IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2010, 11:43   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zevk için operasyon yapılabilir mi?




Zevk için operasyon yapılabilir mi?

Erdoğan, PKK’nın ‘Asker operasyon yapmasın’ çağrısına sert çıktı: Asker baskı için değil, halkın güvenliği için var

Başbakan, valilere konuştu: “Güvenlik, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerini özgürce, serbestçe kullanması için vardır. Güvenliğin amacı vatandaşı, bir şehri, bir bölgeyi baskı altına almak asla değildir. Ama ,terör örgütü ne yapıyor? Bu şekilde tanımlamak istiyor.” “Allah aşkına, ne polis, ne asker zevk için operasyon yapabilir mi? Ama halkının refahını, huzurunu, oradaki barışı tehdit eden bir yapı varsa, bu çetesidir, mafyasıdır, terör örgütüdür. Güvenlik güçlerinin görevi, bunlara karşı gerekli operasyonu yapmaktır.”

Başbakan valilere seslendi

Başbakan, “Vatandaşını bertaraf etmek, vatandaşını saf dışı bırakmak, onu saflara ayırmak, bu doğrultuda kirli senaryolar hazırlamak, demokrasi dışı olduğu kadar çağdışıdır, insanlık dışıdır. Modern bir ülkeye, ileri bir demokrasiye bu anlayış yakışmaz” dedi.

ANKARA- Başbakan Erdoğan, Rixos Otel’de düzenlenen “Valiler Toplantısı”nda konuştu. 2010 yılının “Milli Birlik ve Beraberlik Projesi” ve “Demokratik Açılım Süreci”nin ivme kazanacağı ve bu alanda çok daha somut adımların atılacağı bir yıl olacağını söyleyen Başbakan Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

DEVLETİN PROJESİ: Bu proje devletin projesi. Bu noktada yapılacakları kısa, orta ve uzun vadeli olarak ayırdık. Kısa vadeli çalışmaların büyük bir kısmını yaptık, yapıyoruz. Orta vadede yasal değişiklik ve mevzuat düzenlemelerini bugünlerde gündeme taşıyoruz. Uzun vadeli olanlara gelince bunlar Anayasa’da gerekli düzenlemeler yapılmasını icap ettiriyor ve demokratik bir Anayasa özlemi inşallah giderilecektir.

ZEVK İÇİN OPERASYON MU?: Askerimiz var, polisimiz var. Nedir görevleri? İçerden ve dıştan gelecek herhangi bir tehdide karşı güvenliği ülkemizde sağlamak, huzuru, refahı temin etmektir. Güvenliğin amacı vatandaşı, bir şehri, bir bölgeyi baskı altına almak asla değildir. Terör örgütü ne yapıyor? Bu şekilde tanımlamak istiyor. Niçin? Halkının güvenlik kuruluşlarına, güvenlik teşkilatına karşı saygısını, güvenini zafiyete uğratmak için. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Allah aşkına, ne polis, ne asker zevk için operasyon yapabilir mi? Ama bir yerde halkının refahını, huzurunu, oradaki barışı tehdit eden bir yapı varsa, bu çetesidir, mafyasıdır, terör örgütüdür, ne olursa olsun... Varsa, o zaman güvenlik güçlerinin görevi nedir? Bunlara karşı gerekli olan operasyonu yapmaktır. Hangi aklıselim sahibi kalkıp da güvenlik güçlerine ’silah bırakın’ diyebilir?

MÜCADELE EDECEĞİZ: Vatandaşını tehdit olarak gören bir anlayış çağdışıdır. Vatandaşını bertaraf etmek, vatandaşını saf dışı bırakmak, onu saflara ayırmak, bu doğrultuda kirli senaryolar hazırlamak, demokrasi dışı olduğu kadar çağdışıdır, insanlık dışıdır. Modern bir ülkeye, ileri bir demokrasiye bu anlayış yakışmaz.

MÜSTEŞARLIK: Operasyonel bir müsteşarlık olmayacak, tamamıyla operasyonel güçlere lojistik imkan hazırlayacak olan bir müsteşarlık olacak. Bu kurumda güvenlik noktasında şu anda görevde olan deneyimli, tecrübeli her kabiliyet bulunacak.

Atalay’dan valilelere: Açılımı anlatın

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Valiler Toplantısı”nda, açılımla ilgili kararlılığın devam edeceğini söyledi. Atalay, şunları söyledi: “Demokratik açılım çalışmaları büyük bir kararlılıkla ve azimle sürdürülmektedir. Takdir edersiniz ki bir şeyi iyi yapmak kadar onu iyi anlatabilmek de sürecin bir parçasıdır. Her yapılan iş, yürütülen proje herkesi yakından ilgilendiriyorsa o zaman projeyi iyi anlatabilmek, maksadı doğru bir şekilde ortaya koyabilmek, vatandaşlarımızı bilgi kirliliği ve kafa bulanıklığından uzak tutabilmek için çalışmamız gerekiyor. Bu konuda da alan uygulamasını yapan başta valilerimiz olmak üzere mülki idareye çok iş düşüyor. Bazı bölgelerde güvenlik sebebiyle, mera ve yaylaların kullanımına ilişkin ciddi kısıtlamalar var. Bu konuda genelgemizi gönderdik valiliklerimize. Valiliklerimizden çalışma bekliyoruz. Belli bir tarih verdik. Şu anda hangi ilde ne kadar yayla ve kullanım kısıtlaması var, ne kadarını serbest hale getirebiliriz? bunların somut rakamsal verilerine valilerimizden bekliyoruz.” Atalay, ayrıca MOBESE sistemiyle ilgili, “2007 yılında sadece İstanbul’da kullanılan MOBESE sistemi şu anda 49 ilde kuruldu ve çalıştırılmaya başlandı. Sistem, Bodrum ve benzeri turizm yapılan 15 ilçede de hayata geçirildi” dedi.

Başbakan’ın valilerden istedikleri

- Hiç gücü olmayanlara kömür desteklerini sürdüreceğiz. Kim ne derse desin. Herhangi bir evde kömür yoksa inanın vebali, günahı boynunuza. Onun kömürünü temin edeceksiniz.

- ’Türkiye büyümesin, gelişmesin, kardeşliğini pekiştirmesin’diyenler olabilir ama biz yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Gürcüsüyle, Abhazasıyla , aklınıza ne gelirse... Dedikodulara aldırmayacağız.

- 21. yüzyıl Türkiye’sinde yol kapandığı için hastaneye götürülemeyen, kızaklarla çekilen, yolda uzun saatler mahsur kalan hasta manzaraları görmek istemiyoruz.

- Öyle haneler var ki çatının altında, nice trajediler yaşanıyor ama bunu kapının dışına aksettirmiyor. Benim vatandaşım gururludur. Paltosu, ayakkabısı, çarığı, kalemi, defteri olmayan, bütün bunların üzerine evine geldiğinde o küçücük ellerini ısıtacak bir sobası olmayan yavrularımız bulunabilir. Bunları arayıp bulacağız ve koruyup kollayacağız.

- Ben başbakan olarak nasıl ülkemin iş adamlarının yurt dışındaki sorunlarını çözmek için ter döküyorsam, yurt dışında yatırım yapmaları için onları teşvik ediyorsam, uluslararası yatırımları ülkeme çekmek için fırsat kolluyorsam, aynı şekilde sizlerde il bazında bunları yapmalısınız.

- Kim ne derse desin, motivasyonunuzu, heyecanınızı asla yitirmeyin. Ben masa başında evrak imzalayan vali profilinden çok, çizmelerini giymiş, eline kazmayı küreği almış iş makinesinin başına geçmiş çalışmaları yakından takip eden, koordine eden köylerine su getiren vali profilinin Türkiye’yi değiştireceğine inanıyorum.

‘Bakanlık EMASYA ile ilgili çalışıyor’

ANKARA- İstanbul Valisi Muammer Güler, Rixos Otel’de düzenlenen, Valiler Toplantısı’nda gazetecilerin, “EMASYA Protokolü”ne ilişkin sorularını yanıtladı. Protokolün, İstanbul bazında işlemesiyle ilgili bir sorun bulunmadığını belirten Vali Güler, “Ben kanundaki hususlara bakarım. Kanuna aykırı bir şey varsa onun tatbiki geçerli olmayacaktır” dedi. Güler, şöyle devam etti: “Protokol olmasa da ilgili kanundaki hükümler geçerlidir. 5442 Sayılı kanunda kuvvet talebinin nasıl yapılacağı, kimden yapılacağı, olayların mevcut emniyet güçleri ile bastırılmasının mümkün olmadığı hallerde ilave kuvvet talebinin nasıl yapılacağı, böyle bir durumda kimin komuta edeceği, hangi şartlarda olacağı belli. Bu protokol hükümleri olsa da olmasa da kanun var. Bu kanun hükümleri geçerlidir. İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili çalışıyor.”

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar da aynı soru üzerine, “Çalıştığım dönemde Ağrı’da herhangi bir sıkıntı olmadı” dedi. “EMASYA Protokolü”nün, “Balyoz Darbe Planı iddiaları”yla yeniden gündeme geldiğinin anımsatılması üzerine Akpınar, “Kanuna aykırılık teşkil eden hükümlerin kaldırılacağını düşünüyoruz. İl İdaresi Kanunu’nda valilere verilen yetkilerin, başka yöntemlerle geri alınıyor gibi olmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Zannediyorum, Bakanlık da bu konuda gerekeni yapacaktır” diye konuştu.




vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
mi, operasyon, yapilabilir, yapılabilir, zevk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ses kısıklığını önlemek için neler yapılabilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 29 Eylül 2014 11:28
Cilt pullanmasını önlemek için ne yapılabilir? YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 31 Mart 2009 03:37
0-5 yaş dil gelişimi için neler yapılabilir. YapraK Çocuk Sağlığı 0 24 Mart 2009 01:36