IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mart 2012, 20:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara ve İzmir'de 4+4+4 savaşları




Ankara'da 4+4+4 protestosu gerginliği sürerken İzmir Konak'ta da olaylar çıktı...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KESK'in Ankara'da düzenleyeceği 4+4+4 protestosu için yurdun dört bir yanından Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan otobüsler polis tarafından durduruldu. ankara Valiliği eylemin engelleneceğini açıklasa da gerginliğin tırmanmasının ardından İstanbul ve Konya'dan yola çıkan otobüslerin jandarma kontrolü altında Başkent'e girmelerine izin verildi.


Eylemciler Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı trafiğe kapattı, polis eyleme son verilmesi için son ikazını yaptı. Eylemin sürmesi halinde 'zor kullanılarak müdahale edileceğini' söyledi. Polis KESK'in Güvenpark'ta toplanma isteğini iletmek için İçişleri Bakanı Şahin'i aradı. Ancak buna izin verilmeyeceği açıklandı. kesk Başkanı ise oturma eylemlerinin devam edeceğini söyledi.
GÜVENPARK'A İZİN YOK

Güvenpark tartışmasıyla ilgili bir emniyet yetkilisi "Güvenpark'a izin veremeyiz. Çünkü yasal eylem alanı değildir. Ayrıca Başbakanlığa çok yakın olduğu için güvenliği tehlikeye atamayız. Bu son kararımız." diyerek son noktayı koydu.
KESK BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Buna karşılık kesk Başkanı ise "Yani her türlü müdahaleyi yapacağım, saldıracağım diyorsunuz. Peki o zaman biz de burada oturmaya devam edeceğiz. Diğer gruplarımız da bulundukları yerde oturmaya devam edecekler" dedi.
KESK Başkanı konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim programımız 2 günlük. Emniyet görevlilerine Güvenpark'ta üç grubun buluşmak istediğini söyledik. Orada basın açıklamamızı yapmak istiyoruz. Ama orada kalmayıp başka bir yerde programımızı iki gün boyunca sürdürmek istiyoruz. Demokratik hakkımızı kullanacağız, bundan vazgeçmiyoruz."
ŞAHİN'E TELEFON

Eylemdeki üç grup Güvenpark'ta buluşmak istiyor. Emniyet Yetkilileri göstericilerin Güvenpark'ta toplanma talebini sormak için İçişleri Bakanı'na ulaşmaya çalışıyor. güvenpark Başbakanlığın hemen yanında bulunuyor.
SON PAZARLIK YAPILIYOR

KESK Başkanı, emniyet müdürüyle son pazarlığı yapıyor. Emniyet yetkililerinin "Yolu açın" önerisine, kesk Başkanı "Demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Üç grubumuzun bir araya gelmesine izin verin, dağılalım" dedi. Bu son pazarlığın arabuluculuğunu ise CHP'li milletvekili İsa Gök yapıyor. Emniyet güçleri ise valiliğin kesin emri olduğunu ve buna izin vermeyeceklerini belirterek bu öneriyi reddetti.
POLİS "SON İKAZINI" YAPTI

Göstericiler Tandoğan'dan Kızılay'a geldiler ve Ankara'nın en işlek caddelerinden olan Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nı trafiğe kapattılar.
Polis de bulvarın kızılay girişini kapattı. Şu anda göstericilerle polis karşı karşıya bekliyorlar. Bu arada bir emniyet müdürü mikrofonu alarak göstericilere son ikazı yaptı. Eylemin yasa dışı olduğunu vurgulayan polis,"Burada başkalarının haklarını gasp ediyorsunuz, hak arama böyle olmaz. Ankara'nın en işlek caddelerinden birini trafiğe kapattınız. Lütfen bu caddeyi trafiğe açın. Aksi takdirde zor kullanılarak müdahale yapılacak." diyerek son ikazı yaptı.
ankara kesk MİTİNGİ
HEDEF KIZILAY

Ankara kızılay meydanı kesk eylemcilerinin nihai hedefi. Eylemcilerin amacı 4+4+4'ü protesto etmek için bir yürüyüş yapıp geceyi de kızılay meydanında geçirmek
Ancak şu an kızılay Meydanı'nda göstericiden çok polis var. Çok geniş güvenlik önlemleri alınmış durumda. Çevre illerden takviye polisler de Ankara'da.
Panzerler çevik kuvvet her şey hazır. Şu an için tek eksik göstericiler. Onlar da gruplar halinde Kızılay'a yakın bölgelerde toplanıyorlar.
Polis 50-100 kişilik grupların belli noktalarda ellerinde bayraklarla buluşmasına ses çıkartmıyor, trafik kapatılmıyor, göstericilere izin trafiğe etkilemedikleri sürece veriliyor. Şehir dışından gelen göstericiler Tandoğan meydanında, Ankara'dakiler ise Kızılay'a yakın bölgelerde bekliyorlar.
"YÜRÜYÜŞ OLURSA POLİS MÜDAHALE EDECEK"

Ankara polisi ise kzılay yönünde panzerlerle barikat kurmuş durumda. Tandoğan Meydanı'ndaki gösteriyi izleyen polis, göstericilerin yürüyüşe geçmesi durumunda ise müdahale edecek.
Şehir dışından gelip, polis koridorunu aşabilenler de, Tandoğan'a gelmeye çalışıyor.
KESK, ankara Valililiği'nin yasağına rağmen 4+4+4 eğitim sistemini protesto için Ankara'da yürümeye kararlı.
Ankara Valiliği şehir girişlerinde önlem aldı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kesk eylemcilerine dün geceden itibaren izin verilmemişti. Ancak gerginlik tırmanınca jandarma önce kimlik kontrolü yaptı, ardından ise otobüslerin kente girişine izin verdi.
Ankara'da bulunan kesk üyeleri, kentin iki noktasında buluşmaya başladı. Bir grup Celal Bayar Bulvarı'nda, diğer grup Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda.
KONAK MEYDANINDAKİ PROTESTODA ARBEDE ÇIKTI

İZMİR Konak Meydanı'nda toplanıp 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek isteyen grupla, polis arasında arbede çıktı.
izmir kesk MİTİNGİNDE OLAYLAR ÇIKTI
Konak Meydanı'nda toplanıp Karşıyaka'dan vapurlarla gelenlerle buluşmak isteyen kesk üyesi yaklaşık 300 kişiye polis izin vermedi. Çıkan arbedede, polis Toplumsal Müdahale (TOMA) araçlarından grubun üzerine su ve biber gazı sıktı. Gözaltına alınan kimsenin olmadığı bildirilirken, arbedenin ardından grupla polisler arasındaki görüşmenin devam ettiği öğrenildi.
Dün, gece de, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp Ankara'daki protesto eylemine gitmek isteyen gruba, polis tarafından izin verilmemişti.
MEMURLAR HIZLI TRENLE ANKARA'YA GİTTİ

ESKİŞEHİR'den 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek amacıyla otobüslerle Ankara'ya gitmek isteyen memurlara polisler izin vermedi. Tren garına gelen memurlar Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) Ankara'ya hareket etti.
Eskişehir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi yaklaşık 150 kadar memur bu sabah saat 06.30'da Atatürk Stadyumu önünde toplanarak 3 otobüsle Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. Memurların içinde bulunduğu otobüsler çevreyolu Kanlıpınar Şehitliği yanındaki KOBİ Organize Sanayi Bölgesi girişinde polis ekipleri tarafından durduruldu. Polisler, memurların otobüslerle Ankara'ya gidişlerine izin vermedi.
5 SAAT BEKLEDİLER

Yaklaşık 5 saat süreyle bekleyen kesk üyesi memurlar otobüslerden inip halaylar çekti, çeşitli sloganlar attı. Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı seyahat etme haklarının polisler tarafından engellendiğini öne sürdü. Şanlı şöyle konuştu:
"4+4+4 kademeli eğitimin başta çocuklarımız olmak üzere ülkemize vereceği zararları görerek ayrıca bize toplu sözleşmesiz, grevsiz bir sendika yasası dayatılıyor. Bu yasayı da kabul etmediğimizi TBMM'deki yasa görüşmelerine karşı demokratik tepkilerimizi göstermek ve Ankara'da konfederasyonumuz KESK'in yapacağı açıklamaya katılmak için ülkenin her tarafından olduğu gibi biz de Eskişehir'deki kamu emekçileri olarak yola çıktık. Ama diğer illerde olduğu gibi Eskişehir'de de emniyet güçleri tarafından engellendik."
KESK üyesi memurlar daha sonra otobüslere binerek kent merkezine dönüp tren garı önüne geldi. Memurlar, topluca YHT'e bindi. Garda geniş güvenlik önlemi alan polisler, YHT'e binen memurlara herhangi bir müdahalede bulunmadı. Memurların da içinde bulunduğu YHT saat 12.40'ta Eskişehir Garı'ndan Ankara'ya hareket etti.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, ankara, izmirde, savaşları, ve, İzmirde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir / Bayraklı - Tepekule (Eski İzmir) Ecrin Ege Bölgesi 0 15 Eylül 2011 21:47
Ankara, İstanbul ve İzmir! Zeynep Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 30 Kasım 2010 23:13
Ankara ve İzmir arasında su savaşları Dilara Haber Arşivi 0 01 Eylül 2008 16:17