IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Haziran 2006, 23:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otogar açılışını mitinge çevirdiler




Batman'da Şehirlerarası otogarın açılışına katılan DTP'li başkanlar açılışı siyasi şova dönüştürdüler. Selim Sadak Batmanlılara 'Mutlaka Ankara'ya yürüyün' çağrısı yaptı.
Yılmaz Ekinci'nin haberi

Batman’da temeli Eski Belediye Başkanlarından Saadet Partili Rahmetli Salih Gök tarafından atılan ve yıllardır yapımı devam eden Şehirlerarası otogar’ın açılışı dün yapıldı. Yapılan açılış kelimenin tam anlamıyla DTP’nin siyasi Show’una dönüştü.

Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil toplum Kuruluşları ve çok sayıda iş adamının yanı sıra DTP Eş başkanı Aysel Tuluğ, Eski HEP Milletvekilleri Selim Sadak, Sedat Yurttaş, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan İlçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş ile DTP’linin katıldığı açılış DTP nin gövde gösterisine dönüştü. Toplu olarak açılış kurdelesi kesildi. Kesilen kurdelenin ardından siyasi konuşmalara geçildi.



TULUĞ: KÜRT, İÇ BARIŞ VE DEMOKRASİ SORUN VARDIR.

Otogar açılışına katılan DTP eş başkanı Aysel Tuluğ bir konuşma yaptı. Tuluğ konuşmasında şu görüşlere yer verdi. “Ülke genelinde partilerinin ve belediye başkanlarına yönelik olarak sürdüre gelen politikalar ve açılan soruşturmalara rağmen DTP’li Belediye başkanlarını başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi. Eş başkan Aysel Tuluğ, Türkiye ‘de özellikle bu bölgede Siyasal, kültürel, açlık sorunu, Kürt sorunu, buna bağlantılı demokrasi sorunu ve iç barış sorunu vardır. Tek dileğim Batman’da iç barışın ve özgürlüğün kurdelesini keseriz. Otogar’ın açılış kurdelesini keserken bunları hayal ettim diyen Tuluğ konuşmasına şöyle devam etti. Halkımızın var gücü ve çalışmasıyla bu bölgeye iç barış ve özgürlük gelecektir. 80 yıldır sürdürülen imha politikalarının kaldırılması gerektiğin belirtiyoruz. Kürt halkı kendi kimliği ve özgür bir şekilde yaşamalıdır. Ben 25 Haziranda yapılacak olan Genel kongrenin başta Kürt sorunu olmak üzere demokrasiye çözüm olacak bir kongre yapmayı düşüncesindeyiz. Yapılacak kongre siyasi anlamda yeni bir çıkış olacaktır. Yenilikler getirecek olan kongreye herkesin katılmasını bekliyoruz diyerek konuşmasına son verdi.



SADAK: İNADINA ANKARA DEDİ VE EKLEDİ, EŞ BAŞKAN MESELİSİ İÇİN DELEGASYON KARAR VERECEKTİR

DTPnin gövde gösterisine dönüşen otogar açılışında konuşan eski HEP Milletvekili ve siyasi yasaklı Selim Sadak. Batmanlılara seslenerek İki sene öncesinde alanlarda on inler yüz binler vardı. Şimdi nerede o insanlar? diyerek başladığı konuşmasında Van da halkla yaptığı bir değerlendirmeyi anlattı. Selim Sadak, Van değerlendirmesini bakın hangi sözlerle anlattı. Van’da yakaladıklarını bıraktıklarını, bıraktıklarını da arkasından gitmeyin diyen kitlesine kesinlikle öyle bir şey olmaz. Bıraktıysanız, yakalayana kadar mücadele edecekseniz diyerek sakın Batmanın da bırakmamaları konusunda uyardı. Herkesi alın terine sahip çıkmaya davet eden Sadak 25 Haziran’da Ankara’da Atatürk kapalı spor salonunda yapılacak olan genel kongreye herkesin katılmasını isteyerek, şayet otobüs paranız yoksa atlarınıza binerek geliniz. Sadak konuşma yaptığı sırada Apo lehine sloganlar atıldı. HEP eski Milletvekili Selim Sadak Platform’da yaptığı konuşmasına şöyle son verdi. İnadına Ankara, İnadına Ankara diyerek kürsüden indi.



DELEGASYON KARAR VERECEKTİR, APO ADAY OLAMAZ



HEP Eski Milletvekili Selim Sadak Danıştay başsavcısının DTP de eş başkan olamayacağı konusunda ki uyarı yazısı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Evet savcılık böyle bir yazı göndermiştir. Ancak DTP delegasyonu buna karar verecektir. Savcılık Haziran sonuna kadar süre tanımıştır. Yasanın değişmesi için çalışmalarımız olacaktır. Parti delegasyonu eş başkan konusunda son kararı verecektir diyerek Türkiye de yasaların buna elvermesi için yasanın değiştirilmesini istedi. Adullah Öcalan’ın genel kongrede aday gösterilmesi gibi bir durum söz konusu mu şeklindeki bir soruya karşılık Sadak “hayır böyle bir şey olamaz doğanın kanununa aykırıdır. Sayın Öcalan yükümlü biridir. Ceza evindedir. Böyle bir çalışma yoktur. Bunu sizlerden duyuyorum. Kesinlikle böyle bir şey olamaz. Çünkü kanun ve yasalara göre Öcalan aday olamaz kaldı ki biz dışarıda olduğumuz halde bizler bile aday olamıyoruz, üye olamıyoruz diyerek Apo’nun adaylığının söz konusu bile olamayacağını sözlerine keldi.



DTP’LİLER BOL BOL EĞLENDİ

Batman şehirlerarası Otogar(BAŞTİ)’ın açılışı için davet edilen sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde Belediye Başkanları ve DTP liler bol bol eğlendi. Eş başkan Aysel Tuluğ, Selim Sadak ilçe belediye ve belde başkanları ve açılışa katılan çok sayıda partili gönüllerince eğlendiler. Yeni otogarı gezen başkanları ardından Sanatçı Servet Kocakaya’nın söylediği birbirinden güzel parçalarla coşan eş başkan Aysel Tuluğ oynanan oyunlara eşlik etmede zorlanırken Selim Sadak müziğin ritmine ayak uydurarak bol bol eğlendi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acilisini, cevirdiler, mitinge, otogar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Otogar soygununa büyük ceza geldi AngeL Haber Arşivi 0 07 Şubat 2015 14:42
Otogar'da Savcı'ya,''Ramazan'' Dayağı! Sametold Haber Arşivi 0 03 Eylül 2010 17:53