IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2009, 12:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan Erdoğan'ı çok üzecek anket !




Adil Gür'e göre PKK'lıların karşılanmasının ardından bir seçim olsa AK Parti çok oy kaybedecekti.

Önceki gün Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giren ve ardından Silopi ve Diyarbakır’da otobüslerle gezerek kutlama yapan PKK’lılar Türk vatandaşlar üzerinde nasıl bir izlenim, algı ve duygu yarattı? Televizyon izleyen vatandaş bu görüntülerden ne kadar ve nasıl etkilendi? Bu soruları son yerel seçimlerdeki başarılı tahminleriyle öne çıkan A+G Araştırma Bu soruları Adil Gür’e yönelttik. İşte, ondan gelen çarpıcı değerlendirmeler:

28 ŞUBAT ve E-MUHTIRA KADAR HAFIZADA ETKİLİ GÖRÜNTÜLER

“PKK’lıların Habur Sınır Kapısı’ndan girerek, zafer kazanmış edasıyla Silopi ve Diyarbakır’da kutlamalar yapmaları Türk siyasi hayatının son 20 senesinin en iz bırakıcı birkaç görüntüsünden bir tanesidir. Bu görüntüler seçmenin hafızasında 28 Şubat süreci, Tayyip Erdoğan’ın hapis cezası alarak, hapse girmesi, 27 Nisan e-muhtırası ve 367 kararından sonra Türk seçmeninin hafızasına kazılan, yer eden ve kolay kolay unutamayacağı en önemli görüntülerden biridir.

ÖZ YURDUNDA GARİPLİK HİSSİ

Bu görüntüler sadece MHP gibi milliyetçi partileri değil, sıradan Türk vatandaşını da rencide etti. Türkler, ister Anadolu’da olsunlar, ister büyükşehirlerde, bu görüntülerle kendilerini öz yurdunda garip hissettiler. Mağduriyet ve mağlubiyet duygusu yaşadılar. PKK’lıların otobüslerle zafer kazanmış edasıyla kutlama yapmaları vatandaşlarda rencide edilmişlik, mağlup olmuşluk ve garip olma algısı oluşturdu. Hani, Necip Fazıl’ın Sakarya şiirindeki, “Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya” şeklinde bir his bu.

BU HAFTA SONU SEÇİM OLSAYDI AK PARTİ ÇOK OY KAYBEDERDİ

Bu görüntülerden hemen sonra, mesela bu hafta sonu seçim olsaydı eğer, AK Parti çok oy kaybederdi. Bir oran vermek istemiyorum ama büyük ölçüde oy kaybederdi. AK Parti dikkatli olmalı. Ben açılım sürecini kişisel olarak destekledim başından beri ama, bu görüntüler açılıma zarar verici hale geliyor. Bu görüntüler, ayrıca, AK Parti’nin kendi geleceği ve 2012’deki Cumhurbaşkanlığı iddiası açısından AK Parti’ye zarar verici bir özellik taşıyor.

BİR DAHAKİ SEFERE YASAK GELİR

Kanaatimce, bir daha böyle sınırdan girişler olduğunda bu tür görüntülerin yayılmasına müsaade edilmeyecektir. Bir dahaki sefere bu tarz görüntülerin medyaya ulaştırılmasına kısıtlama getirileceğini düşünüyorum.”


Kaynak:gazeteport

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anket, basbakan, başbakan, cok, erdoğanı, erdogani, uzecek, üzecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan'a sunulan son anket! SeckiN Haber Arşivi 0 04 Eylül 2013 13:04
Erdoğan'ın masasındaki son anket PassioN Haber Arşivi 0 11 Mart 2012 12:33
Facebook'u üzecek anket! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 24 Nisan 2010 19:02