IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2010, 21:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eski papanın kırbaç sırrı!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Vatikan Papa 2. Jean Paul'u aziz ilan etmeye hazırlanırken onun büyük bir sırrı ortaya çıktı. Papa kendini kırbaçlatıyormuş.


Polonyalı eski Papa 2. Jean Paul'un kendini kırbaçlattığı ortaya çıktı. Eski Papa'nın istifa mektubunu 16 yıl boyunca hazır tuttuğu da açıklandı.

Vatikan, Polonyalı Papa 2.Jean Paul'u "Aziz" ilan etmeye hazırlanıyor. Ancak İtalya'da yayınlanacak bir kitap Hristiyan dünyasını kızdıracak nitelikte. Papa 2. Jean Paul'un hayatının anlatıldığı "Neden Aziz" adlı kitapta, Papa'nın 'kendini kırbaçlayan bir kişi" olduğu bilgisine yer verildi. Kitabın yazarı Slawomir Oder, 2. Jean Paul'un nefsini terbiye etmek için kendini bir kemerle kırbaçlattığını yazdı.

Asıl adı Karol Wojtlya olan 2. Jean Paul'ün işleme konulmaya gerek duyulmayan istifa dilekçesinin tam metni, Polonyalı Papanın yaşamını konu alan "Perche e Santo" (Neden Aziz) adlı kitapta yayımlanacak. Piskopos Slawomir Oder ve gazeteci Saverio Gaeta tarafından kaleme alınan, Rizzoli yayınevinin yarın piyasaya süreceği kitapta, 2. Jean Paul'ün "kendini kırbaçlayan bir kişi" olduğu bilgisine de yer verildi.

NEFİS TERBİYESİ İÇİN KIRBAÇ

Piskopos Oder, 2. Jean Paul'ün riyazet ve nefis terbiyesi için kendini bir kemerle kırbaçladığına ilişkin özel bilgiyi kitapta şu cümlelerle aktardı: "Papa 2. Jean Paul, Polonya ve Vatikan'daki yakın çevresinin kendi kulaklarıyla duyduğu üzere, kendini bizzat kırbaçlayan biriydi. Gardrobunda, cüppelerinin arasında özel bir pantolon kemeri bulundururdu. Kırbaç olarak kullandığı o kemeri, (yazlık ikametgahının bulunduğu) Castel Gandolfo'ya da götürürdü."

İSTİFA MEKTUBUNU 16 YIL HAZIR BEKLETTİ

Papa 2. Jean Paul'ün 2005'teki ölümü öncesinde tam 16 yıl boyunca istifa mektubunu hazırda beklettiği de ortaya çıktı.

Polonyalı Papa'nın, 1989'da kaleme aldığı istifa mektubunu, "görevini icraya mani olabilecek iyileşmez bir hastalığa yakalanması durumunda" işleme konmak üzere bir grup kardinale teslim ettiği açıklandı.

2. Jean Paul hakkındaki azizlik talebi gerekçelerinin yazarı olarak da tanınan Piskopos Oder, Papanın istifa dilekçesini elinde bulunduran kardinallerin, hiçbir zaman için bunu işleme koymaya gerek duymamış olduklarını belirtti.

Kitapta, 2. Jean Paul'ün olağanüstü bir engel söz konusu olmadıkça papaların görevlerini ölene dek sürdürmekle mükellef olduğuna inandığına, konuya ilişkin görüşünü 1994'te kardinaller meclisine hitaben kaleme aldığı bir mektupta açıkça dile getirdiğine de işaret edildi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
eski, kirbac, kırbaç, papanin, papanın, sirri, sırrı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Marziye'ye 90 kırbaç PizzA Serbest Kürsü 0 12 Ekim 2011 09:35
Meydanda kadına kırbaç JB Haber Arşivi 0 13 Aralık 2010 20:42
15 yaşındaki öğrenciye 350 kırbaç! Angel Haber Arşivi 3 06 Şubat 2009 16:12