IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2009, 00:15   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obama: Füze kalkanında Rusya'nın etkisi yok




ABD Başkanı Barack Obama, Doğu Avrupa'ya füze savunma sistemi yerleştirme planından Rusya'nın baskısı sonucu vazgeçtiği yorumlarını reddetti. Obama, "Umarım karar, Rusya'yı 'daha az paranoyak' hale getirir" dedi.

WASHINGTON - Amerikan televizyon kanalları CNN, NBC ve ABC'ye gündeme dair konularda soruları yanıtlayan ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'a daha fazla asker gönderilip gönderilmeyeceğine dair bir soru üzerine, bu konuda bir karar almak için daha erken olduğunu ifade ederek, önce bu ülkedeki Amerikan askerlerine yönelik uygun stratejiyi belirlemek gerektiğini söyledi. DOĞRU OLANI MI YAPIYORUZ?
Kararlarını ''anlık politikalara'' göre almayacağını kaydeden Obama,''(Daha fazlasını alırsam, daha çok şey yaparım) şeklinde bir doğal eğilim var. Ama aslında şu anda sorulması gereken ilk soru şu; (Doğru olanı yapıyor muyuz? Doğru stratejiyi izliyor muyuz?)'' dedi.
Obama, bu stratejik soruya cevabın ise ABD Savunma Bakanı, Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Afganistan'daki komutanlardan geleceğini söyledi.



Obama, Afganistan'da ''hedefe sıkıca odaklanmış bir savaş stratejisinin'' El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in yakalanmasına katkı sağlayacağını da belirtti.
UMARIM RUSYA, DAHA AZ PARANOYAK OLUR
Doğu Avrupa'ya konuşlandırılması planlanan füze kalkanı projesinde yeniden düzenlemeye gitme kararını almasında, Rusya'nın bu sisteme olan muhalefetinin etkili olduğu eleştirilerini de reddeden Obama, bu kararının, Rusya'yı ABD'ye karşı ''daha az paranoyak'' hale getirmesini umduğunu söyledi.
Obama, ''Savunma konusundaki duruşumuzu belirlemede kararları Rusya almıyor. Aldığımız karar, Amerikan halkını ve Avrupa ülkeleri ile müttefiklerimizdeki Amerikan askerlerini en iyi nasıl koruyabileceğimizle ilgilidir'' dedi.
KUZEY KORE LİDERİNİN SAĞLIĞI YERİNDE
ABD Başkanı Obama, bir başka soru üzerine, çok hasta olduğu iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong Il'in gücünü yeniden toplamış ve sağlıklı göründüğünü belirtti.
Obama, bu bilgiyi geçen ay bu ülkeye giden eski ABD Başkanı Bill Clinton'dan aldığını ifade etti.
CIA HUKUKUN ÜSTÜNDE DEĞİL
Barack Obama ayrıca, eski bazı CIA şeflerinin terör zanlılarına kötü muamele iddialarına ilişkin soruşturmanın sona erdirilmesi talebine rağmen, Adalet Bakanlığı'na bu konudaki soruşturmasını sona erdirme yönünde bir talimat vermeyi düşünmediğini kaydetti.
Obama, ''eski CIA direktörlerinin, inşa ettikleri kurumla ilgilenme isteklerini takdir ettiğini, ancak hiç kimsenin hukukun üstünde olmadığını'' belirtti.
YETERLİ İŞ OLANAĞI YARATILAMAYABİLİR
Amerikan ekonomisiyle ilgili soruları da yanıtlayan Obama, tüm işaretlerin büyümenin yeniden başlayacağını gösterdiğini, ancak gelecek yıla kadar yeterli düzeyde yeni iş olanağının yaratılamayabileceğini söyledi.
SEÇİMDE ‘BİZ KAZANDIK’ DİYORLARDI
ABD'de sağlık reformu tartışmalarına ilişkin sorular üzerine de Obama, bu konudaki planlarının, orta sınıfta vergi artışına yol açmayacağını kaydetti.
Senato Cumhuriyetçi azınlık lideri Mitch McConnell'ın sağlık reformuna ilişkin tartışmayı muhalefetin kazanmakta olduğu yönündeki sözlerini reddeden Obama, ''Seçimlerde de kazandıklarını söylüyorlardı'' ifadesini kullandı.
AİLEM DE AŞI İÇİN SIRAYA GİRECEK
ABD'nin gelecek ay başlatmayı planladığı domuz gribi aşısı uygulamasına ilişkin de Obama, aşı önceliği konusunda ailesine özel bir ayrıcalık tanınmayacağını, herkes gibi ''sıraya gireceklerini'' söyledi.
Obama, aşı uygulamasında sağlık çalışanları, hamileler ve çocukların öncelikli olacağını ifade etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
etkisi, fuze, füze, kalkaninda, kalkanında, obama, rusyanin, rusyanın, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusya’nın esas korkusu bu füze Cemalizim Haber Arşivi 0 14 Mayıs 2012 09:03
Rusya Suriye'ye süpersonik füze gönderdi Spammer Haber Arşivi 0 02 Aralık 2011 21:35
İsrail’i korkutan füze kalkanında gizli anlaşma iddiası Feronia Haber Arşivi 0 22 Kasım 2010 10:54
Rusya kıtalararası füze denedi Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Nisan 2009 18:05