IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2009, 21:01   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ayhan Aydan toprağa verildi




İZMİR'in Çeşme İlçesi Alaçatı Beldesi'nde kronik akciğer rahatsızlığına bağlı solunum yetmezliğinden Perşembe günü akşam saatlerinde 85 yaşında hayatını kaybeden opera sanatçısı Ayhan Aydan, toprağa verildi. Aydan'ı son yolculuğunda ailesi, sevdikleri ve sanatçılar uğurladı.

Dönemin Başkanı Adnan Menderes ile yaşadığı aşk ile gündeme gelen opera sanatçısı Ayhan Aydan, son 3 yılını geçirdiği Çeşme İlçesi Alaçatı Beldesi'nde geçen Perşembe günü hayatını kaybetti. Bugün Alaçatı Pazaryeri Camii'nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazı ardından Alaçatı Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine Aydan'ı ailesinden yeğenleri ünlü tiyatrocu Ege Aydan, eski milli basketbolculardan Efe Aydan, kardeşi ile evli ünlü tiyatroculardan Sevda Aydan, manevi kızı Zaliha Ulutaş, damadı Metin Ulutaş, Ulutaş çiftinin kızları Aydan Ulutaş, yakınları, sevdikleri ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, sanatçılar katıldı. Manevi kızı Zaliha Ulutaş ve kızı Aydan Ulutaş'ın gözyaşlarını tutamadığı, Sevda Aydan'ın da zor ayakta durduğu gözlendi.

Ayhan Aydan'ın erkek kardeşiyle evlenen, ‘Kaynalar' dizisindeki ‘Tijen' rolüyle bilinen tiyatro sanatçılarından Sevda Aydan, sık sık görüştüklerini söyledi. Sevda Ayhan, “Benim ondan, onun benden başka kimsesi yoktu. Ben aileye, Ayhan'ın kardeşiyle evlenerek girdim. Ondan sonra hiç ayrılmadık. İkimizin de sesi lirik sopranoydu. İkimiz de aynı operaları çalıştık, söyledik. Ama hastalığı daha fazla devam etmesine engel oldu. Çok tatlı sesi vardı. Kendine özgü hareketleri, sahne sempatisi vardı. Bu herkesde olan birşey değil. Herkes onun gibi olmak isterdi. Ama hiç kimse onun gibi olamazdı” dedi.

Yeğeni tiyatrocu Ege Aydan, çok üzüntülü olduklarını ifade ederek, “Büyüğümüzü kaybettik. Şu an hepinizden çekinerek konuşuyorum. Çünkü halam çok sosyal biri değildi. Kendi özelini her zaman sakladı. Yaşadıklarından ötürü gizli kalmak istedi. Ben de saygı gösteriyorum. Çevresine karşı çok iyi, yardımsever bir insandı. Bizim de herşeyimizdi. Kader elimizden aldı” diye konuştu.

“BİR YILDIZ KAYDI”

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan, sanatçıların çok zor yetiştiğini belirterek, “Sanatçıların hepsi birer yıldızdır. Yıldızlar da zaman zaman kayar. Bir yıldızımız daha kaydı” dedi. Ayhan Aydan'ın çok değerli, önemli eserlerde yer aldığını belirten Erdoğan, “Sevgiyle anacağımız çok önemli bir sanatçıydı. Tüm sanatçılar adına kederli ailesine başsağlığı diliyoruz” dedi.

LA BOHEME AYDAN İÇİN OYNANACAK

İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç da, konservatuarda öğrenci iken Sevda Aydan'ın öğretmeni olduğunu, Ayhan Aydan'ın derslere zaman zaman geldiğini anlattı. Büyüksaraç, “Bizi izlerdi. Gerektiği yerde eleştirilerini, gerektiği yerde beğenisini dile getirirdi. Düşünceleri çok kıymetliydi. Çok güzel bir kadın olarak hatırlıyorum. Sanatçılığını ne yazık ki izleme fırsatı bulamadık. Ama hep çok iyi sanatçı olduğunu duyarak yetiştik. Kaybından dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Tüm opera camiası olarak başımız sağolsun” dedi. Büyüksaraç, ayrıca bu gece (Cumartesi) daha önce Ayhan Aydan'ın sahneye çıktığı La Boheme adlı operayı kendisine ithaf ederek sahneye koyacaklarını sözlerine ekledi.

Çeşme İlçesi Alaçatı Beldesi Pazaryeri Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından, Aydan'ın cenazesi Alaçatı Mezarlığı'nda defnedildi.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aydan, ayhan, topraga, verildi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayhan Aydan GueSt Oyuncular / Yönetmenler 0 17 Aralık 2014 17:47