IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2008, 01:23   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaçak elektrik kullanan 357 kişiye ceza




MANİSA'da bu yılının ilk yarısında kaçak eletrik kullandıkları belirlenen 357 kişiye toplam 277 bin 716 YTL para cezası kesildi. Kaçak elektrik kullananlar hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunuldu.


Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (GEDAŞ) tarafından, 2008 yılının ilk 6 ayında 117 bin 14 abonede yapılan kaçak elektrik kontrolünde 42 işyeri ve 315 konutta kaçak elektrik kullandığı tespit edildi. Kaçak elektrik kullanan 357 kişi hakkında işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca kaçak elektrik kullanan kişi ya da kuruluşlara toplam 277 bin 716 YTL ceza kesildi.

GEDAŞ Manisa İl Müdürü Yakup Önder, Manisa Merkez İlçe'de kaçak elektrik kullandıkları tespit edilen 357 kişiye, ilk seferinde kullanabilecekleri elektrik miktarının 1.5 katı, ikincisinde de 2 katı ceza kesilip, savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. 2008 yılının ilk altı aylık döneminde kullanılan kaçak elektrik miktarının 1 milyon 36 bin 113 kilovat olduğunu vurgulayan Önder, kaçak elektrik kullanımının Türk Ceza Kanunu'nda ‘Nitelikli Hırsızlık’ suçu olarak tanımlandığını ve 2-5 yıl hapis cezası öngörüldüğünü söyledi.

Önder, halkı yasal yollardan elektrik kullanmaya davet ederken, kaçak elektrik kullanımı, enerji üretiminde maliyeti artırarak enerji fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu anlattı. GEDAŞ Manisa İl Müdürü Yakup Önder, şöyle konuştu:

“Kaçak elektrik kullanımı, abonelere, kaliteli, kesintisiz ve ucuz elektriğin dağıtımını zorlaştırır. Ayrıca can ve mal güvenliğini tehlikeye atar, dağıtım şebekesine zarar verir, ilave bakım- onarım da gerektirir. Sonuç olarak, kaçak elektrik kullanımı, bir kesimin sosyal adalet ve eşitlik ilkelerine aykırı bir biçimde kullandığı elektriğin bedelinin toplumun tümüne ödetilmesi anlamına gelmektedir ki bu durum, büyük bir kesime yapılan haksızlığı da beraberinde getirmektedir.”



</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
357, ceza, elektrik, kacak, kişiye, kullanan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaçak elektrik hutbesi AngeL Haber Arşivi 0 24 Ocak 2015 14:52
En çok kaçak elektrik kullanan o iller! Lucifer Haber Arşivi 0 06 Ocak 2013 16:24
Kredi kullanan 11 milyon kişiye müjde Katherina Haber Arşivi 0 24 Ağustos 2012 08:32
Kaçak Elektrik Burce Fıkra 0 19 Mayıs 2012 21:52
3 satır action komudu ( /me ) kullanan kişiye uyari ardından kick LocaLSettings mIRC Scripting Sorunları 2 05 Temmuz 2008 21:38