IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2010, 16:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
600 hektar alan kül oldu




Devletin afetle ilgili çalışma yapan tüm birimlerinin bölgede olduğunu anlatan Vali Cahit Kıraç, 10 helikopter, 1 uçak, 50 arazöz, 11 dozer, 500 işçi civar köylerinden vatandaşlar, arama kurtarma birliği ve jandarma ekiplerinin bölgede canla başla çalışma sürdürdüğünü belirtti. Dün öğleden sonra küçük bir alanda başlayan yangının bugün 600 hektar civarına ulaştığının tahmin edildiğini anlatan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, şunları söyledi: "Ormanlık alan ve zeytinlikler zarar gördü. Bölgede müthiş bir rüzgar var. Çalışmalar devam ediyor. Akşam boşaltılan Aşağıılgındere ve Yukarıılgındere köylerinde, vatandaşlar evlerine dönmeye başladı. Rüzgar olduğu sürece ve son alev söndürülene kadar burada çalışmalar devam edecek."

Vali Kıraç, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla vatandaşların mağduriyetinin giderileceğini belirtti. Yangının nedeninin tespit edilemediğini belirten Vali Kıraç, genel olarak orman yangınlarına insan faktörünün yol açtığını bildiklerini ifade etti.


Çevre 6 ilin orman yangını söndürme ekiplerinin ve Türk Kızılayının bölgede olduğu bildirildi. İl Tarım Müdürlüğüne talimat verileceği ve hasar gören tarım alanlarının tespit edileceği öğrenildi.


Yukarıılgındere Muhtarı Rahmi Biber yanggın nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirtti. Yagının önceki gün öğle saatlerinde başladığını belirten Rahmi Biber, "Öğle namazından sonra yanık kokusu hissettik. Tepeye bakmaya çıktık. Yangın köyümüze gelmeye başlamıştı. Hemen yetkililere haber verdik. Allah razı olsun çok iyi çalışıyorlar ama rüzgardan çalışmalar etkili olmuyor. Rüzgar çok şiddetli. Yangında bazı bölgeler kontrol altına alındı. Ama aşırı rüzgar var. Gece dumandan gözlerimiz yandı. Nefes alamadık. Çocuklar çok korktu" dedi. Yukarıılgın köyünde bir evin içine giren yangın evin bir odasını kül ederken, vatandaşlar korku dolu anlar yaşadıklarını belirtti.


Rüzgarın şiddetini sürdürdüğü bölgede ekipler yangını tamamen söndürmek için çalışmalarına devam ediyor.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
600, alan, kül, oldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
T.C" Alan Adı Kayıtları Başladı T.C alan adı alma Tc alan adı ücreti Zen İnternet Dünyasından Haberler 0 07 Aralık 2012 23:27
Kaş'ta 5 hektar alan yandı Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Eylül 2008 11:23
2 milyon 300 bin hektar alan ağaçlandırılacak Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2008 00:53