IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2013, 12:40   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçişleri Bakanı'ndan açıklama geldi




Taksim’de Gezi Parkı protestolarıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Orantısız güç iddialarıyla ilgili inceleme başlattık' dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olaylarda, "polisin orantısız güç kullandığına" yönelik iddialara ilişkin, "Dediğiniz gibi iddialar olabilir. Sosyal medyada da var, bize gelen mesajlar da var. Onları inceletmek benim görevim" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarda ölen yada ağır yaralanan bulunmadığını belirterek, "Hastanelere biber gazından veya çeşitli travmalardan 7 kişinin başvurduğu söylendi" dedi.

TOPBAŞ VE MUTLU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ



Taksim Gezi Parkı'ndaki gelişmelerle ilgili olarak Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da basın toplantısı düzenliyor.

Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun açıklamaları:

İstanbulumuzda Taksim Meydanı’nda çalışmalarla ilgili bir süredir başlatılmış olan çalışmalar hepinizin malümu. Bu çalışmalar için mevcut işlerin süratle tamamlanabilmesi ve yayalaştırmanın vatandaşların kullanımına en uygun şekilde hazırlanabilmesi amacıyla İBB’nin yaptığı çalışmalar yoğun şekilde sürmektedir.

Bu çalışmaların muhtelif zamanlarda değerlendirmesiyle ilgili kamuoyunda farklı görüşler paylaşılmıştır. Şüphesiz ki her türlü fikrin değeri fevkalede yüksektir. Görüşlerin ifade edilmesi hepimizin ortak arzusudur.

Bununla birlikte büyükşehirimizin yaptığı çalışmalarla zamanından önce tamamlanması gayretlerini takip ediyoruz.

Geçtiğimiz gün başlatılmış olan çalışmaların çerçevesinde farklı asayişe de ilişkin gelişmeler yaşanmış ve bu çerçevede sizleri hem asayiş boyutu ve yapılan çalışmaların mahiyeti konusunda bilgilendirme hususu hissedilmiştir.

Taksim'de toplanan gruplarla ilgili müdahalede bulunulmuş olan gruplar sonucuunda yaşanan asayiş olaylarında 11'i Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 1 tanesi de Şişli Etfal'de olmak üzere 12 kişi tedavi altındadır. Bunların hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Türk emniyet teşkilatı her zaman vatandaşın güvenliğini tesis etmek için çalışır. Bu yaşanmış olan gösterilerde yaralanmış olan kişiler hastanede tedavi ediliyor. Şifa diliyorum. Bunlardan bir kişinin şu anda ameliyatı yapılmış ve yoğun bakımda.

Bunun dışındaki hastalarla ilgili hastanelerimiz kısa süre içinde taburcu edileceklerini bildirdiler. Yoğun bakımdaki hasta da Fas uyruklu TC vatandaşıdır. Ayrıca bu olaylarda bir gazeteci de travma ve gaz nedeniyle etkilendi. Şu anda sağlık durumu iyi.

Gezi parkında toplanan grupların ifade hürriyeti şüphesiz ki değerli ve anlamlıdır. Fakat ortada doğa katliamı söz konusu değildir. Bu da kamuoyunda net bir şekilde paylaşılmıştır. İyi niyetli insanların büyük bir kısmı gerçekten ağaç ve doğa severlerdir. Fakat bazı gruplar emnyet güçleri ile bu insanları karşı karşıya getirmeye çalışmıştır.

Bu tablolar hiçbirimizi şehrimizde görmeyi arzu etmediğimiz olaylar. Taksim Meydanı 24 saat halkımızın kullandığı mekanlardır. Bu mekanlar istismarcı güçler tarafından asayişi bozucu noktaya ulaşması dikkat çekicidir. Taksim çevresinde şu anda olumsuz bir durum görÜnmemekte. Gezi Parkı çevresinde kısıtlayıcı önlemlerimiz devam edecek. Şu an itibariyle herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Çevreci duygularla Gezi Parkı'na gelmek isteyen vatandaşlarımız dikkatli olsunlar.


Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın açıklamaları:

Sayın basın mensupları değerli İstanbullular, göreve geldiğimizden bugüne kadar yatırımlarımızın yüzde 55’ini ulaşıma yaptık. Bunu yaparkende kentin her noktasındaki çalışaalarımızı uzmanlarımızla beraber yapmaktayız.

Taksim’deki yayalaştırma çalışması, bölgedeki yoğun trafiği yer altına almak suretiyle yayalaştırmayla daha rahat hareketi sağlamaktı. Bu konuyla ilgili kararlayan belediye meclisimizde oy birliğiyle muhalefetinde destek verdiği proje olduğunu belirtmek istiyorum.

Bu projenin bu bölümüyle ilgili kurul onayı da var. Bu çalışmaları başlattık. Altı aylık süre içinde yoğun trafik altında yoğun hayat içerisinde çalışmalar sürdürülmeye çalışıldı. Şu anda büyük bir bölümünün tamamlandığını ifade etmek isterim.

Üzücü olarak gördüğümüz Gezi Parkı içinde bazı vatandaşlarımızın samimiyetinden şüphemiz yok. Ağaçlara duyarlı olan insanların, acaba burada Topçu kışlası AVM’mi yapılıyor diye gelenler var, bu ortamı istismar edenler var. Siyasi rant bekleyenler var. Bunları birbirinden ayırmak gerekmektedir.

25 Mayıs Cumartesi gecesi müteahhit firmamız bu bölgede, Gezi Parkı’nın Divan Oteli noktasında, son noktasında duvarı biraz ötelemek için bir çalışma başlattı. Bu gerekliydi. Fakat yansımalar böyle olmadı. Bazı çevreler bunu istismar etmeye hazır olan insanlar, biz gezi parkımızı yok ettirmeyiz, topçu kışlasına karşıyız deyişleri oluştu. Masum vatandaşlarımızın istismar edildiğini gördüm.

Orada hoş olmayan bir takım yansımalar ortaya çıktı. Bunu tahrik edenlerin getirdiği bir olumsuzluk olarak görmekteyiz. Benden randevu talep eden Mimar Odası Türkiye Başkanı ve İstanbul Şube Başkanı ile birlikteydim. Ve beraber değerlendirdik. Siyasilerin bunları kullanmaya kalkmalarından korktuklarını öğrendiler.

Halbuki biz bu açıklamaları yapmıştık. Kamuoyuna iletmiştik demek ki bir yerlerde eksiklikler var. Bundan birkaç gün önce de yine bizim partimizin genel başkan yardımcılarından parti sözcümüz Hüseyin Çelik, eski bakanımız da açıklamaları yapmıştı. Burada AVM ve Topçu Kışlası değil, bazı ağaçların taşınması ve kaldırılmasıyla ilgili bir çalışma yapmak zorunda olduğumuzu kendileri de ifade ettiler.

Bir şeyi de burada bunları söyleyerek bitirmek istiyorum. Bir siyasi olarak bu kente hizmet etmeye çalışan biri olarak bu kente yanlış yapmamak bizim birinci hedefimiz. Bu kentte yaşayan insanların mutluluğu bizim arzumuz. Ama birileri bunu yanlış şekilde değerlendirip kullandırmakta. Samimi olan yurttaşların ve mağdur olanlara geçmiş olsun diyorum. Burada bunu gerçekten istismar eden, perde arkasınadn bu işi seyredenleri kınıyorum.

Bizim buradaki eksiğimiz vatandaşa bunu iyi anlatamamak olabilir. Bu bir Topçu Kışlası inşaatı başlangıcı değil. Hiç alakası yok bu bölgenin Toğçu Kışlası ile. Buradan bir siyasi rant devşirme kaygısı var. Provokatörler tarafından eyleme dönüştürmek suretiyle İstanbul'un hak etmediği yönlere doğru sürüklenmekte. Bundan çok rahatsızız.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıklama, bakanından, geldi, İçişleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İçişleri Bakanı'ndan şaşırtan hareket PassioN Haber Arşivi 0 15 Nisan 2012 20:11
İçişleri Bakanı'ndan MİT'çiler hakkında açıklama PassioN Haber Arşivi 0 10 Şubat 2012 22:12
İçişleri Bakanı'ndan 'su' genelgesi Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 17:29