IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2010, 14:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Belgeleyene yüzde 10 vergi indirimi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Devlet Bakanı Ali Babacan, Bireysel Emeklilik’te 2 milyon özel sigortalıyı vergi iadesi almaya çağırdı.

Bireysel
Emeklilik Sistemi’ne (BES) katılan sigortalılar isterlerse yüzde 10’luk vergi teşvikinden yararlanabiliyor. Ancak Türkiye’de sayıları 2 milyona ulaşan sigortalıların üçte ikisi hâlâ bu teşvikten yararlanmıyor. BES’in 2 milyonuncu üyeye ulaşması nedeniyle düzenlenen törene katılan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan sigorta şirketlerinin üyelerini bu konuda aydınlatmasını istedi. Babacan, “Sistemde yer alanların yüzde 90’ını vergi mükellefi. Bunların 3’te 2’si de vergi teşvikinden yararlanmıyor. Herkes hakkını arasın. Biz herkese teşvik vermeyiz. Ama bu konuda vergi teşvikimiz sözkonusu. Az ya da çok, o ayrı bir mesele ama kimse hakkı olan 1 lirasını bile bırakmak istemez. Bu noktada katılımcılara yardımcı olacağınıza inanıyorum” dedi.


2 MİLYONUNCUYA PLAKET

Toplantıda 2 milyonuncu bireysel emeklilik katılımcısı Halil İbrahim Uysak da Bakan Babacan’dan plaketini aldı. 6 yıllık geçmişi olan BES’de katılımcı sayısı 2 milyona, toplanan fon tutarı 9.3 milyar liraya ulaştı. Bu yılın sonunda katılımcı sayısının 2 milyon 300 bin, fon tutarının da 12 milyar liraya ulaşması bekleniyor.


İŞSİZLİK HEDEFTEN DAHA AZ

Ekonomideki olumlu işaretlere de dikkat çeken Bakan Babacan, siparişlerin yüzde 32, ciro endeksinin yüzde 17 arttığını, bunların 2010 yılınin iyi geçeceğine dair öncü göstergeler olduğunu söyledi. Takipteki kredi oranının yüzde 5.4’ten yüzde 5.2’ye indiğini hatırlatan Babacan karşılıksız çek oranının da yüzde 10’dan yüzde 3.6’ya gerilediğini açıkladı. Ali Babacan, son 4 aydır işsizlik oranlarının beklediklerinden daha iyi seyrettiğini, 2009’da işsizlik oranının programda hedefledikleri yüzde 14,8’den daha düşük olacağını bildirdi.


STOPAJ MAKBULDUR DEMEDİM

Toplantıya katılan SPK Başkanı Vedat Akgiray, gazetelerde kendisine atfen çıkan “Tüm yatırım araçlarında yüzde 10 stopaj makbuldur” sözlerinin doğruyu yansıtmadığını söyledi. Akgiray, “Tahvil gelirlerinde alım satım kazançlarında yüzde 10 vergi, yerli yabancı ayrımı vardı, Anayasa Mahkemesi kaldırdı, yüksek mi düşük mü diye soruldu. ‘Bence yüksek değil, makul olabilir. Hatta daha bile fazla olabilir dedim.’ Bunu geniş yorumlamışlar”


250 liralık ödemenin 38 TL’sini alabilirsiniz

256 Sayılı Gelir Vergisi Tebliği’ne göre, bordrolu çalışanlar kendileri, çocukları ve eşleri için yaptırdıkları BES poliçelerinin ödemelerini vergi indiriminde kullanabilir. Kişinin gelir vergisi dilimine göre değişmekle birlikte, vergi iadesi tutarı aylık poliçe ödemesinin yüzde 10 veya daha fazlasına denk gelebiliyor. Örneğin ocak ayında 5 bin TL brüt maaşı olan bir çalışan, ayda 250 TL ile BES ödemesi yaparsa, ortalama 38 TL’yi maaşıyla birlikte geri alabilecek. BES katılımcısı olmayanlar yaklaşık 643 TL vergi öderken, BES katılımcısı 606 TL ödeyecek. Bu da BES ödemesi yapan çalışanın maaşında 38 TL’lik artış anlamına gelecek.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10, belgeleyene, indirimi, vergi, yuzde, yüzde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gündemde vergi indirimi var mı? Lucifer Haber Arşivi 0 29 Mart 2010 13:44
Reklamcılar 'da vergi indirimi istiyor Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Nisan 2009 18:20