IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2008, 17:59   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otodrag davasında 4 kişiye yakalama kararı




ANTALYA'da 16 Nisan 2006'da 3 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı otodrag şampiyonasında meydana gelen kazanın bugünkü duruşmasında, tutuksuz yargılanan 24 sanıktan, ifadeleri bir türlü alınamayan 4'ü hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bir sonraki duruşmada sinema oyuncusu Tolga Savacı'nın da aralarında bulunduğu 4 tanık dinlenecek.


Otodrag Şampiyonası'nda meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili, yarış pilotu Levent Kesen'in yanı sıra Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun da aralarında bulunduğu 24 kişinin yargılandığı davanın 3'üncü duruşması Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya kazayı yapan sürücü Levent Kesen ile TOSFED temsilcisi Ahmet Engin İzgi ve avukatlar katıldı.

TOSFED gözlemcisi Ahmet Engin İzgi, “Levent Kesen'in ilk duruşmada, ‘sahadaki taşkınlıklara rağmen Antalya'daki spor kulübüne ceza gelmemesi için yarışın durdurulmadığına’ yönelik iddiaları yalan. Gözlemciler yarışa müdahale edemez. Sadece yarışı izler ve raporunu hazırlayıp federasyona verir. Yarış öncesinde kimse bana ‘Yarışı iptal edelim’ demedi. Ben de iddia edildiği gibi ‘Hayır bu yarışı iptal edersek bir daha Antalya'ya yarış verilmez’ diye bir şey söylemedim” diye konuştu.

Mahkemede ayrıca ölen gençlerin yanında bulunan arkadaşları Savaş Serttaş ve Süleyman Çil tanık olarak dinlendi. Tanıklardan Serttaş, “Bizim olduğumuz bölümde hiçbir koruma ve önlem yoktu. Ancak otomobillerin bitiş çizgisi yanında tel örgü vardı. Otomobil 3- 5 saniye içerisinde yalpalayarak üzerimize geldi ve kaza oldu” dedi.

Tanık Süleyman Çil ise “Biz bitişe yakın yerdeydik. Ölenlerin hepsi benim yakın arkadaşım, hatta arasında yeğenim bile var. Biz ya bu arabalar yoldan çıksa üzerimize gelse nereye kaçarız diye konuştuk. Hemen arkamızda boşluk vardı. Yere yatarız, arabalar üzerimizden gider diye bile düşündük. Ölen arkadaşlarımın tam ortasındaydım ama otomobil onlara çarpıp fırlattı” diye konuştu.

Mahkeme, kazanın olduğu tarihten bu yana ifadeleri bir türlü alınamayan Komiserler Kurulu Başkanı Mehmet Emin Keskin ile TOSFED Yönetim Kurulu üyeleri Celal Uğur Doğaner, Mustafa Aytaç Kot ve Saffet Üçüncü hakkında yakalama kararı verdi. Adreslerinde bulunamayan ve bir türlü ifade vermeyen tutuksuz sanıklar için yakalama kararı çıkartan mahkeme, sanıkların sorgularının ardından serbest bırakılmalarını da istedi.

Levent Kesen'in avukatının talebi üzerine bir sonraki duruşmada sinema oyuncusu Tolga Savacı'nın da aralarında bulunduğu yarışla ilgilenen 4 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

Türk Hava Kurumu'na ait Karain Havaalanı'nda 16 Nisan 2006'da düzenlenen yarışta, Opet takımının sürücüsü Abdullah Levent Kesen'in kullandığı 1967 model Chevrolet Camaro marka otomobil, çıkıştan bir süre sonra pistten çıkarak seyircilerin arasına dalmış, kameraların saniye saniye kaydettiği kazada, İbrahim Özer ile İbrahim Uzun olay yerinde ve Orhan Bozkurt da kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Pilot Kesen'in sağ el parmaklarının ve sol kolunun kırıldığı kazada seyircilerden 2 kişi de yaralanmıştı.



</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davasında, kararı, kişiye, otodrag, yakalama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nişantaşı cinayetinde 4 kişiye yakalama kararı Desmont Haber Arşivi 0 27 Ocak 2015 20:47
Gezi Parkı Davasında 47 Yakalama Kararı Elysian Haber Arşivi 0 27 Mayıs 2014 14:58
Üzmez'e Yakalama Kararı Rhytia Haber Arşivi 0 08 Temmuz 2012 17:59
MİT’çiler İçin Yakalama Kararı N999 Haber Arşivi 0 10 Şubat 2012 16:05