IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2008, 16:17   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara ve İzmir arasında su savaşları




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in başlattığı su savaşları, giderek tırmanıyor. Gökçek'in İzmir'in suyunu analiz ettirmesinin ardından şimdi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sahneye çıktı. Kocaoğlu'na göre Ankara'nın suyu İzmir'den beter...
Herşey Ankara'daki susuzluk eleştirilerinden bunalan Gökçek'in İzmir'e el atmasıyla başlamıştı şimdi de Kocaoğlu Ankara'ya uzandı. Başkanların kendi bölgelerini aşıp yüzlerce kilometre uzağa yönelmelerinin altında yatan sebep ise yaklaşan yerel seçimler...


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Melih Gökçek, yaklaşık 2.5 ay önce Kızılırmak suyu sorgulanırken “Arsenik İzmir’de” diyerek bir tartışma başlattı. İzmir’in bazı semtlerinde sokak sokak su analizi yaptırdığını söyleyen Melih Gökçek, sonuçları basına da yansıtırken İzmir’in suyundaki arseniğin de standart değerlerin üzerinde olduğu ortaya çıktı.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Ankara’nın çeşitli noktalarında aldığı suları analiz ettirerek Gökçek’e yanıt verdi. Kocaoğlu, “İş giderek farklı yerlere taşınıyor. Daha önce de ifade ettik, suyun kalitesini değerlendirmek için tek başına arsenik kriter değildir. Başka kirleticiler, ağır metaller de vardır. Olayı arseniğe indirgemek, boyutlarını küçültmek demektir. Bu Türkiye’nin sorunudur. Sağlık Bakanlığı tüm illerin suyundaki durumu açıklamalı ve gerekli önlemler hızla alınmalıdır” dedi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in suyunda arsenik olduğunu açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e aynı şekilde yanıt verdi. Kocaoğlu, Ankara’nın suyunu İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) laboratuvarlarında analiz ettirdiğini ve suda kanser yapıcı ağır metallerin yer aldığını açıkladı.



8 Ağustos tarihli analiz sonuçlarına göre, musluktan akan şebeke suyunda, Sağlık Bakanlığı’nın, Avrupa Birliği Komisyonu’ndan onaylı “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliği”nde belirlenen standartların, bazı kirleticilerde iki mislinden daha fazla aşıldığı tespit edildi. Kanser, kansızlık, sinir sisteminde tahribat gibi etkileri bulunan kurşun, demir ve alüminyumun tehlikeli boyutlara yükseldiği anlaşıldı.



Kocaoğlu, Gökçek’in İzmir’i öne çıkarmaya çalıştığını da savunarak şöyle devam etti:“Bunun en büyük nedeni, Gökçek’in Ankara’nın suyunda arıtamadığı ağır metallerdir. Bir kere yüzey suyunda, yani gölde, nehirde arsenik olmaz. Kızılırmak suyunda arseniği tartışmak bile yanlış. Eğer Kızılırmak’ta arsenik varsa, biri gidip döküyor demektir. Gökçek’in amacı, işi arsenik çevresinde tutup diğer olayları kamuoyundan gizleme çabasıdır.”



Kocaoğlu’nun yaptırdığı ölçümler sonucu Ankara’nın suyunda sınır değerleri aşan maddeler ve zararları da şöyle: Sodyum: Fazla olması durumunda suyun tadı bozuktur. Sürekli içilirse yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıklarına neden olur. Merkezi sinir sisteminde tahribat yaratır. Alüminyum: Kanserojen etkisi vardır. Demir: Kana zarar verir. Bir kan hastalığı olan hemokramotosise yol açar. Küçük çocuklarda daha da etkilidir. Kurşun: Kemik iliği ve adale üzerinde toksik etkilidir. Kansızlık yapar, sinir sistemini etkiler.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankara, arasında, savaşları, İzmir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meclisle Ankara valiliği arasında ilginç yazışma AngeL Haber Arşivi 0 02 Mart 2015 13:33
Ankara'da Suriyeliler ile mahalleli arasında gerginlik yaSmin Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2014 11:51
Ankara ve İzmir'de 4+4+4 savaşları PassioN Haber Arşivi 0 28 Mart 2012 20:13
Ankara-Atina arasında casus diplomat krizi Feronia Haber Arşivi 0 26 Aralık 2009 15:53