IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2006, 15:39   #1
Çevrimdışı
hll
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akıncı hacker’lar Danimarka seferinde




FBI’ın peşinde olduğu Türk siber korsan grubu, Danimarka’da yayınlanan Hz. Muhammed (sas) karikatürlerine karşı savaş açtı. 3 bin siteyi çökerten Akıncılar’ın tim lideri Osmangazi, Turkuaz’a konuştu.

Danimarka’da yaşanan Hz. Muhammed (sas) karikatürleriyle ilgili krizde herkes sokağa dökülürken siz masa başına geçtiniz. Danimarka olaylarında Cyber-Warrior TIM grubu olarak ne yaptınız?

Bundan önce büyük operasyon diye nitelendirdiğimiz Brezilya saldırılarında 3000, Irak’ta 11 askerimize çuval geçirilme olayında ABD’de 1500 siteyi çökerttik. Damimarka’daki karikatür olayında ise 3000 siteyi Akıncılar Grubu tarafından topraklarımıza dahil ettik. Listelemiyorum; ama kişisel olarak benimkisi 1500’ü geçti. Seri şekilde devam ediyorum.

Hackleme olayını vatan topraklarına dahil etmek olarak mı görüyorsunuz yani?

İzmir, Ankara, Muş, Van nasıl Türkiye’nin bir parçası ise bizim için de gov.tr siteleri sanal âlemde vatanımızın bir parçasıdır. Biz hacklediğimiz siteleri bu kapsamda kendi topraklarımıza katar, bunları savunmak için elimizden geleni yaparız. Bu sitelerde açık varsa irtibata geçer, açıkları kapatmalarını söyler ve yöntem konusunda bilgilendiririz. Dışarıdan gelebilecek saldırılara önlem alarak gerek devletimizi gerekse de kendi düşüncelerimizi destekleriz.

Hackleme işlemi ne kadar sürüyor?

Hedeflere göre değişiyor. Bu tür toplu deface olaylarında tim olarak da hareket ediliyor kişisel olarak da. Bizim Cyber-Warrior olarak bir misyonumuz var, bu misyona uyan siteler bizim hedefimizdir! Hakikaten özveri ve azim isteyen bu olay için bazen bilgi yetmez hale gelir, şans faktörü girer devreye. Ama biz işimizi şansa bırakmadığımız için netice ortada. Sıcak bir gelişmeyi röportaj sırasında vereyim; diğer bilgisayarımın monitöründe 70 Danimarka sitesi (.dk uzantılı) topraklarımıza katıldı.

Ne kadar sürdü bu 70 sitenin ‘fethi(!)’?

4 saattir programım aktif idi. Bu çalışma sonunda kontrol ettiğimi ve açıklarını değerlendirdiğimi de göz önünde bulunduralım. Girdiğiniz site server olarak nitelendirdiğimiz ve içinde birçok siteyi barındıran bir site ise iş zorlaşır. Kendi geliştirdiğim toplu index atma yöntemiyle bu olay 5 dk içinde son bulur.

Bu işle neden en çok siz ilgileniyorsunuz?

Akıncılar Timi sorumlusu olmam nedeniyle. Bu olaya sessiz kalacak Müslüman tanımam.

Danimarka’daki karikatür krizi başgösterdiği anda kaç saatte kaç site çökertildi?

Bu olay gündeme geldiğinde tüylerimiz diken diken olarak bu haberi tüm Müslüman âlemi olarak izledik. Anında bir üst karar mekanizma toplantısı kurarak hedefimizi belirledik ve yapabileceklerimizi değerlendirdik. Fetva Kurulu’muzun onayı çıkarttıktan sonra bize de bununla ilgili her siteyi deface (çökertmek) etmek kaldı. Ki bunlar büyük ve içlerinde birçok Danimarka sitesi olan hedeflerdir. 10 civarında servar’a yaklaşık 10 saat sürecinde sızdık. İçindeki tüm siteleri indexledim. Tepkimi ve tepkimizi attığımız indexlerle dillendirdik. Ben ilk gün 250 civarında siteyi topraklarımıza kattım. Tim olarak 750 civarında.

Peki server’larda mazlum siteler olamaz mı? Mazlumlara neden zarar veriyorsunuz?

Oturup şu mazlum bu değil diye ayıramam. Ayrıca bu tür durumlarda zaten böyle ayrım yapılmaz. Nasıl Peygamberimiz’e bu tiplemeleri yakıştırdılar ve destek oldularsa bakanından habercisine kadar bu hepsine mubahdır! Bu karikatürü yayınlayan siteler ve ***** içerikli olan siteler ile bazı devlet sitelerini hack ettim. Herkes yaşamak için öldürür! Hiçbir şey oradan bakıldığı kadar kolay gelmesin. Ayrıca biz bunları çökertmek istediğimiz kadar bunları destekleyenler de bu siteleri ayakta tutmaya çalışıyor. Biz bilgi sahibi olan insanımızı hapse atıp onun için en büyük hatayı yaparken diğer devletler bu bilgilere sahip insanları alıp iletişime geçip kendi menfatleri çerçevesinde çalıştırıyorlar!

Danimarka sitelerine saldırı başlattıktan sonra onların güvenlik yetkililerinden bir uyarı ya da uzlaşma çağrısı aldınız mı?

O sitelerde adminler tarafından birçok kez bizim adımız zikredildi, hacklendiklerini kendileri duyurdu! Ancak prosedür gereği biz bazı büyük sitelerin yayınları hakkında yasal çalışmalar da başlattık ve ilgili site ve serverlara bu mailleri yolluyoruz. Uyarıyoruz ve buna son vermelerini istiyoruz. Türkiye’de buna yataklık yapmasın, haber uğruna, reyting uğruna gaza gelip bu tür uygulamaları ne yayınlasın ne de yayınlatsın!

Yani ‘Türkiye’de bu tarz bir haber yayınlanırsa hedefimiz olur’ mu demek istiyorsunuz?

Bu tarz haberlerle onlara hit kazandırıyoruz, belki de para kazanıyorlar her tık başına. Bu tür davranış sergileyenleri buluyoruz. Tim görevlileri gecelerini gündüzlerine katarak buluyor, çıkar beklemeden! Büyük saldırılarda Cyber-Warrior yöneticileri olarak alınan onaylar vardır. Hiçbir yönetici başına buyruk davranarak gidip herhangi bir siteyi deface edemez, ederse bize hesap verir. Bizim misyonumuz, aykırı hareket yapılmadığı sürece saldırmayız.

Kaç saatinizi bu işlerle geçiriyorsunuz?

Elbette mesul olduğumuz ailelerimiz var. Bunlar için çalışmamız şart. Bazen günlerce makine başında kalıyorum. Arabamı garaja park ettiğimde orada uyuduğum günleri bilirim. Bazı bilgileri veremiyorum güvenlik sebebiyle. Bu konuşmalarımı itinayla yapıyorum.

FBI’ın peşinizde olduğu doğru mu?

ABD saldırılarının yankısı olarak bu doğru. Ancak güvenlik önlemlerimizi üst düzeyde tutuyoruz. İcraatlar sırasında girdiğimiz sistemin hep bir çıkış kapısını yaparak çıktığımız ve izleri temizlediğimiz için bu sorun olmamakta.

Yani yakalanma riski hiç yok mu?

Tabii ki var. Kimse oturup evinden bu denli büyük operasyonlar yapmaz. Biz zevk için bunları yapmıyoruz. Bu konuda bizi Türk halkının destekleyeceğini düşünüyorum. Amacımız ve misyonumuz belli. Su testisi su yolunda kırılır!

Danimarka hackerları bundan sonra Türkiye sitelerine savaş açarsa ne olacak?

Bunu Brezilyalılar daha önce denemişti. Onlar en çok hack yapan ülkeler sıralamasında 3. iken, biz onları en çok hacklenen ülkeler sıralamasında 1. sıraya çıkardık ve Türkiye’ye saldırmaktan vazgeçtiler. Brezilya toplamda 7 tane Türk sitesi hacklemişti karşılığında 7.000 site indirdik. Danimarka, Brezilyalılar yanında çerez sayılır. Profesyonel hackerları yok. Sileriz onları net âleminden... Şöyle diyorum: “İki yol var efendim iki yol tartılmalı/ Ya verip kurtulmalı, ya vurup kurtulmalı / Hiç vatan verilir mi? Bu vatan Türk(ün) malı / O zaman tek yol kaldı hasmı olan vuracak- Ya bu kanı durdurun, ya Osman Gazi durduracak!”

Siz beyaz şapkalı hacker mısınız?

Ben milli gurur misyon ve milli mücadele, din ve vicdan duygularımızı savunan ve binlerin sesi olan beyaz şapkalı hackerım.

Cyber-warrior nasıl bir oluşum?

Cyber-warrior Türkiye’de online bir hack security platformu. Şu an 66311 forum üyesi var. Türkiye’de ve dünyada ilk kez ‘kefalet sistemi’ ile üye kabul eden hacker oluşumunda 15 yönetici var. Tim kurucusu ve tim lideri ise CWDoktoray. Siteye ordu düzeni hakim: Administrator, (Co) Admin, Grup Yöneticisi, Super Moderator, Moderator, Albay, Yarbay, Binbaşı, Yüzbaşı rütbeleri var. Çalışmaları ile beğeni toplayan üyeler yeni rütbeler alıyor. Grubun bölümleri şunlardan oluşuyor: Strateji: Üst düzey stratejik yönetim karar mekanizması, Akıncılar: Aktif saldırı ve ataklarda bulunacak grup, Fetva Kurulu: Hedeflerle ilgili karar mekanizması, CW-İstihbarat: CW-İstihbarat grubu görev alanı, Lojistik: Lojistik destek grubu üyelerinin faaliyet alanı, Haberci: BT Haber grubunun faaliyet alanı, Ar-Ge Grubu: CW araştırma, iletişim ve koordinasyon bölümü. Operasyonel tim yönetim sistemi ise Vaîd, Dâbbet-ül Arz, Emergency, Teşkilat-ı Esasiye, Emr-i Sadr, Iskat-ı Tempo ve Ucub’e...



19.02.2006
H. SALİH ZENGİN

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Şubat 2006, 17:24   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



Kardeşim iyi Güzel'de .. CyBeR-WarrioR 'dan bilgi Çıkarmak yasaktır Oradaki nick'in nedir ?

 

Alt 25 Şubat 2006, 20:17   #3
Çevrimdışı
hll
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



gitarist Nickli Üyeden Alıntı
19.02.2006
H. SALİH ZENGİN

Arkadaş , bilgi felan çıkarttığım yok . Yazı dizisini aldığım kişinin adını ve ne zaman yayınlandığını belirttim Biraz dikkatli okursan daha iyi olacak.

 

Alt 25 Şubat 2006, 21:25   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



Dostum PaylaŞimin İÇİn TeŞekkÜrler GerÇekten Şahsim Adina Gurur Duyuyorum Helal Olsun (beyaz Şapkali Hackerlara)

 

 

Etiketler
akinci, akıncı, danimarka, hackerlar, hacker’lar, seferinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avrupa'da Akıncı Korkusu Swat Tarih 0 25 Kasım 2014 00:34
Akıncı Nedir? Desmont Osmanlı Türkçesi Sözlüğü 0 12 Kasım 2014 18:47
Danimarka ve Danimarka Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 21:17