IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ağustos 2008, 00:53   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2 milyon 300 bin hektar alan ağaçlandırılacak




ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2012 yılı sonuna kadar 2 milyon 300 bin hektarlık alanın ağaçlandırılacağını bildirirken, “Bu dünyadaki en büyük ağaçlandırma seferberliği olacak” dedi.

Giresun'dan Ordu’ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ordu Valisi Ali Kaban'ı makamında ziyaret ettikten sonra soruları yanıtladı. Türkiye'de ‘milli ağaçlandırma seferberliği' başlattıklarını belirten ve ilk etapta 41 bin hektarlık alana fidan dikileceğini belirten Bakan Eroğlu, “Türkiye'de 2012 yılı sonuna kadar 2 milyon 300 bin hektar alanı ağaçlandıracağız.

Bu dünyadaki en büyük ağaçlandırma seferberliğidir” dedi. Küresel ısınmanın Türkiye'deki etkisi konusunda bilgi veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yağışlar açısından olumsuz bir durum olmadığını anlatırken, “Yağışlar artıyor fakat süresi kısalıyor. Çok şiddetli yağışlar bekleniyor. Bununla ilgili taşkın bentlerin tamamlamamız, arazilerdeki önlemlerimiz almamız lazım.

Yapılaşmanın kontrolü ve bitki örtüsünün değiştirilmemesi de çok büyük önem taşıyor. Bu konuda son derece hassas olunması ve sahiplenilmesi lazım. Aksi takdirde heyelan ve başka sorunlar olabilir” diye konuştu. Türkiye'deki orman yangınlarına da değinen bakan Eroğlu, 2003- 2007 yılları arasında Türkiye'de sadece 33 bin 500 hektarlık alanın yandığını ve bunların tamamını ağaçlandırdıklarını söyledi. Buna karşılık Yunanistan'da 270 bin ve İtalya'da 300 bin hektarlık alanın yandığını da belirten Eroğlu şöyle dedi:
“Yunanistan bizden çok daha fazla orman alanına sahip. Biz orman yangınlarıyla mücadelede, Akdeniz kuşağında en başarılı ülkelerden biriyiz. Son yangınlarda da Serik'teki yangında bunun turizm sahalarına yayılmaması için önünü kestik ve kontrol altına aldık. Saatte 70 kilometre saat hızla esen poyraz rüzgarıyla çok daha büyük sıkıntılar olabilirdi. Başarılı olmamıza rağmen bunu yeterli görmüyoruz. Bununla yetinmiyoruz. İyinin daha iyisi vardır iddiasındayız. Her sene orman teşkilatının yapılanmasını yeniden değerlendiriyoruz. Yangın konusunda helikopter ve uçaklar da satın alacağız. Bizim düşüncemiz Akdeniz kıyısındaki bütün ülkelerle ortak filolar kurulmasıdır. Ortak kullanalım istiyoruz. Geçtiğimiz sene Yunanistan, Makedonya, Gürcistan ve Suriye'ye yardım ettik. Avustralya ve Yeni Zellanda'yla görüştüm. Burada yazken, orada kış. Dolayısıyla bunu da değerlendirebiliriz. Bunları düşünüyoruz.”

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yangınların yüzde 90'ının ihmalden kaynaklandığını ve halkın bu konuda daha hassas olması gerektiğini belirterek, “Ya piknikte yakılan ateş söndürülmemiştir ya da sigara izmariti atmıştır. Adana İmamoğlu'ndaki yangında bir vatandaş izmaritini söndürmeden attı, oradan büyük bir yangın çıktı. İzmir yangınında oradan bir vatandaş topladığı bir takım sandıkları bertaraf ederken ateş yaktı, ormana yayıldı. Yangınların büyük kısmı vatandaşların ihmalinden kaynaklanıyor. Bu konuda da büyük bir eğitim çalışması gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

GENEL MÜDÜR YARDIMCISINI SAVUNDU

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu'nun, “Yangının iyi tarafları da var. Keneler öldü” sözlerin basına yansımasına değinen Bakan Eroğlu, “Kene meselesine gelince, yaptığımız incelemede, Orman Genel Müdür Yardımcımızın basına böyle bir beyanatı yok. Sadece sohbet ederken orada, beyanat falan değil, ‘Yaa kenelerde öldü' diye konuşmuş. Onu da magazin haber şeklinde basına taşıyorlar. Meselenin özü bu. Yoksa böyle bir beyanat yoktur” dedi.

Antalya'daki yanan ormanların yeniden ağaçlandırılması konusunda kampanyalar açılmasına da değinen Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
“Pek çok basın kuruluşundan böyle bir kampanya için bize gelindi. Aslında bizim kampanyaya ihtiyacımız yok. Maddi açıdan bir ihtiyacımız yok. Biz bu yanan orman alanlarını en geç 1 yıl içinde ağaçlandırmakla sorumluyuz. Ben ve başbakanımız bunun takipçisiyiz. Bizim kampanyaya ihtiyacımız yok ama bu kampanyaları da destekliyoruz. İnsanlar, en azından ağaçlandırmanın önemini kavrasınlar diye.

Nitekim CNN, bir kampanya başlattı. Daha öncede bizim seferlerlik çerçevesinde bir kampanyamız vardı. Bunlara vatandaşlarımızın destek vermesi açısından, topluma mal etmek, ağaç sevgisini Türk insanına taddırması açısından biz bu kampanyalara sıcak bakıyoruz.”


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
300, ağaçlandırılacak, alan, bin, hektar, milyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
T.C" Alan Adı Kayıtları Başladı T.C alan adı alma Tc alan adı ücreti Zen İnternet Dünyasından Haberler 0 07 Aralık 2012 23:27
600 hektar alan kül oldu Caddeci Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2010 16:20
Kaş'ta 5 hektar alan yandı Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Eylül 2008 11:23
Kayseri'de 20 kilometrelik raylı sistem güzergahı ağaçlandırılacak Dilara Haber Arşivi 0 16 Eylül 2008 13:51
BT: Alan Adını 2.6 Milyon Dolara Sattı Julw Bilim Dünyasından Son Haberler 0 08 Nisan 2008 20:34