IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2009, 23:49   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obama'dan 'barış' vurgusu




DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüşmesinde Kürt sorununun silahla çözülemeyeceğini söyledi

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede ''Kürt sorununun'' mutlaka barışçıl ve diyalogla çözümüne yönelik düşüncelerini ifade ettiğini söyledi.

Türk, DTP Grup Odasında yaptığı açıklamada, Obama ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Obama ile yaklaşık 7 dakikalık bir görüşme yaptıklarını belirten Türk, ''Bu süre içinde Türkiye'de Kürt sorununun çözümü, barışçıl bir sürecin gelişmesi, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Ortadoğu'da demokrasinin olgunlaşması için Kürt sorununun mutlaka barışçıl ve diyalogla çözümüne yönelik düşüncelerimi ifade ettim'' dedi.

-''MESELENİN TÜRKİYE BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE...''-

Türk, zamanın darlığını bildiği için parti olarak bu güne kadar kamuoyuna yansıttıkları düşüncelerini aktardığını ve hazırladıkları bir raporu da Obama'ya sunduklarını dile getirdi. Türk, şunları söyledi:

''Sayın Obama, demokratik siyasetin önemini özellikle DTP'nin ve bugün Kürtlerin siyaset içinde olmasını çok önemsediklerini ve çok önemli bir görev üstlendiğimizi ifade ettiler. Biz de çözümsüzlüğün kaynağının ortaya çıkması konusunda artık bu meselinin çok ciddi bir şekilde masaya yatırılması gerektiğini, meselenin Türkiye bütünlüğü içinde çözümünü istedeğimizi ifade ettik.

Sayın Obama da silahlarla ve şiddetle bu işin çözülmeyeceğini dile getirdi. Biz de silaha ve şiddete tapmadığımızı ancak, bölgede bugüne kadar 17 bin faili meçhul cinayet işlendiğini ve bunların da tamamının sivil olduğunu söylemeye çalıştık. Görüşmemiz olumlu geçti. Ortak akıl ve diyalogla bu sorun çözülebilir. Bu sorun Türkiye'nin iç meselesidir. Ama dünyadaki sorunlar, uluslararası sorunlar olarak bizlere yansıyor. ABD gibi bir ülke de burada demokrasinin gelişmesi, diyalog ortamının oluşması ve Türkiye'nin daha güçlü ve demokratik bir ülke olması konusunda etkin rol de oynayabilir.''

Gazetecilerin, ''Obama'nın konuşmasını nasıl değerlendirdiği'' sorusuna da Türk, ''Obama, biraz Türkiye'ye mesajlar verme durumundaydı. Konuşmasında çok fazla önemli mesajlar öne çıkmadı. 1915 olaylarını gündeme getiriş şekliyle kullandığı dil çok farklı idi'' yanıtını verdi.

Türk, bir başka soruyu cevaplarken de görüşmede olabildiğince düşüncelerini ifade ettiğini belirterek, ''kendisi de gruplar ve haklar meselesine nasıl baktığını ve önemsediğini anlattı'' dedi.

Ahmet Türk, ''Obama, bu hakların günümüz dünyasında yerine getirilmesi gerektiğini, grupların ve azınlıkları mutlaka tatmin edecek formüllerin bulunması konusunda düşüncelerini ifade etti'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Kürt sorunu ile ilgili herhangi bir şey söyledi mi?'' sorusuna da Türk, ''Daha önce bir çok Kürt liderle görüşmeler yaptığını, bundan mutluluk duyduğunu ve ilk defa Türkiye'de bir Kürt siyasetçiyle görüşmekten mutlu olduğunu ifade etti'' karşılığını verdi.

-''ŞİDDETİN KAYNAĞINA İNMEK LAZIM''-

''Obama'nın TBMM Genel Kurulu'nda çok net bir şekilde PKK'nın terör örgütü olduğunu açıkladığını ve mesajları nasıl yorumladığının'' sorulması üzerine ise Ahmet Türk, ''Bu şiddetin kaynağına inmek lazım. 17 bin faili meçhul cinayet varsa o zaman bunu tek yönlü bir şiddet olgusu olarak algılamamak gerektiğini izah etmeye çalıştım'' dedi.

Gazetecilerin, ''PKK ile ilişkinizi kesin şeklinde bir talebi oldu mu?'' diye sorması üzerine Türk, böyle bir tartışmanın olmadığını anlattı.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ABD Başkanı Barack Obama'ya Mardin yöresinin ''Telkari'' işlemeli kol düğmesi, eşine broş ve bir de masa üzerinde kullanılan isimlik hediye ettiğini söyledi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baris, barış, dolmabahce, obama, obamadan, sarayinda, vurgusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Obama’nın barış yürüyüşü System Haber Arşivi 0 03 Eylül 2010 16:17
Nobel Barış Ödülü Obama'ya verildi Feronia Haber Arşivi 0 09 Ekim 2009 16:07