberliğine karşı olan herkes bilsin ki bizim karşımızdadır. Biz tek millet ve tek bayrak onun peşindeyiz. Bu ülkede ikinci bir bayrak dalgalandırılamaz. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Bağımsızlığımızın ifadesi olan hilali vardır. Şehidimizin sembolü olan yıldızlarımız vardır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tabi ki yeri geliyor canımız yanıyor. Kolay değil. Şehitlerimiz toprağa düşüyor ama şunu bilmemiz lazım. Toprak şehitlerimizle vatan oluyor" açıklamasında bulundu.

"KENDİ ÜLKESİNE YABANCILARI DAVET ETMEK NEYİN NESİDİR?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bu olanlar, bildiri imzaları hadi bunları sineye çektik. Peki kendi ülkesine yabancıları davet etmek neyin nesidir? Bu mandacı zihniyeti biz çok iyi tanıyoruz. Yüz yıl önce bu topraklar dört bir yandan düşman işgaline uğradığında da aynı zihniyet benzer taleplerle arz-ı endam etmişti. Hiçbir ülke kendi vatandaşlarının hayatlarının, can ve mal güvenliklerinin hendek siyasetiyle, hendekle, bombalı barikatlarla, silahla tehdit edilmesine rıza göstermez" dedi.

"ÇINAR SALDIRISI TERÖRÜN KARANLIK YÜZÜNÜ GÖSTERMEYE YETER"
Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği saldırıya ilişkin konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün gece Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde teröristler polis lojmanlarına ve emniyet kuvvetlerimizin binalarına saldırdılar. Bombalı araç, roket ve silahlarla gerçekleştirilen saldırıda bir polisimiz ve 5 vatandaşımız hayatını kaybederken 6'sı polis, kalanı sivil 39 vatandaşımız da yaralandı. Çınar saldırısı dahi tek başına terörün ve terör karşısında haysiyetli bir duruş sergilemeyenlerin alçak, ahlaksız, karanlık yüzünü göstermeye yeter"

"DEVLETİN OLMADIĞI YERDE KAN OLUR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Bu sözde aydınlar aydın değil; bunlar karanlıktır, karanlık. Bunu böyle biliniz. Zira bunların vatan diye bir meselesi yoktur. Bunların millet diye bir meselesi yoktur. Bunlar sadece şu güzel ülkemizi nasıl karıştırırız, bu milleti nasıl birbirine düşürürüz bunun gayreti içindeler. Bu mesele kesinlikle demokrasi, hak ve özgürlükler, düşünce ve ifade hürriyeti meselesi değildir. Türkiye'nin bu konularda hiçbir eksiği yoktur. Bu mesele sadece ve sadece devletin ve milletin bekası meselesidir. Milletin varlığına, birliğine, dirliğine yönelik saldırılar karşısında gereken her türlü tedbiri almak, ülkeyi yönetenler olarak bizim en başta gelen vazifemizdir. Devletin olmadığı yerde ne özgürlük olur ne demokrasi ne hak ne hürriyet. Devletin olmadığı yerde sadece kaos olur, kan olur, gözyaşı olur"
MHP’nin ekonomi kurmaylarından olan iktisatçı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Suriyeliler’e çalışma izni verilmesinin ülkedeki işsizliğini artıracağını öne sürdü. Tanrıkulu, getirilecek düzenlemeyle Suriyeliler’in geçici kimlik belgesi düzenlemesinden altı ay sonra ikamet ettikleri illerde çalışabileceği, Suriyeli çalışanların işyerindeki çalışanların yüzde 10’unu geçmeyeceği, geçici tarım işçiliğinde bu oranın valilikler tarafından esnetilebileceği kurallarını hatırlatarak, düzenlemeyi şu yönleriyle eleştirdi:

OY SİMSARLIĞINA DÖNÜŞECEK

"AB’den 3 milyar euroluk fon kullanacağız diye ülkenin bütün istihdam yapısını ve işsizlik profilini kötü etkileyecek bir uygulamanın içine giriyoruz. 2015 yılında 150 bin kişi ülkemiz üzerinden başka ülkelere göç etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verilerine göre 2014 yılında 52 bin 304 yabancıya çalışma izin verilmiş. İlginçtir ki ilk sırada Suriyeliler yok, Gürcistanlılar var. 7 bin 680 Gürcistanlı’ya izin verilmiş. Suriyeliler 2 bin 544 kişi ile 6’ncı sırada yer alıyor. Düzenlemenin sosyolojik boyutuna baktığımızda, hacettepe Üniversitesi’nin Göç ve siyaset Araştırmaları Merkezi’nin araştırmasına göre 2011- 2015 yılları arasında 2.4 milyon Suriyeli ülkemize gelmiş. Bunların da 400 bini inşaat ve imalat sanayinde Kaçak çalışıyor. Türkiye’de geniş tanımlı 5.5 milyon işsiz olduğunu düşürsek, bu uygulama Türkiye’de işsizlik sayısının artmasına yol açacak. 752 bin genç üniversite mezununa iş bulamayan AKP, bu düzenlemenin ardından Suriyeliler’e oy hakkı verecek ve bunu oy simsarlığına dönüştürecek. Düzenlemenin teknik hilesi de şu, TÜİK bundan sonra işgücüne katılımı yüksek gösterecek ama işsiz sayısına Suriyeliler’e dahil etmeyecek."

Kaynak Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
artırır, istihdamı, işsizliği, mhp, suriyeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriyeli kadın Suriyeli doktorun tecavüzüne uğradı Lucifer Haber Arşivi 0 08 Haziran 2015 12:28
IMF'den kadın istihdamı uyarısı AngeL Haber Arşivi 0 24 Şubat 2015 16:03
Özürlü istihdamı ile ilgili başbakanlık genelgesi Ecrin Mevzuat - Genelge - Yönetmelik 0 20 Ocak 2012 22:06
Teşvik Aksaray'da istihdamı 5 kat artırdı Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 16:54