IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2009, 11:18   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avustralya Süryani soykırım anıtı dikiyor




Sydney Belediyesi’nin Osmanlı topraklarında öldürülen Süryanilerin anısına anıt dikmeyi planlamasına tepki gösteren Büyükelçi Oğuz Özge, bunu engellemek için girişim başlattı


Çeşitli platformlarda Ermeni ve Rum nüfusa karşı ‘soykırım’ yapmakla suçlanan Türkiye son olarak Avustralya’da Osmanlı İmparatorluğu zamanında Süryanilere yönelik ‘soykırım’ uygulamak suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Sydney kenti belediye meclisi 1. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında öldürülen Süryanilerin anısına bir anıt inşa edilmesini gündemine aldı. Girişime büyük tepki gösteren Türkiye’nin Avustralya Büyükelçisi Oğuz Özge, planın uygulanmasını önlemek için hukuki yollara başvurulacağını açıkladı.
“The Australian” gazetesine konuşan Özge, düşünülen anıtın inşa edilmesi halinde bunun Türkiye-Avustralya ilişkilerinde gerilime yol açacağını, Avustralya’daki Türk ve Süryani kökenlileri düşman kamplara böleceğine dikkat çekti. Anavatanlarının Türkiye, Suriye ve İran topraklarında kaldığını savunan Süryaniler, 1. Dünya Savaşı sırasında Türk zulmüne uğradıklarını iddia ediyorlar. Avustralya Dışişleri Bakanı Stephen Smith, Sidney meclisinin söz konusu planına karşı çıkıyor, ancak projeyi durdurma yetkisi bulunmuyor.
Uyuma zarar verecek
Büyükelçi Oğuz Özge, “Girişim Avustralya’nın Türk kökenli vatandaşlarını rencide ediyor ve şimdiye kadar yan yana yaşayan iki topluluk arasındaki uyuma zarar verecek. Bu konuda gerek hukuki, gerek başka yollardan neler yapabileceğimize bakıyoruz” dedi. Geçen hafta konunun tartışıldığı Fairfield Konseyi binası, Avust- ralya çevik kuvvet polisi tarafından olası saldırılara karşı sıkı şekilde koruma altına alınmış, Türk ve Süryanilerin çatışmaması için de önlemler artırılmıştı.

Dünya Süryani Birliği Sekreteri Hermiz Şahin, projenin kışkırtıcı bir yönü olmadığını ileri sürdü. Anıta konacak plakada Türklerden söz edilmeyeceğini söyleyen Şahin, anıtın Süryani toplumuna olan saygıyı göstereceğini, plakada “Süryani şehitlerin ruhuna” ithafta bulunan ifadelerin yer alacağını kaydetti. Avustralya’da 150 bin Türkiye göçmeni yaşıyor. Sydney’de de çoğu 20 bin kadar Süryani bulunuyor.
(Milliyet)

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aniti, anıtı, avustralya, dikiyor, soykirim, soykırım, suryani, süryani


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avustralya Terrier Köpeği, Avustralya Terrier Köpeğinin Özellikleri Violent Evcil Köpekler 0 20 Mart 2014 22:25
Israil neden gargat ağacı dikiyor? [Tartışma] Slipknot IF Ekstra 0 16 Aralık 2011 21:25
Elini iğne iplikle dikiyor! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 17 Kasım 2011 15:55
İsrail Neden Gargat Ağacı Dikiyor Lady Merak Ettikleriniz 2 29 Temmuz 2010 23:19
Clinton Soykırım Anıtı’nda Feronia Haber Arşivi 0 06 Temmuz 2010 12:33