IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2009, 18:12   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rasmussen'in yardımcısı olarak adı geçen Türk




ABD’de demokratlara yakın Brookings Enstitütüsü’nün üst düzey uzmanları Michael O’Hanlon ve Ömer Taşpınar imzası ile Washington Times’de yayınlanan bir makalede Rasmussen’in NATO Genel Sekreteri olarak seçilmesi eleştirilirken Rasmussen'in birinci yardımcılığına Hikmet Çetin'i getirmesi önerildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
NATO’nun Afganistan eski sivil temsilcisi ve eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin’in “en uygun aday” olduğunu vurgulayan O’Hanlon ve Taşpınar, “Sayın Çetin’in seçilmesi, aynı zamanda, teşkilatın daha büyük bir Müslüman varlığına büyük ihtiyacı olduğu bir dönemde Türkiye’yi daha çok asker göndermeye cesaretlendirir” denildi.

Washington Times gazetesinde, Brookings Enstitütüsü'nden Michael O’Hanlon ve Ömer Taşpınar imzası ile yayınlanan bir makalede Obama Yönetiminin, Afganistan ve Pakistan’a yönelik planı genel olarak “güçlü” olarak nitelendirilerek ABD’nin politikalarının Afganistan’da “daha sıkı bir komuta” gerektirdiği belirtilirken NATO’nun Afganistan’da karşılaştığı sorunlara da dikkat çekildi.

Bu çerçevede. NATO’nun yeni genel sekreteri konusunda yaşanan tartışmaların teşkilatın Afganistan’daki misyonunu daha da zorlaştırdığı da savunulduğu makalede Türkiye’nin itirazlarının aşıldığı ancak yeni genel sekreteri olarak seçilen Anders Fogh Rasmussen’in “ağır bir bagaj” ile görev başına yapacağı görüşü dile getirildi.

RASMUSSEN’İN SEÇİMİNE ELEŞTİRİ

57 Müslüman ülkesinin üyesi olduğu İslam Konferansı Örgütü’nce 2006 yılında Hz Muhammed karikatürleri nedeniyle Rasmussen’den istenen özrün gerçekleşmediği, Müslüman dünyasında şiddetli ayaklanmaların yaşandığı anımsatılırken “Geçen hafta sonundaki kararı nedeniyle NATO’yu şimdi, dindar Müslümanların çoğu tarafından karikatür tartışmalarıyla özdeşletirecek bir politikacı yönetecek.

NATO’nun İslam dünyasının kalbinde hayati bir misyonu yürüttüğü bir dönemde böyle bir algılamanın ortaya çıkması tahlisizliktir” yorumu yapıldı.

“TÜRKİYE’NİN AFGANİSTAN MİSİYONUNDA DAHA BÜYÜK BİR ROLÜ OLMALI”

O’Hanlon ve Taşpınar, Afgan yönetimine yardım amacıyla bazı tavsiyelerde bulunduğu makalede Rasmussen’in birinci yardımcısı olarak Hikmet Çetin’in getirilmesini önerirken şunları yazdı:

“Türkiye’nin, NATO’nun yeni Avrupa liderliği veya Afganistan misyonunda daha büyük bir rolü olmalı. Bir mekanizma, Sayın Rasmussen’in başlıca yardımcısı olarak bir Türk’ü tayin etmesi olabilir. 2003-2006 döneminde Afganistan’da NATO’nun sivil temsilcisi olarak görev yapan, Türkiye Dışişleri eski Bakanı Hikmet Çetin, NATO ve Afganistan konularını yakından bildiği için en uygun aday olur. Sayın Çetin’in seçilmesi, aynı zamanda, teşkilatın daha büyük bir Müslüman varlığına büyük ihtiyacı olduğu bir dönemde Türkiye’yi daha çok asker göndermeye cesaretlendirir

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adi, gecen, olarak, rasmussenin, turk, yardimcisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Almanya'da Başbakan Yardımcısı İşler'i Türk Bakan karşıladı AngeL Haber Arşivi 0 03 Şubat 2014 22:33
Beşiktaş başkanlığı için adı geçen adaylardan hangisini başkan olarak görmek istersin PauL IF Anket Arşivi 0 05 Mart 2012 17:06
Somali Sağlık Bakan Yardımcısı: Türk doktorlara hayret ediyorum Deinonychus Sağlık Köşesi 0 30 Ekim 2011 20:56