IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2008, 05:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdağan'ı Zor durumda bırakacak beLge





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erdoğan'ı zor durumda bırakacak belge
Erdoğan zor durumda kaldı
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP´li Şaban Dişli hakkındaki yolsuzluk iddialarını ortaya çıkarmasının ardından şimdi de Başbakan Erdoğan´ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı zamanına ait yeni bir belge ile gündemde. Başbakanlık makamına gönderilen belgenin altı ise dönemin valisi Erol Çakır´ın imzası var...

Kılıçdaroğlu, o döneme ait havuz hesaplara dikkat çekiyor. Bu hesaplardan parti ve belediyeye para aktarıldığını, partiye yakınlığı ile bilinin kuruluşlarla yapılan sözleşmelerin ise bedelinin üstünde fiyatlarla imzalanıp, aradaki farkın birçok hesapta dolaştırıldıktan sonra parti hesaplarına aktarıldığını iddia ediyor.
Erol Çakır imzalı belgede ise AKBİL projesi ile ilgili yolsuzluk duyumları yer alıyor.Dönemin valisi Çakır, AKBİL projesinin ihalesiz olarak BELBİM A.Ş´ye verildiği, AKBİL dolum cihazlarından gerekli günlük çıkışların alınmamasından kaynaklanan 3-4 trilyonluk açıkta kalan paranın Erdoğan´a aktarılması ve ödenmeyen verglilerle ilgili dosyanın Başbakanlıkça incelenmesi isteniyor. Odatv´de yayınlanan belge şöyle:

“T.C

İSTANBUL VALİLİĞİ

Emniyet Müdürlüğüne

SAYI
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.O5.I.E.G.M.4.34.00.16

Arş.Değ.Br.A.99/Gz.28

KONU
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ELBİM A.Ş.

BAŞBAKANLIK MAKAMINA

İstanbul Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığına Müşteki Berk ÜSTÜNDAĞ tarafından yapılan yazılı şikayet üzerine, belirtilen Başsavcılık 16.02.1999 tarihinde Emniyet Müdürlüğüne bir müzekkere yazarak; İstanbul Büyükşehir Belediyesi İktisadi Teşekkülü olan BELBİM A.Ş. tarafından AKBİL(Akıllı Bilet) Projesinin ihale edilmeden üstlenildiğini ve adı geçen kuruluş tarafından Fazilet Partisine yakınlığı ile tanınan bir firmaya sipariş verildiğini, ihalenin usulsüz olmasının yanı sıra 2 $’a mal olan okuyucuların 6 $’a Belediyeye satışının yapıldığını, bu şekilde Belediyenin 4 Milyon $ zarara uğratıldığını ayrıca akıllı kartların dolumunu yapan AKBİL 24 otomatik dolum cihazlarının hiçbir belge karşılığı olmaksızın nakit para karşılığı, sanal para bastığını bu konunun Belediyenin kartın kullanım alanları ile ilgili sektörlerde Devlete ödenmesi gereken verginin ödenmediğini, ayrıca kartların güvenlik sistemlerinin kasıtlı olarak BELBİM A.Ş. çalışanlarınca devreden çıkartılarak günlük bilgisayar veri çıkışlarının raporlarının alınmadığını, böylece her ay yaklaşık 3-4 Trilyona yakın paranın Fazilet Partisine yakın firmalar tarafından havuz hesaplarına aktarıldığını bu hesaplardan da adı geçen partinin kuryeleri vasıtasıyla paranın partiye ve Recep Tayyip ERDOĞAN’a gittiğini içeren dosyanın araştırılması istenmiştir.

16.02.1999 tarihinden itibaren yukarıda özetlenen konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar da belirtilen konuların büyük ölçüde doğru olabileceği, Devlete ödenmesi gereken vergilerin ödenmediği, ayrıca; organize olarak BELBİM, İGDAŞ Ulaşım A.Ş., İSTAÇ Halk Ekmek,İSTON ve İSFALT adlı Belediye İktisadi Teşekküllerinin tüm gelirlerinin Vakıflar Bankasında açılan bir hesapta toplandığı, buradan da denetimi imkansız kılmak için bir çok hesapta paranın dolaştırıldıktan sonra Fazilet Partisine yakınlığı ile bilinen firma ve şahıslara aktarıldığı, Fazilet Partisinin bazı adaylarının seçim giderlerinin karşılandığı, Akit, Yeni Şafak ve Kanal 7’ye devamlı kaynak aktarıldığı, ayrıca bu havuz hesabından isimleri tespit edilen firma ve şahıslara aktarım yapılması için özel bankalarda başka havuz hesaplarının oluşturulduğu, bu firmaların büyük miktarlarda naylon fatura keserek karşılıksız trilyonlarca T.L yi parti ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının mutemet şahıslarına verdiği duyumu alınmıştır.

Belirtilen konuların ayrıca Başbakanlık Takip Kurulunca da izlendiği istihbar olunmuştur.

Yukarıda belirtilen konularla ilgili planı operasyona 12.04.1999 gününden itibaren başlanacaktır. Konunun önemi ve kapsamı itibari ile yine Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığının 07.04.1999 tarihli İstanbul Valiliğine hitaben yazdığı yazı gereği operasyonda Emniyet Birimlerine destek vermek amacıyla Belirtilen nitelikteki uzmanların görevlendirilmesi için;

Bilgi ve gereğini arz ederim.

Erol Çakır/İstanbul Valisi”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Başarılı olduğunuz işlerde, herkesin sizi aLkışlamasını beklemeyin.
Çünki bazı eLLer o sırada sizin kuyunuzu kazmakla meşguldür...

Kaybetmekten korkumuz yok, Gitmek isteyen Koşsun...
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
belge, bırakacak, durumda, erdağanı, zor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tebessüm iz bırakacak Lady Genel Paylaşım 0 20 Kasım 2010 22:28
PKK ya Silah Bırakacak ya da Yalnızlaştırılacak Kralice Haber Arşivi 0 18 Mart 2009 09:21