IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2008, 13:51   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kayseri'de 20 kilometrelik raylı sistem güzergahı ağaçlandırılacak




Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 20 kilometrelik mesafeyi kaplayan hafif raylı sistem güzergahı sağlı-sollu ağaçlandırılacak. Yapımına yaklaşık iki yıl önce başlanılan ve ilk aracı teslim alan Büyükşehir Belediyesi, büyük oranda tamamladığı alt yapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmalarına başlayacak.
Kayseri taşımacılığında dönüm noktası olarak görülen ve 99 milyon Euro'ya mal olan raylı sistemin birkaç ay içerisinde deneme sürüşlerine başlanacağını bildiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini açıkladı. Raylı sistem güzergahında alt yapı çalışmalarının neredeyse tamamına yakınının bitirildiğini kaydeden Özhaseki, "Çok küçük çapta alt yapı çalışması kaldı. Bunların tamamlanmasının ardından üst yapıda bulunması gereken raylı sistem duraklarının yapımına başlanılacak. Daha sonra ise üzerinde önemle durduğumuz ağaçlandırma çalışması başlayacak. Raylı sistem çalışmalarına başlarken orta refüjlerden alıp başka yerlere koymak zorunda kaldığımız ağaçları güzergah boyunca dikeceğiz. Raylı sistemle yolculuk yapan vatandaşlar adeta ormanlık alan içerisinde gidiyormuş gibi olacak. Bu sayede hem yeşili korumuş olacağız hem de Türkiye'de farklı bir raylı sistem çalışmasının içerisine girmiş olacağız" dedi.


İlk etapta başlanılan 20 kilometrelik hattın ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplarının belediye tarafından yapılacağını kaydeden Özhaseki, raylı sistemin il genelinde bölge bölge genişleyeceğini ve her güzergahın mutlaka ağaçlandırılacağını dile getirdi. Kayseri belediyelerinin yeşil alan bakımından Türkiye'nin en zengin illerinin başında geldiğini ifade eden Özhaseki, yapılacak ağaçlandırma çalışmasının hem şehrin görünümünü değiştireceğini, hem de vatandaşlara keyifli bir yolculuk imkanı tanıyacağını açıkladı.

Raylı sistemin Kayseri'nin 25 yıllık hayali olduğunu hatırlatan Özhaseki, bu kadar özlemi çekilen bir çalışmanın da her şeyiyle kusursuz olmasına dikkat ettiklerini vurguladı. Bu doğrultuda raylı sistem projesi kapsamında ağaçlandırma çalışmasıyla birlikte bu zamana kadar hiçbir ilde uygulanmayan bisiklet projesinin de hayata geçeceğini kaydeden Özhaseki, raylı sistem duraklarında bisikletlerin bulunacağını ve vatandaşların araçtan indikten sonra evlerine bisikletlerle gidebileceğini söyledi. Tüm bu yeniliklerin ilk defa Kayseri'de uygulanacağını belirten Özhaseki, dünyanın birçok yerinde olan raylı sistemler gibi sadece taşımacılıkla kalmayacağını ayrıca görsel bir güzellik sunulacağını vurguladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ağaçlandırılacak, güzergahı, kayseride, kilometrelik, raylı, sistem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Raylı Sistemin 30 Yıllık Serüveni Kitap Oldu KarakıZ Haber Arşivi 0 01 Kasım 2011 12:33
2 milyon 300 bin hektar alan ağaçlandırılacak Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2008 00:53