IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2006, 19:24   #1
PuSAt
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Korsan gösteri operasyonu: Üç gözaltı




İstanbul Dolapdere ve Tarlabaşı'nda düzenlenen operasyonda, gösteri hazırlığında olduğu iddia edilen üç kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü terör, asayiş ve özel kuvvet ekipleri Dolapdere ve Tarlabaşı arasındaki sokaklarda gösteri hazırlığı yaptığı iddia edilen kişileri bulmak için operasyon düzenledi.

Ellerinde taşıdıkları sopalarla göstericileri arayan polislere, bazı mahalle sakinleri de slogan ve tezahüratlarla destek verdi.

Operasyon sırasında, bazı sokaklardan silah sesleri duyuldu. Şüpheli görülen üç kişi gözaltına alındı.

Bu arada akşam saatlerinde Adana'da da bir grup izinsiz gösteri yaptı. Cumhuriyet mahallesi Çukurova caddesinde toplanan ve aralarında çocukların da bulunduğu bir grup, terör örgütü PKK lehine sloganlar atarak, lastik yaktı.

Göstericiler, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle dağıldı.

ABD saldırıları kınadı

ABD yönetimi, PKK'nın İstanbul'da 2 nisan akşamı bir otobüse molotof kokteyl atılarak ölümlere yol açan saldırısını kınadı.

Washington'da basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Adam Ereli, Güneydoğu ve İstanbul'da yaşanan olayları değerlendirdi.

Ereli, "tarafları kontrollü davranmaya davet ediyoruz. PKK'nın da aralarında bulunduğu terörist grupları şiddetle kınıyoruz" dedi. Ereli, Güneydoğu ve İstanbul'da PKK yandaşlarının protesto gösterileri sırasında ölenler için de üzüntü duyduklarını söyledi.

PKK yandaşları ise Washington'da gösteri düzenledi. Türk Büyükelçiliği önünde toplanan 'Ulusal Kürt Komitesi' ve PKK'nın ABD’deki uzantısı olarak bilinen 'Amerikan Kürt Enformasyon Şebekesi'nin organize ettiği gösteriye az sayıda katılım oldu.

Göstericiler, 'Türkiye’nin eli Kürt çocuklarının üzerinde' ve 'Kürtlere özgürlük' yazan pankartlar taşıdı.

Olaylar 28 martta başladı

Güneydoğu'da son dönemde başlayan gerginlik, Bingöl'de öldürülen 14 PKK'lıdan 4'ünün cenazelerinin Diyarbakır'da toprağa verilmesi sırasında başladı. 28 marttaki cenaze töreninde başlayan olaylar PKK gösterisine dönüştü. Göstericiler, kamu binaları ve işyerlerinin camlarını kırdı.

Diyarbakır'da başlayan olaylar kısa sürede Batman, Siirt, Hakkari, Mardin, Mersin, İzmir ve İstanbul'a da yayıldı.

Diyarbakır'daki olaylarda gözaltına alınan ve adli mercilere sevk edilen 90'ı çocuk 339 kişi tutuklandı. Çıkan olaylarda gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri tamamlanan 189'u çocuk 498 kişi adli mercilere sevk edildi.

Batman'da da 30 martta gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde çıkan olaylarda gözaltına alınan 41 kişiden 33'ü tutuklandı.

Olaylar İstanbul'a da sıçradı

Diyarbakır'da başlayan gösterilerin ardından İstanbul da çeşitli gösteri ve terör eylemlerine sahne oldu:

Ümraniye - 30 mart 2006:
Ümraniye'de bir grup Diyarbakır'da meydana gelen olaylara destek vermek için gösteri düzenledi. Cadde üzerinde barikat kuran ve polis panzerlerine molotofkokteyli atan grup, gaz bombaları ve panzerler ile dağıtıldı.

Kocamustafapaşa - 31 mart 2006:
İstanbul'un Kocamustafapaşa semtindeki bir çöp konteynırında meydana gelen patlamada 1 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi de yaralandı. İstanbul Valisi Muammer Güler, olayın bir saldırı olduğunu söyledi.

Taksim - 2 nisan 2006:
İstanbul'da Diyarbakır'daki olaylarla ilgili gösteri yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Taksim ve Dolapdere'de polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Olaylarda yedi kişi gözaltına alındı.

Bağcılar - 2 nisan 2006:
Bağcılar'da bir belediye otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu üç kişi hayatını kaybetti. İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, olayın sorumlularının bulunacağını açıkladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gosteri, gozalti, korsan, operasyonu, Üç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Korsan Nevruza 24 Gözaltı Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Mart 2012 20:49
Sabıkalı Grup, Polisi Kendilerinden Uzaklaştırmak İçin Korsan Gösteri Yaptı Rüzgar Haber Arşivi 0 21 Şubat 2012 23:44
Adana'da korsan gösteri Lucifer Haber Arşivi 0 08 Temmuz 2010 13:02
Mersin'de korsan gösteri: 1 yaralı Lucifer Haber Arşivi 0 30 Haziran 2010 00:35