IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2008, 17:29   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçişleri Bakanı'ndan 'su' genelgesi




İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı içme suyu problemleriyle ilgili olarak alınması gereken önlemleri içeren bir genelge yayınladı. 81 ilin valisine gönderilen genelgede, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının korunmasına dikkat çekildi.

Bakan Atalay, Türkiye genelinde son yıllarda yaşanan içme suyu problemleriyle ilgili olarak 81 İl’in Valisine bir genelge gönderdi. Atalay genelgesinde, şehir ve köy içme sularının, Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen temel standartlara uygunluğunun sağlanması ve şebekeden akan içme suyunun endişe duyulmadan kullanılmasının temininin, kamu yönetiminin asli görevleri arasında bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin su tüketim eğilimindeki artış ve potansiyel su ihtiyacına dikkat çeken Bakan Atalay, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının korunması ve en ekonomik şekilde kullanımının önemine işaret etti.

Valiler, kaymakamlar ve belediye başkanları başta olmak üzere her kademedeki yöneticiler ile ilgili bütün kurumların, içme suyu hizmetlerinin sunumu, su kaynaklarının korunması ve suyun tasarruflu kullanımı konusunda azami dikkati göstermelerini isteyen Bakan Atalay, bir dizi önlem alınmasını da istedi. Bakan Atalay, genelgesinde alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

“-Belediye ve il özel idareleri, görev ve yetki alanlarındaki içme suyu alt yapı yatırımları, arıtma tesislerinin yapılması ve işletilmesi ile yıpranmış ve eskimiş su şebekelerinin yenilenmesi için ihtiyaç duyulan ödenekleri öncelikle tahsis edeceklerdir.

-Su depoları, kaptaj ve isale hatlarının düzenli olarak kontrol edilmesi, temizlik ve bakımının yapılması, arıza ihtimalleri de dikkate alınarak yedek klorlama makinelerinin temin edilmesi sağlanacaktır. Kaptajların etrafında gerekli güvenlik tedbirleri alınarak dış etkenlere karşı koruma altına alınacaktır.

-Özellikle yaz aylarında içme suyunun klorlanmasına özen gösterilecek, biyolojik ve kimyasal tahliller sürekli yaptırılarak sonuçları kamuoyuna duyurulacaktır.

-İçme suyunun kuyulardan temin edildiği yerlerde, klorlama işlemi yapılmadan şebekeye su verilmeyecektir. Buna ilaveten, şebekenin yenilenmesi veya tamirinden sonra şebekeye su verilmeden önce süper klorlama yapılacak ve belirli aralıklarla şebekeler, tahliye vanaları vasıtası ile temizlenecektir.

-Arıtma tesisleri sürekli çalıştırılacak ve arıza ihtimaline karşı her türlü tedbir alınacaktır.

-İçme suyunun temizliği ve standartlara uygunluğunu takip ve denetim amacıyla ihtiyaç duyulan teknik personel kadroları takviye edilecektir.

-İçme suyu tesislerinde görevli personelin mesleki eğitimlerine önem verilecek ve bunların eğitimleri il düzeyinde valiliklerce yaptırılacaktır.

-Ayrıca, suyun tasarruflu kullanımı ve su kaynaklarının korunması konusunda halkımızın bilinçlendirilmesine yönelik eğitim programları da düzenlenecektir.

-Şebekeli içme suyu tesisi bulunan köylerde otomatik klorlama makineleri takılacak ve sürekli çalıştırılması sağlanacaktır. Şebekeli tesis bulunmayan köy veya bağlılarında ise klorlama için gerekli tedbirler alınacaktır.

-Valiler, kaymakamlar ve belediye başkanları içme suyunun kalitesi ve standartlara uygunluğu ile tesislerin temizliğini düzenli olarak kontrol ettirecekler ve denetim sonuçlarını ilgili birimlere göndererek gerekli koordinasyonu sağlayacaklardır.

-Mülkiye müfettişleri ve mahalli idareler kontrolörleri tarafından yapılacak teftiş ve denetimlerde, bu genelge ile alınması öngörülen tedbirlerin ilgililer tarafından titizlikle yerine getirilip getirilmediği hususu incelenecek ve sonuçlar teftiş raporlarında değerlendirilecektir.”
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakanından, genelgesi, İçişleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İçişleri Bakanı'ndan açıklama geldi Zen Haber Arşivi 0 01 Haziran 2013 12:40