IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2008, 13:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP AK Parti'ye diş biliyor




CHP, Şaban Dişli konusundaki iddiaları en yüksek perdeden bir kez daha dile getirdi. CHP'ye göre Dişli mal varlığını açıklamalı!
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, bu dönem parlamentosunun anayasa değişikliği yapamayacağını iddia etti. Anadalo'a göre yapılması düşünülen değişiklik "kediye çiğer emanet edilmesi" anlamı taşıyor. Anadol'un sert eleştirilerinden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'de nasibini aldı. Anadol, Dişli'nin mal varlığının açıklanmasını istiyor.

Bir gazetecinin, ''3. Ulusal Program Taslağının açıklandığını, muhalefete de sunulacağını, programla ilgili anayasa değişikliği yapılması gerektiğinin söylendiğini'' belirtmesi üzerine Anadol, ''kediye ciğer emanet edilmeyeceğini'' söyledi. ''AK Parti'nin, laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğunun Anayasa Mahkemesi kararıyla tescil edildiğini'' ifade eden Anadol, şöyle konuştu:

''Meclis çoğunluğu onlardan oluşuyor. Onların anayasa değişikliği taleplerine 'evet' demek tam anlamıyla kediye ciğeri emanet etmektir. Ondan ne geleceğini biz biliyoruz. Ondan sonra Anayasa Mahkemesi üyelerini, Meclise, kendilerine seçtirecekler. Onun adı da hukuk reformu olacak. Onların ne istediklerini biliyoruz. Bu dönem Parlamentosu, anayasa değişikliği yapamaz. Özellikle parti kapatma konusunda, diğer konularda... 'Yok, özgürlükleri geliştireceğiz.' Bunların hepsi laf.''

ŞABAN DİŞLİ'NİN MAL VARLIĞI
Bir gazetecinin, ''TBMM Başkanlığının, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin mal varlığını açıklama yetkisi olmadığını dün kamuoyuna duyurduğunu'' belirterek, ''Siz, Şaban Dişli'nin mal varlığının açıklanması için yasal bir girişimde bulunacak mısınız ya da hakkında suç duyurusunda bulunacak mısınız?'' diye sorması üzerine Anadol, ''Dişli'nin biraz dürüstse, sıradan ve normal bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının davranması gereken davranışlara sahipse, mal varlığını kendisinin açıklaması gerektiğini'' söyledi.

Anadol, yasama dönemi başında mal bildirimini basına açıkladığını anımsatarak, ''Ceza mı gördüm?'' diye sordu. Mal bildirimini açıklamanın bir müeyyidesi olmadığını ifade eden Anadol, şöyle devam etti:

''Bu kadar iddiadan sonra, Şaban Dişli, kendi mal varlığını kendisi açıklamıyorsa, artık biz kanunlarda madde mi var, yeni bir kanun mu çıkaralım, Şaban Dişli'nin dişini söker gibi mal beyanında bulundurmaya çalışalım. Bundan Şaban Bey'in utanması lazım. Utanç duyması lazım bu durumdan. Bu utançtan kurtularak, Şaban Dişli'nin örnek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi mal beyanını vermesi lazım.''

AK PARTİ TÜZÜĞÜ
AK Parti Tüzüğünün 162. maddesinde Kurucular Kuruluna ilişkin düzenleme yer aldığını ve buna göre, kurul üyelerinin göreve başlama tarihini izleyen 1 ay içinde mal bildiriminde bulunmaları gerektiğini anlatan Kemal Anadol, Şaban Dişli'nin mal bildiriminin, sadece Meclis'te değil, aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da bulunduğunu söyledi. CHP Grup Başkanvekili Anadol, şöyle konuştu:

''Şaban Dişli'nin dişini söker gibi mal bildiriminde bulunmasını sağlayamazsak, muhatabımız Recep Tayyip Erdoğan. AKP Genel Başkanı. Tüzüğünü uygulasın. 162. maddede, Şaban Dişli'nin dedikoduları aşan bunca suçlamadan, kanıt ölçüsüne varan, kendi imzasını taşıyan, iş takibi karşılığında 1 milyon dolar alacağını kendi imzasıyla kabul ve beyan eden... Bunu belgeledi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. 'Bu belge yoktur' diyemiyor Şaban Dişli. Bir genel başkanın yapması gereken nedir o zaman? Hani yolsuzluğa damardan giriyordu AKP. Nereye kadar giderse gitsin deniyordu. İşte gidiyor, senin genel başkan yardımcına kadar gitti. Sen görevini yap Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı. Tüzüğünü uygula. Emir ver. 'Mal beyanında bulun' de. 'O zaman ki mal bildirimi ile şimdiki mal bildirimi arasındaki farkı da söyle' de.''

Mal bildiriminde bulunma konusunda çağrıda bulunan Anadol, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Başbakan Erdoğan'ın geçmişte bu konuda açıklama yaptıklarını anımsattı. Anadol, ''Şimdi bütün genel merkez yöneticileri ve milletvekilleri karşılıklı mal bildiriminde bulunalım. Biz hazırız CHP olarak. Şeffaf biçimde, basının önünde mal bildiriminde bulunalım'' dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
biliyor, chp, diş, partiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AK Parti İki Parti'ye Teklif Götürecek Rhytia Haber Arşivi 0 18 Temmuz 2012 16:03
HAS Parti'den Sonra Onlar da AK Parti Yolunda mı? Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 16:14
'AK Parti'ye Geçişler HAS Parti İle Sınırlı Kalmayacak' Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 16:13
Bu teğmenler çok şey biliyor Lucifer Haber Arşivi 0 06 Şubat 2010 19:46