IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2008, 23:06   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Telekom'un ilk yarı karı 1 milyar 26 milyon YTL




Türk Telekom'un konsolide gelirleri yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göreyüzde 12 artarak 5 milyar YTL’ye ulaştı, net karı 1 milyar 26 milyon YTL olarak gerçekleşti.


2008’in ilk altı aylık dönemine ait mali sonuçları açıklayan Türk Telekom CEO’su Paul Doany söz konusu dönemde faaliyet karının 2007’nin aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 1 milyar 251 milyon YTL yükseldiğini söyledi. Doany, Avea’nın faaliyet gösterdiği GSM sektöründe gelirlerinin yüzde 36 artarak 1 milyar 17 milyon YTL’ye, finansman giderleri, amortisman giderleri ve vergi öncesi kar (FAVÖK) tutarının ise 2007’nin aynı dönemine göre iki kat artarak 224 milyon YTL’ye ulaştığını belirtti.

Avea Genel Müdürü Cüneyt Turktan ise 2008 yılının ikinci çeyreğinde 485 bin, yılın ilk yarısında da toplam 1.1 milyon adet yeni abone aldıklarını ve toplam abone sayısının 11 milyon kişiye ulaştığını söyledi. Türk Telekom’un ADSL hattı sayısı 2008 yılı ilk altı ayında 700 bin artış göstererek, toplam 5.2 milyona ulaştı. ADSL gelirleri 2008 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 36 artarak 791 milyon YTL’ye ulaştı.
“AVEA 1. 1 MİLYON YENİ ABONE KAZANDI”
Bilgisayar satışlarındaki düşüş nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde ekonomik ortamın Türk Telekom’u zorladığını ifade eden Paul Doany, bu dönemde ses iletişim pazarındaki rekabetin arttığını söyleyerek, “ Buna rağmen GSM operatörü iştirakimiz Avea, birinci çeyrekteki başarısını sürdürdü ve bu çeyrekte abone sayısını 500 bin arttırmayı başardı. Böylece Avea, bu yılın başından bugüne kadar 1.1 milyon yeni abone kazandı” dedi. Ulaştırma Bakanlığı’nın da geniş bant hizmetlerinde vergi indirimi yapılacağına ilişkin açıklamasının kendileri için teşvik edici olduğuna dikkat çeken Paul Doany, vergi indiriminin Türkiye pazarının, Avrupa pazarlarındaki penetrasyon seviyesini yakalamasına yardımcı olacağını belirtti. GSM tarafında ise, mobil pazarının gelişmesi için önemli aşamalar olan, mobil numara taşınabilirliği ve 3G’ye hazır olduklarının altını çizdi.
TÜRK TELEKOMLA YAKINSANMIŞ DÜNYA
Paul Doany, tüketiciye sunulan hizmetleri anlattığı konuşmasında, yakınsama teknolojilerinin desteğiyle, Türk Telekom grubu olarak mobil, sabit ve geniş bant da dahil olmak üzere tüm iş kollarında ilerlediklerini ve teknolojinin bir sonraki safhasına liderlik yaptıklarını vurguladı. Yakınsama sistemiyle, birden fazla hizmetin birleştirildiği, tümleşik ürünleri halka ulaştırdıklarına dikkat çeken Doany, “Buna, yakınsanmış dünya diyoruz” dedi. Bu doğrultuda sabit hatlarda başlattıkları yeni hizmet ile evlerde bir telefon devrinin kapandığını, her bireye ait dahiliye numarası olacağını belirtti.
Paul Doany, Wi-phone adı verilen bu sistemi şöyle tanıttı:
“Wi-phone sayesinde evlerde de şirketlerde olduğu gibi aramalara sesli yanıt sistemi cevap verecek. Arayan kişi, sesli yanıt sistemine aradığı kişinin dahiliye numarasını tuşlayarak ulaşacak. Yapılan görüşmeler, ev telefonu numarasında faturalanacak ve her bireyin konuşması ayrı kaydedilecek.”
Yakın zamanda verecekleri diğer hizmetleri anlatarak, “Geniş bant ADSL/VDSL hizmetlerinde müşterilerimizi yeni kurumsal veri hizmetleriyle buluşturacağız. Tüm devlet okullarına eğitim yazılımımızı sunacağız” diye konuştu.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ilk, kârı, milyar, milyon, telekomun, yarı, ytl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akbank'ın kârı 2.4 milyar TL Seth Haber Arşivi 0 24 Ekim 2014 11:36
BİM’in altı aylık net karı 142 milyon TL DaDaS Haber Arşivi 0 27 Kasım 2011 22:17
TAV'ın 2010 net karı 99.95 milyon lira Chelt Havacılık Haberleri 0 12 Şubat 2011 23:22
THY'nin 9 aylık net karı 256 milyon TL Chelt Havacılık Haberleri 0 14 Kasım 2010 18:24
TEB'in altı aylık net karı 123 milyon YTL Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 18:29