IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2010, 16:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İhaleyi Digiturk kazandı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Naklen yayın ihalesinde en yüksek teklifi 321 milyon dolarla Digiturk verdi

Futbolda önümüzdeki 4 sezonu kapsayan TFF Medya Hakları İhalesi'nde, TFF Süper Lig müsabakalarından her hafta en az 4 adedini yurt içine şifreli ve canlı olarak yayınlamayı içeren A paketine ilişkin kısmını, yıllık 321 milyon dolar bedelle Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş (Digitürk) kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013 ve 2013-2014 futbol sezonları TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri için düzenlenen ve 3 ayrı paketten oluşan Medya Hakları İhalesi, federasyonun İstinye'deki merkez binasında gerçekleştirildi.

İhale Komisyonu Başkanlığı'nı TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan'ın yaptığı oturumda, A paketi için 2 teklif geldi. A paketi için Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin (Türk Telekom) zarfından 215 milyon, Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin zarfından ise 220 milyon dolarlık teklif çıktı. Dört saate yakın süren ve kıran kırana geçen açık artırma sonucunda halen yayıncı kuruluş olan Digitürk, en son, yıllık 321 milyon dolarlık teklifiyle ihaleyi kazandı.


İHALENİN 4 YILLIK FATURASI 1.6 MİLYAR DOLAR

İhalenin Digitürk'e dört yıllık faturası, vergilerle birlikte 1 milyar 643 milyon dolara ulaşacak.
Süper Lig'in yayın hakkını kapsayan 214.3 milyon dolar bedelli A Paketi için Türk Telekom ve Digitürk teklif verdi. Türk Telekom 215 milyon dolar, Digitürk ise 220 milyon dolar teklif etti. Ardından nefes kesen açık artırma süreci başladı. PAKETLERİN KAPSAMI

TFF tarafından, TFF Süper Lig ile TFF 1. Lig'in ihaleye sunulan 3 ayrı paketinin kapsamı şöyle:

PAKET A: Yayın hakkı sahibi, ihale dönemi süresince TFF Süper Lig müsabakalarından her hafta en az 4 adedini yurt içine şifreli ve canlı olarak yayınlamak zorundadır. Yayın Hakkı Sahibi'nin bu hakkı münhasırdır. Yayın Hakkı Sahibi, bu hakkı kullanırken gerçekleştireceği görsel ve işitsel yayınlarını karasal vericiler, kablo, uydu, IPTV / Internet (Web) TV, 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden yapabilir. Yayın Hakkı Sahibi bu hakkın kullanımı açısından herhangi bir coğrafi sınırlamaya tabi değildir.

Yayın Hakkı Sahibi, ihale dönemi süresince TFF Süper Lig'e ait (İsim Sponsorluk Hakkı)nı ve bu hak kapsamında bulunan sair hakları kendisi kullanabilir veya 3. şahıslara devredebilir

PAKET B: Yayın hakkı sahibi, ihale dönemi süresince TFF 1. Lig müsabakalarından her hafta en az 3 adedini yurt içine canlı, şifreli veya şifresiz olarak yayınlamak zorundadır. Yayın Hakkı Sahibi'nin bu hakkı münhasırdır. Yayın Hakkı Sahibi, bu hakkı kullanırken gerçekleştireceği görsel ve işitsel yayınlarını karasal vericiler, kablo, uydu, IPTV / Internet (Web) TV, 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden yapabilir. Yayın Hakkı Sahibi bu hakkın kullanımı açısından herhangi bir coğrafi sınırlamaya tabi değildir.

Yayın Hakkı Sahibi, İhale dönemi süresince TFF 1. Lig'e ait (İsim Sponsorluk Hakkı)nı ve bu hak kapsamında bulunan sair hakları kendisi kullanabilir veya 3. şahıslara devredebilir.

PAKET C: Yayın hakkı sahibi, ihale dönemi süresince tüm TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarının haber amaçlı görüntülerini 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden münhasıran yayınlayabilecek veya yayınlatabilecektir. Söz konusu haber amaçlı görüntüler herhangi bir sayı sınırlamasına tabi olmaksızın ve canlı yayınlanan müsabakaların tamamlanmasının üzerinden 45 dakika geçtikten sonra yayınlanabilir. Haber Amaçlı Görüntülerin mobil iletişim operatörleri dışındaki üçüncü kişilere devri mümkün değildir.




Dört saat süren ve 220 milyon dolardan başlayan açık artırmada Digitürk'ün son teklifi fiyatı 321 milyon dolara çıkarttı. Türk Telekom bunun üzerine önce yedinci molasını aldı, arkasından da ihaleden çekildiğini açıkladı. İhaleyi de Digitürk kazanmış oldu. Böylece maçlar dört yıl daha Digitürk üzerinden yayınlanacak. Digitürk'ün naklen yayınlar için ödediği meblağ bu yıl sadece 140 milyon dolardı.



VERGİSİ 58 MİLYON DOLAR


Digitürk, bu rakamın üzerine bir de 57.7 milyon dolar tutarında yüzde 18'lik KDV'yi ve 32.1 milyon dolar tutarında yüzde 10'luk federasyon payını ödeyecek. Böylece toplam rakam 410.8 milyon dolara yükselecek. Dört yıllık sözleşmenin karşılığı da 1 milyar 643 milyon 200 bin dolara ulaşacak.

B PAKETİNİ TRT ALDI
A Paketi ihalesinin ardından yapılan B paketi ihalesi ise çok kısa sürdü ve ihaleyi tek teklifi 40 milyon 210 bin dolar ile veren TRT kazandı.
C PAKETİ TÜRK TELEKOM'UN
C Paketi ihalesini de 13.5 milyon dolar ile Türk Telekom kazandı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
digiturk, ihaleyi, kazandi, kazandı, İhaleyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Digiturk ve LG'den Lig TV uygulaması! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 23 Ocak 2012 19:19
Digiturk-te Spormax Yayinda.... birdalksk Uydu Dünyası 0 16 Ağustos 2008 18:54