IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2010, 15:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hava sıcaklığı -8'e düşecek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Meteorolojik tahminlere göre bugün akşam saatlerinden itibaren Trakya bölgesinde kar yağışı başlayacak


İzmir-İstanbul Karayolu'nun Akhisar-Balıkesir bölümünde zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor. Marmara'da hava sıcaklığı yarından itibaren -8 derecelere kadar düşecek. Kar yağışı 4 gün devam edecek.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Manisa Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Manisa'nın Akhisar ilçesiyle Balıkesir'in Gelenbe Çanaklar mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışması yürüttüğü belirtildi.
Yolun kar tutmaya başladığı ve 10 cm'ye ulaştığı ifade edilen açıklamada, bu kara yolu güzergahını kullanan araçların zincirsiz geçişine izin verilmediği ifade edildi.


İSTANBUL 3 GÜN KAR ALTINDA

Meteorolojik tahminlere göre bugün akşam saatlerinden itibaren Trakya bölgesinde kar yağışı başlayacak. Edirne, Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli’de kar yağışı bekleniyor. Trakya’da etkili olan kar yağışının Cumartesi günü (yarın) sabah saatlerine İstanbul’a ulaşması bekleniyor. Ancak etkili kar yağışının akşam saatlerinde Avrupa yakasında başlayacağı öngörülüyor. Yağış gece Anadolu yakasında da görülecek ve İstanbul’un tamamı kar yağışının etkisi altına girecek.
Kar bu kez İstanbul’u kolay kolay terketmeyecek. Pazar ve Pazartesi günü de kar yağışının sürmesi bekleniyor. Pazartesi günü akşam saatlerine kadar, etkisini kaybetse de kar yağışı bekleniyor. İstanbul’da hava ciddi şekilde soğuyacak, soğumakla kalmayıp 3 gün boyunca değerler "0" ın üstüne çıkmaycak. Cumartesi gecesinden itibaren 3 gün boyunca İstanbullular’ın tamamı günün her saatine "0" ın altında yaşayacak. Sıcaklığın ancak önümüzdeki haftanın ikinci günü, Salı günü öğlen saatlerinde "artı" değere yükseleceği öngörülüyor.
Ancak tahminlerin dikkat çektiği asıl yer Karadeniz. Batı Karadeniz’de çok etkili fırtına beklentisi var. Bu geceden itibaren etkisini artırması beklenen kuzey rüzgarları gece yarısından itibaren fırtınaya dönüşecek. Fırtınanın saatte 100 kilometrenin üstündeki hızlarda esmesi, üstelik etkisini de saatlerce sürdürmesi bekleniyor. Tahminlere göre fırtınanın yol açtığı dalgalar 6 hatta 7 metre yüksekliklere kadar ulaşabilecek, denizciler ve gemiler için büyük tehlike oluşturcak dev dalgalar yarın gün boyu karadeniz sahilini dövecek.


KIYILARDA YAĞMUR İÇ KESİMLERDE KAR YAĞACAK

Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağışlar etkin olurken, kıyı kesimlerde yağmur, marmara ve iç kesimlerde ise kar yağışı bekleniyor.
Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin güney, iç ve batı bölgeleri ile sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde yağış bekleniyor. Yağışlar; Akdeniz ve Ege kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz kıyıları ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gökgürültülü sağanak, Marmara ile İç bölgelerde karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olacak. Ege ve Akdeniz kıyılarında fırtına ile birlikte sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Muğla ve Antalya çevrelerinde aşırı, İzmir, Aydın, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri ile gece saatlerinde Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığı, kıyı Ege ile doğu bölgelerimizde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege ile doğu bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos), Akdeniz'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli fırtına (saatte 70-90 km), Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına (saatte 60-80 km) şeklinde esecek.


KUVVETLİ VE AŞIRI YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloj, Ege ve Akdeniz kıyılarında fırtına ile birlikte sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Muğla ve Antalya çevrelerinde aşırı, İzmir, Aydın, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçeleri ile gece saatlerinde Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.


FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (saatte 70-90 km), Güney Ege'de güney ve güneybatı (Lodos), Akdeniz'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden fırtına (saatte 60-80 km) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları için uyarıldı.


BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.


BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yağışların; Balıkesir'in Edremit, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (saatte 70 - 90 km) şeklinde esecek.



EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; Kıyı Ege'de kuvvetli, Muğla çevrelerinde aşırı olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Kütahya, Uşak) buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) ve Güney Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (saatte 60 - 80 km) şeklinde esecek.



AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde aşırı, akşam ve gece saatlerinde Orta va Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden fırtına (saatte 60 - 80 km) şeklinde esecek. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) buzlanma ve don olayı bekleniyor.


İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ve öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Konya, Kırıkkale ile zamanla bölgenin güney ve batı kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Bolu ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden fırtına (50-60 km/saat) şeklinde esecek.



ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, akşam ve gece saatlerinde Çorum ve Amasya çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların; kıyılarda yağmur, Çorum ve Artvin'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı, Merzifon çevrelerinde sis bekleniyor



DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır) ile akşam saatlerinden itibaren güneybatısı (Malatya, Elazığ, Tunceli) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur, zamanla karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olamsı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır) yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde sis görülecek.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
8e, dusecek, düşecek, hava, sicakligi, sıcaklığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hava Sıcaklığı 10 Derece Düşecek. Zen Haber Arşivi 0 26 Şubat 2013 22:00
Hava sıcaklığı azalacak, 7 Haziran 2012 Hava Durumu Violent Haber Arşivi 0 07 Haziran 2012 10:04
Hava sıcaklığı 10 derece düşecek PassioN Haber Arşivi 0 26 Mart 2012 20:38