IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2010, 14:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Söz ağızdan bir kere çıkar! "DAVOS'A GİTMEM!"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Davos krizi bir yıl aradan sonra yine patlak verdi


Başbakan Erdoğan, Davos'taki 'Bir daha Davos'a gelmem' çıkışıyla ilgili olarak, “Söz ağızdan bir kez çıkar. Davos'a gitmiyorum' dedi. Başbakan Erdoğan, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile Başbakanlık'ta düzenlediği ortak basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.


SÖZ AĞIZDAN BİR KERE ÇIKAR

Erdoğan, “Davos'a gidecek misiniz?” sorusuna, “Bizim ağzımızdan söz bir kere çıkar. Ağzımızdan söz çıktı. Biz dedik ki, tabii bunu ben şahsım için söyledim. 'Ben bir daha gelmeyeceğim' dedim. Bitmiştir o iş. Ben bir daha oraya demek ki gitmem” cevabını verdi.


BM KARARI NE İŞE YARIYOR

İsrail'in Lübnan'a yönelik deniz ve hava ihlallerini sürdürdüğünü belirten bir gazetecinin sorusuna Başbakan Erdoğan, “Öncelikle BM'nin bu 1701 sayılı kararı noktasında, bugüne kadar İsrail'in uymadığı, uygulamadığı kararların sayısı, ne yazık ki 100'ün üzerinde. Tabii bunlar, önce farklı bir süreci gündeme getiriyor. Bu da aslında BM'nin reforme edilmesi sürecini gündeme getiriyor. Çünkü bu kararlar alınıp da uygulama alanı yoksa, uygulama bulamıyorsa, o zaman bu kararların da kıymeti harbiyesi yok” cevabını verdi.


İSRAİL'E SESSİZ KALAMAYIZ
“İsrail'in buradaki tavrına, tabii Türkiye olarak, bizim asla sessiz kalmamız mümkün değil” diyen Başbakan, “İsrail yönetimine baskının yapılması gerektiğini, çünkü gerek karasularının ihlali, gerek havada aynı ihlallerin yapılması, bunlar tabii kabul edilir şeyler değildir. Bu uluslararası barışı, bir diğer ifade ile küresel barışı bu adımlar tehdit eden unsurlardır” diye konuştu.
Erdoğan, “Gittiğimiz yerde İsrail-Suriye arasındaki bu görüşmelerden dolayı bize teşekkürlerini sunan ülkeler, 5. raunttan dolayı kesilince, bu defa kendileri de ne yapacaklarını bilemez hale geldiler. Şimdi bize diyorlar ki 'bunu tekrar başlatamaz mısınız?' Veya bakıyorsunuz İsrail'den şöyle bir ses çıkıyor: 'Biz, Erdoğan'ın taraf olduğunu görüyoruz veya taraf olduğuna inanıyoruz, dolayısıyla biz Sarkozy'yi isteriz'. Ama öbür taraftan Sayın Beşar Essad diyor, 'Hayır, biz Türkiye'den memnunuz, Türkiye'nin tavrından memnunuz, olacaksa Türkiye ile bu işe devam ederiz'” ifadesini kullandı.


OME MİNUTE'IN PERDE ARKASI

İsviçre'nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomik Formu kapsamında düzenlenen 'Gazze Ortadoğu İçin Model' oturumuna Başbakan Erdoğan, israil Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa katıldı. Moderatörlüğünü İngiliz gazeteci David İgnatius'un yaptığı oturumunda Peres, Hamas'ın israil'e yönelik roketli saldırılarını aktarırken ses tonunu yükselterek parmağını salladı ve 25 dakikalık konuşmasında Gazze'yi İsrail halkını korumak için bombaladıklarını öne sürdü. Peres'in konuşmasını sabırla dinleyen Erdoğan, Peres'in “sert” sözlerinin ardından, oturum yöneticisinden, İngilizce “one munite” diyerek süre istedi.


SİZ ÖLDÜRMEYİ ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ

Panel yöneticisinin söz hakkı vermek istememesine karşılık, Erdoğan, Perez'e dönerek, “Sesin çok yüksek çıkıyor. Benden yaşlısın biliyorum ki sesinin benden çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Benim sesim bu kadar çok yüksek çıkmayacak. Bunu böyle bilesin. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüz, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum. Ülkenizde başbakanlık yapmış 2 kişinin bana çok önemli lafları vardır. Filistin'e, tankların üstünde girdiği zaman, 'kendimi bir başka mutlu addediyorum' diyen başbakanlarınız var. Tankların üzerine çıkıp da 'Filistin'e girince mutlu oluyorum' diyen başbakanlarınız var. Ve bana sayılar veriyorsunuz. İsimini de veririm, belki merak edenleriniz vardır” dedi.
Peres'in konuşmasının salonda alkışlanmasıyla ilgili olarak da Başbakan Erdoğan, “Şu zulme alkış tutanları da ayrıca kınıyorum. Peki çocukları öldürenleri kalkıp da alkışlamak öyle zannediyorum ki insanlık suçudur” dedi. İgnatius'un sürekli müdahalesi üzerine ise Erdoğan, oturum yöneticisine de dönerek, “Sana da çok teşekkür ediyorum. Benim için de bundan böyle Davos bitmiştir. Daha Davos'a gelmem. Siz konuşturmuyorsunuz. 25 dakika konuştu, 12 dakika konuştum. Olmaz” demişti.


ŞİMŞEK KATILACAK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, bu yılki Davos toplantısına katılacağını söyledi. Davos'u özellikle yatırımcıları çekmek açısından önemli bir uluslararası platform olarak niteleyen Şimşek, burada Türkiye'den de temsilcilerin bulunmasının önemli olduğunu ifade etti.


İSRAİL FENA BOZULDU

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Erdoğan'ın, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile düzenlediği basın toplantısında İsrail'le ilgili sözlerine karşılık verdi. Bakanlık sözcüsü Yossi Levy “Başbakan'ın aşırıya kaçan sözlerini kınadıklarını” söyledi. “İsrail Türkiye'ye karşı saygılı olmaya özen gösteriyor, düzgün ilişkilerin devamını istiyor, ama aynı karşılığı da görmeyi bekliyor” diyen Levy “İsrail devleti, Hizbullah ve Hamas'a karşı vatandaşlarını koruma hakkına sahiptir. Türklere gelince, onlar, İsrail devletine ve dünyanın en ahlaklı ordusu olan İsrail Savunma Kuvvetlerine vaaz verecek en son kişilerdir” ifadelerini kullandı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Ocak 2010, 04:17   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Söz ağızdan bir kere çıkar! "DAVOS'A GİTMEM!"




guzel. cok guzel.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
ağızdan, agizdan, cikar, çıkar, davosa gitmem, davosa gİtmem, kere, soz, söz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kanadalı hakim'den Müslüman kadına:"Başörtünü çıkar, davaya bakmam." Düş Haber Arşivi 0 27 Şubat 2015 12:41
İTO Başkanı Çağlar: "Dünyada Bu Kadar Kriz Varken Davos'ta Türk Ekonomisinin Başarısı Tartışılıyor" Desmont Gazete Manşetleri 0 24 Ocak 2015 20:39
"Saray ve saltanat yıkılmış ne çıkar, vatan ve millet kurtuldu ya." Sevda Tarih 0 30 Haziran 2013 14:22