IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2009, 22:33   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yengelerin fuhuş çetesine 27 tutuklama




İZMİR'de, yabancı uyruklu kadınların fuhuşa zorlandığı iddiasıyla gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen 7 ayrı çıkar amaçlı suç örgütüne üye 49 kişiden 27'si nöbetçi mahkemece tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a, yurtdışındaki yabancı uyruklu bir kadın tarafından gönderilen ihbar mektubunda, kentte zorla çalıştırılıp fuhuşa zorlandığı, kendisini tuzağa düşüren kişilerden kurtulunca ülkesine döndüğü, bu şekilde çok sayıda kişinin olduğu bilgisi iletildi. Emniyet Müdürü Çapkın'ın talimatı ve mektuptaki bilgiler doğrultusunda harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlattı. Araştırmada, çıkar amaçlı kurulan 7 ayrı örgütün, Türk ve yabancı uyruklu kadınları, fuhuş amaçlı pazarladıkları, erkek müşterilere para karşılığında cinsel ilişkiye girmeleri için getirip götürdükleri, kiralık evlerde veya Basmane Semti'ndeki otellerde barındırdıkları saptandı. Geçen pazartesi günü, operasyon için düğmeye basan ekipler, eş zamanlı yaptığı baskınlarla, örgütlerin liderleri F.H.M., M.K., G.Ş., Ş.A., R.A., Dağıstan uyruklu kadın Y.M. Türk S.S. adlı kadın ile 49 kişiyi yakaladı. Baskınlarda, gözaltına alınan 16'sı kadın 49 kişinin, fuhuşa zorladıkları belirlenen 9 Ukrayna, 4 Moldova, 5 Dağıstan, 5 Rusya, 2 Kazakistan, 1 Kırgızistan, 2 Azerbeycan, 1 Özbekistan, 2 Belarus, 2 Türk kadında yakalandı. Ayrıca, suçta kullanılan 2'si taksi 4 otomobil, 20 bin TL değerinde ziynet eşyası para ve 102 telefona da el konuldu. Yasal işlemleri yapılan, fuhuşa zorlanan kadınlar, sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yabancı uyruklu kadınlardan, 2'sinin 3 aylık hamile, 1'inin de alkol bağımlısı olduğu belirlenirken, 4'ü de kendilerini fuhuşa zorlayanlardan şikayetçi oldu.

YENGELERİN HAKİMİYETİ

Yaklaşık dört aylık takibin ardından gerçekleştirilen operasyon kapsamında, kadınlara 200 ile 400 dolar arasında fuhuş yaptırıldığı, genellikle polisin takibinden kurtulmak için kiralık otomobillerle müşterilere götürüldüğü ve otellerdeki bazı görevlilerde kullanılarak pazarlandığı saptandı. Organizasyonu, daha önceden aynı suçtan haklarında işlem yapılıp sınırdışı edilen, tekrar dönünce Türk vatandaşlarıyla formaliteden evlenen, ‘Yenge’ olarak tanınan, aralarında Dağıstan uyruklu doktor M.M.'nin de bulunduğu 5 yabancı uyruklu kadının yönettiği belirlendi. Bu kişilerin, kendi ülkelerinden özellikle ekonomik sıkıntı çeken kadınları bularak, çeşitli vaatlerle Türkiye'ye getirip fuhuşa zorladıkları belirlendi. Fuhuş yapmak istemeyenlerin ise bu kadınların talimatıyla örgütlerin elemanlarınca çeşitli cezalara çaptırıldıkları ortaya çıktı. Kadınlardan, Kırgızistan uyruklu S.S.'nin polisteki ifadesinde, ‘Yenge’ diye tanınan kadının talimatıyla örgüt elemanlarınca dövülüp fuhuşa zorlandığını iddia ettiği bildirildi. Kadınların günlük tutmalarına da izin verilmediği, müşteri kayıtlarının bilgisayarlara kopyalandığı ortaya çıkarıldı. Erkek müşterilere de referans karşılığı kadın ayarlandığı, tanınmayan kişilerle irtibata geçilmediği kaydedildi.

HAMİLE KADINLARIN BEBEKLERİNİ ALDIRACAKLARMIŞ

Operasyon kapsamında, ayrıca, Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen 3 aylık hamile iki kadının, önümüzdeki günlerde bebeklerinin aldırılacağı vaadiyle kandırılarak müşterilere pazarlandığı öğrenildi. Fuhuşa zorlanan yabancı uyruklu kadınlar arasında, çeşitli dallarda ödüller kazanan sporcuların da bulunduğu ileri sürüldü. Bu arada, şebeke elemanlarının, erkek müşterileriyle telefon görüşmelerinde, kadınlar için, ‘Koli’ şifresini kullandıkları saptandı.

27'Sİ TUTUKLANDI

Emniyette işlemleri tamamlanan 49 zanlı, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, insan ticareti ve fuhuşa teşvik’ suçlarından adliyeye sevkedildi. Zanlılardan 16'sı savcılıkca serbest bırakılırken, diğerleri tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. 33 zanlıdan 27'si tutuklanırken, 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada, mahkeme sonucunu öğrenmek için adliyeye gelen sanık yakınlarından birinin de, başka bir suçtan arandığı belirlenince gözaltına alındı, sevkedildiği mahkemede tutuklandı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cetesine, fuhus, tutuklama, yengelerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir'de fuhuş çetesine şok baskın Lucifer Haber Arşivi 0 08 Ekim 2010 21:13
Fuhuş operasyonunda 34 tutuklama Dilara Haber Arşivi 0 07 Haziran 2010 12:54
Pitbullu fuhuş çetesine darbe! Angel Haber Arşivi 0 22 Ekim 2008 00:57