IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mart 2015, 21:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otogar Krizi




MERSİN’de yeni hizmete giren Şehirlerarası Terminali’nde yazıhane fiyatların çok yüksek olduğu gerekçesiyle buraya girmeme kararı alan birçok firma, yıkılan eski otogarda kurdukları çadırda müşterilerine hizmet veriyor.

DHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihaleyle 3 yıllık işletme hakkını 20 milyon TL’ye kiralayan ve 28 Şubat’ta açılışı yapılan Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (MEŞTİ) yazıhane fiyatlarının yüksekliği nedeniyle ortaya çıkan kriz giderilemedi. Sadece 4 firma yeni otogarda hizmet verirken diğer firmalar yıkımı devam eden eski otogarın yakınlarında kurdukları çadırda müşterilerine hizmet vermeye çalışıyor. Çadır üzerine firmalarının isimlerini yazan esnaf, sorunun çözümü için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz’ın, gerekli adımı zaman geçirmeden atmasını istedi.

Mersin Şehirlerarası Otobüs ve Yazıhane İşletmecileri Genel Sekreteri Veli Tol, Başkan Kocamaz’ın otogar esnafının yıllarca ’Bedava oturuyorlardı’ eleştirisine tepki gösterdi. Tol, Başkan Kocamaz’ın iddialarının geçmişteki tüm belediye başkanlarını itham altında bıraktığını, kendilerinin otogarda yasal çerçeve içerisinde zam yaparak bugünlere geldiklerini kaydetti. Verdikleri mücadelede haklı olduklarını bunu da sonuna kadar sürdüreceklerini vurgulayan Tol, şöyle dedi:

"Biz ekmeğimizin mücadelesini veriyoruz. Ödediğimiz kiraların çok üstünde rakamlar talep edilerek bizim yeni otogara taşınmamızı istiyorlar. Bu mümkün değil. Sayın Kocamaz yeni yaptığı kira sözleşmesini neye göre yapıyor. Yeni otogara gitmeyeceğiz bu nedenle de çadır-kondu otogarda Mersinlilere hizmet vereceğiz. Mersin halkını da bu esnaf hiçbir zaman mağdur etmeyecektir, bunun da bilincindeyiz."

"İDDİALAR GERÇEK DIŞI"

Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmecisi Mersin Şimşek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek ise, kiralarının 500 bin TL ila 800 bin TL arasında olduğu iddialarının gerçekle ilgisi olmadığını ileri sürdü. Şimşek, şöyle dedi: "Bizim kesinlikle böyle bir talebimiz olmadı. Daha önce eski otogarda firmaların işleyiş sistemi şubelerden ve satılan biletler dahilinde alınan komisyon ücretleri vardır. Biz de bu sistemle Mersin firmalarına tekliflerde bulunduk, fakat bunu da kabul etmeye yanaşmadılar. Yanaşmadıkları gibi de diğer şehirlerin firmalarını da bize karşı kışkırtmaya devam ettiler. Eski sistemle devam etmek isteyen firma sahiplerine kapımız her zaman açıktır. Bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyoruz. Bizlerin kimsenin ekmeğiyle oynama gibi bir düşüncesi olmamıştır."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
krizi, otogar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Otogar soygununa büyük ceza geldi AngeL Haber Arşivi 0 07 Şubat 2015 14:42
Kalp krizi anında yapılacaklar - Kalp krizi sırasında ne yapılmalı? Lcia İlk Yardım 0 18 Ocak 2015 14:54
Otogar'da Savcı'ya,''Ramazan'' Dayağı! Sametold Haber Arşivi 0 03 Eylül 2010 17:53
Otogar açılışını mitinge çevirdiler kont_dracula Haber Arşivi 0 16 Haziran 2006 23:52