IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2010, 16:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'u bırak İzmir'e bak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul Büyükşehir Belediyesi borç batağında" iddiasına AK Parti İzmir milletvekili cevap verdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borç batağında olduğu iddiasına AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür tepki gösterdi.

İbrahim Hasgür, "Her zaman olduğu gibi, 'Çamur at, yapışmasa da izi kalır' mantığıyla hareket ediyor. Kılıçdaroğlu zaten bu işi hep yapıyor." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 11 şirketin zarar ettiğini öne süren Hasgür, "Belediye şirketleri zarar edebilir. Bunlar kâr değil, vatandaşa hizmet için çalışıyor. Biz A ya da B partiye mensup da olsa belediyelere böyle bakarız. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ayıp." diye konuştu.

Kısa süre bir önce CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "Vergi vermemek için belediye şirketlerini bilerek zararda gösteriyoruz." şeklindeki açıklamasını da hatırlatan Hasgür, "Kılıçdaroğlu'nun yaptığını iyi niyetle bağdaştırmak mümkün değil. Ona en güzel cevabı Kocaoğlu vermiş. Önce kendi belediyelerine baksınlar." şeklinde konuştu.

Hiçbir belediye başkanının, yaptıklarından ötürü Silivri'ye gönderilmediğinin altını çizen İbrahim Hasgür, "Kılıçdaroğlu, Silivri'yi istismar etmesin. Güya Silivri'dekilerin haksız olarak oraya gittiğini vurgulamak istiyor. Şirketleri zarara uğrattığı için Silivri'ye gitmiş bir tane belediye başkanı var mı? Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen, illegal örgütlenmeler içinde olanlar Silivri'ye gitmiş." ifadesini kullandı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da Büyükşehir Belediyesi'ne ait şirketlerin kötü yönetildiğini ve hepsinin zarar ettiğini söyledi.

Halkın seçtiği belediye meclis üyelerinin İzmir'deki belediye şirketlerini denetleyebilmesi için defalarca başvurduklarını belirten Kabak, kabul edilmediğine dikkat çekti.

İzmir'de belediyenin, zararlarını ve ne kadar işçi çalıştırdığını sakladığını kaydeden Kabak, "Kemal Kılıçdaroğlu, öncelikle çuvaldızı başkasına batıracağına, iğneyi kendine batırsın. Gelsin, İzmir'le ilgili konuşsun. İzmir'deki şirketlerin neden zarar ettiğini, Neden denetime açılmadığını, zararları kapatmak için belediye şirketlerine kaç para gönderildiğini sorsun. Bundan 10 sene önce bu şirketlerde kaç işçi çalışıyordu, şimdi kaç işçi çalışıyor, onu sorsun. Başkan Aziz Kocaoğlu bizim sözümüzü dinlemiyor, belki Kılıçdaroğlu'nu dinler." şeklinde konuştu.

Kabak, İzmir'deki belediye şirketlerinde üretmeden maaş alanlar olduğunu da iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Topbaş'ın yaptığını CHP'li başkan yapsaydı Silivri'deydi." diyerek, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin borç batağında olduğunu öne sürmüştü.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ŞİRKETLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 11 şirket var: İZFAŞ, İZELMAN, İZBETON, İZENERJİ, İZBELCOM, Grand Plaza, İZULAŞ, İZDENİZ, ÜNİBEL, Metro AŞ ve Ege Şehir Planlama. Bunlar, 2009 yılında toplam 58 milyon 855 bin 462 lira zarar etti. En çok zarar, 31 milyon 667 bin 757 lirayla İZELMAN'ındı. İkinciliği İZFAŞ 10 milyon 763 bin 356, üçüncülüğü 3 milyon 705 bin 720 lirayla İZENERJİ aldı. Onları sırasıyla şunlar takip etti: 3 milyon 542 bin 88 lirayla Grand Plaza, 2 milyon 557 bin 785 lirayla İZDENİZ, 1 milyon 947 bin 574 lirayla Metro A.Ş, 1 milyon 726 bin 535 lirayla İZBELCOM, 1 milyon 623 bin 689 lirayla Ege Şehir Planlama ve 1 milyon 321 bin 18 lirayla ÜNİBEL A.Ş. Sadece İZULAŞ ve İZBETON kâr etti. Komik denilebilecek bu kârlar İZULAŞ'ta 345, İZBETON'da 8 milyon 53 bin 512 lira oldu. Bunlara ESHOT'un 116 milyon liralık zararı da eklendiğinde 11 toplam zarar 175 milyon lira ediyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bak, birak, bırak, istanbulu, izmire, İstanbulu, İzmire


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul- İzmir yolu açıldı Desmont Haber Arşivi 0 01 Ocak 2015 14:15
İzmir ve İstanbul'da yoğun yağış PassioN Haber Arşivi 0 14 Nisan 2012 20:04
İstanbul ve İzmir'de bomba bulundu! Swat Haber Arşivi 0 14 Ocak 2012 09:42
Ankara, İstanbul ve İzmir! Zeynep Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 30 Kasım 2010 23:13