IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2008, 16:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bartın'da teröre lanet yürüyüşü




Bartın'da teröre lanet yürüyüşü


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bartın'da terör bir kez daha lanetlendi. Binlerce kişi Batman'da terör için yürüdü ve şehitlere saygı istedi. 14 Ekim 2008, 15:46 (3)

Bartın'da, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na ve Diyarbakır'daki polis servisine yönelik saldırıyı protesto etmek için ''Teröre Lanet ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü'' düzenlendi.

Yukarı Çarşı Havuz başında toplanan Bartın Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, vatandaşlar ve bazı protokol üyeleri, slogan atarak kent merkezinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü.

Ailelerin, şehit düşen yakınlarının fotoğraflarını taşıdığı yürüyüşte, 1993'te Mardin'de şehit olan Ercan Altunok'un ağabeyi Ekrem Altunok'un, hazırladığı bir camekanın içinde kardeşinin özel eşyalarını taşıması vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koyan grup, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Bartın Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gençel, yaptığı konuşmada, son günlerde bir kez daha çirkin yüzünü gösteren terörist saldırılara tepki göstermek ve şehitleri anmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Eli kanlı bebek katilerinin askerleri ve polisleri şehit ettiğini anlatan Gençel, şöyle dedi:

''Hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak terör örgütü mensupları, bu alçak saldırılarla milletimizi yıldırmak, toplumda infial uyandırmak ve bir Türk-Kürt çatışması çıkartmak istemektedirler. Ancak eli kanlı bebek katilleri şunu unutmaktadırlar ki, Türkler ile Kürtler'in kardeşliği asırlara dayanmaktadır. Terör örgütünün zannettiği gibi öyle kolayca yıkılabilecek kardeşlik değildir.

Buradan bir mesajda türlü vaatlerle kandırılarak dağa çıkartılan gençlere vermek istiyoruz. Ellerinize silah tutuşturup sözde özgürlük vaat eden örgüt ele başları zevk sefa ve lüks içerisinde yaşamaktadırlar. Gelin geç olmadan devletimize sığının ve karanlık yarınlarınızı aydınlığa kavuşturun.''

Konuşmanın ardından Aktütün'de ve Diyarbakır'da şehit düşen asker ve polislerin isimleri tek tek okunarak, temsili yoklama yapıldı. Yürüyüşe katılanlar, okunan her şehit isminin ardından ''burada'' diye haykırdı.

Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan'ın da katıldığı yürüyüşün ardından Bartın Şehitliği'ne gidilerek dualar edildi.

Kozcağız beldesinde de bir araya gelen bir grup vatandaş, terör saldırılarını protesto etti.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bartında, lanet, teröre, yürüyüşü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye Teröre Lanet Okuyor ! Julw Haber Arşivi 0 21 Ekim 2007 16:54