IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2010, 17:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İran 12 ayda atom bombası yapabilir





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Rusya Bilimler Akademisi uzmanlarından Vladimir Yevseyev'dan çarpıcı sözler: İran isterse 12 ayda atom bombası yapabilir!

Rusya Bilimler Akademisi uzmanlarından Vladimir Yevseyev, İran'ın kendi kendine yetebilen bir ülke olduğunu, ekonomik yaptırımların uygulanmasının ya da uygulanmamasının nükleer bomba üretme kapasitesini etkileyemeyeceğini söyledi.

Ekho Moskvı radyosuna konuşan Yevseyev, "İran kendi kendine yetebilen bir ülke. Eğer nükleer bomba üretmeye karar vermişse, yaptırımlar olsa da olmasa da bunu yapabilir." dedi. Nükleer bomba üretimi için uranyumun yüzde 80 oranında zenginleştirilmesinin yeterli olacağını ifade eden uzman, İran'ın bu seviyeye bir yıl içinde ulaşabileceğini kaydetti.

İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile ilişkileri devam ederken, bu tür girişimleri gizlemesinin mümkün olmadığına değinen Rus uzman, "Nükleer program artık Tahran için bir onur meselesi oldu. İran yönetimi UAEK ile ilişkileri kesebilir." uyarısında bulundu.

İran'la İsrail arasında bir savaştan çok saldırı olma ihtimalinin olduğuna değinen Yevseyev, "İsrail'in İran'a saldırma ihtimali var. Burada Tahran'ın karşılık verebilmesi ABD'nin savaşın içine çekilip çekilmemesi ile ilgili. Burada iki ülke stratejik konumda. Suudi Arabistan topraklarının kullanılmasına izin vermeyecektir. İkinci alternatif de Irak. Bunun için de İsrail'in ABD'yi ikna etmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yevseyev, İsrail'in herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirmesi durumunda, İran'ın gizlenmiş nükleer santrallerini yok etme ihtimalinin de bulunduğuna değindi. Deniz yolu ile sürdürülen ticarete yönelik yaptırımların İran açısından önemli olduğunu kaydeden Yevseyev, "Tahran'ın gelirlerinin önemli bir kısmı petrol ihracından kaynaklanıyor." dedi.

İran nükleer programının sivil amaçlı olduğu yönünde açıklamalarda bulunan Moskova son dönemde düşüncelerini değiştiriyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov geçen hafta gerçekleşen Münih Güvenlik Konferansı öncesi yaptığı değerlendirmede Tahran'ı sert bir dille uyarmıştı. Lavrov İran'dan yapıcı bir cevap gelmemesi durumunda konunun Güvenlik Konseyi'nde yeniden ele alınabileceğini belirtmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrey Nesterenko da haftalık bilgilendirme toplantısında İran'ın uranyum zenginleştirme işlemine başlama kararının kuşkuları artırdığını söylemişti. Uranyum'un yurt dışında zenginleştirilmesi ile ilgili girişimleri Tahran'ın dikkate almadığını kaydeden Rus diplomat, "Biz Tahran'ın diplomasiye çalışma şansı vermemesinden rahatsız." değerlendirmesinde bulunmuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
12, atom, ayda, bombasi, bombası, iran, yapabilir, İran


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'de atom bombası var mı? Zen Merak Ettikleriniz 0 02 Şubat 2013 18:07
Atom bombası gibi! dreamy Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Kasım 2011 12:32
“Altı ayda gelenler sadece gözlem yapabilir” Deinonychus Sağlık Köşesi 0 18 Ekim 2011 15:54