IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2009, 01:34   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katil zanlısına ‘elektro şok’ tahliyesi




ADANA’da dövülerek öldürüldüğü iddia edilen emekli öğretmen 51 yaşındaki Suat Kozanoğlu’nun, kaburgasının hastanede elektro şok uygulanırken kırılabileceğinin belirtilmesi üzerine, katil zanlısı turizmci 50 yaşındaki Semih Sönmez tahliye edildi.


Semih Sönmez, emekli öğretmen Suat Kozanoğlu ile birlikte çalıştırdığı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezini kar etmeyince devretmeye karar verdi. Devir işlemlerinin yapıldığı 12 Şubat 2008’de Sönmez ile ortağı Kozanoğlu tartıştı. İddiaya göre, Sönmez’in tekme tokat dövüp, ardından hastane acil servisine bırakıp kaçtığı Kozanoğlu yaşamını yitirdi. Kozanoğlu’nun yapılan otopsisinde kaburgalarında, boyun omurgalarında kırıklar olduğu saptandı, yüz, kol ve ayak kısımlarında ise darp izlerine rastlandı. Adli Tıp 1’inci İhtisas Kurulu mütalaasında, Kozanoğlu’nun ‘yaralanma sonucu mevcut olan kalp damar hastalığını akut hale geçirmesinden dolayı kalp krizinden öldüğünün’ kabul edilmesinin gerektiğini belirtti.

‘KABURGAYI ELEKTRO ŞOK KIRMIŞ OLABİLİR’

Bu rapor üzerine tutuklanıp hakkında Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Sönmez’in yargılanmasına devam edildi. Mahkeme başkanı, geçen celse ölen Kozanoğlu’nun vücudundaki kırıkların hastanede elektro şok uygulanması sırasında oluşup oluşmayacağı yönünde Adana Adli Tıp Grup Başkanlığı’ndan istenen raporun geldiğini belirtti. Raporda, ‘Maktulün kaburga kırıklarının elektro şok sırasında oluşabileceği, boyun 7’inci omurga kırığının elektro şokla oluşmasının uygulamada sık görülen bir durum olmadığı, el, yüz, ayaklarda oluşan travmatik lezyonların ise düşme sonucu oluşabileceği’ belirtildi. Raporda boyun kırığının ölüme neden olmadığı da kaydedildi.

Rapor üzerine söz hakkı verilen Sönmez, ortağı Suat Kozanoğlu’nun kalp krizinden öldüğünü tekrarlayarak, “Buluşmaya gittiğimde kaldırımda bekliyordu. Korna çaldım. Araba gürültüsünden olacak ki duymadı. Yanına gittim. Ayakta bekliyordu. Eli de kalbinin üzerindeydi. Sanki kalp krizi geçiriyor gibiydi. ‘Ne oluyor’ diye kendisini tuttum. ‘Kalbim ritim’ dedi. Geri 2-3 adım atarak yakında bulunan garaj kapısının üzerine doğru düştü. Suat ile tartışmadım. Boğazını sıkmadım. Vurmadım. Yanına gittiğimde dayak yemiş hali yoktu. Kalp krizi geçirip öldü. Katil olarak yargılanmama gülüyorum. Benim tek suçum Suat’ı hastaneye götürmem” dedi.

‘SANIKTAN İYİ İNSAN DİYE BAHSEDERDİ’

Ölen Kozanoğlu’nun kızı 27 yaşındaki Tutku Kozanoğlu da tanık olarak dinlendi. Kozanoğlu, “Babamla birlikte oturmuyorum. Babam daha önce iki kez kalp krizi geçirmişti. Olay günü babamla görüştüm. Üvey annem ile buluşacaklarını söyledi. Babamla üvey annem Çiğdem’in ilişkileri iyi değildi. Sürekli kavga ediyorlardı. O gün kavga edip etmediklerini bilmiyorum. Babamla bir araya geldiğimiz zamanlar sanıktan iyi bir insan olarak bahsederdi, aralarındaki herhangi bir sorundan bahsetmedi” diye ifade verdi.

OY ÇOKLUĞUYLA TAHLİYE

Sanık Sönmez’in avukatları ise, ölenin kaburga kırıklarının hastanede elektro şok uygulanması sırasında oluşabileceğinin raporla belirlendiğini belirterek, “Boyun kırığı ile el, ayak ve yüzdeki yaralar ise büyük ihtimal düşme sonucu meydana gelmiştir. Raporda boyun kırığının ölüme sebebiyet vermediği açıkça söylenmiştir. Müvekkilimiz insanlık görevini yaparak hastaneye götürmüştür. Bu nedenle beraat edeceğini düşünüyoruz” diyerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu raporunu da göz önünde bulundurarak oy çokluğuyla Sönmez’in tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşma, ölen Kozanoğlu’nun eşi Çiğdem Kozanoğlu ile tanık İhsan Tabur’un dinlenmesi için ertelendi

Neşet KARADAĞ/ADANA, (DHA)

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
‘elektro, and#8216elektro, katil, sokand#8217, tahliyesi, zanlisina, zanlısına, şok’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tuğçe’nin katil zanlısına hapishanede saldırı Tufan Haber Arşivi 2 03 Şubat 2015 10:47
Malki'nin katil zanlısına müebbet hapis! KarakıZ Haber Arşivi 0 30 Aralık 2011 11:25
Yeni Çılgınlık Kan Falı: ‘0’ Cesur, ‘A’ Sinirli Kralice Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 05 Aralık 2008 15:39
Arkadaş katil zanlısına ömürboyu hapis istemi Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 19:02