IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2010, 07:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'de kritik oylama!




ABD'de kritik oylama!

ABD'deki kritik oylama sona erdi...

‘evet’çi vekilleri 1.5 saat bekleyip tasarıyı geçirdiler

HAYIR:22

EVET:23

1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendiren tasarısının ABD Meclisi’nin Dış İlişkiler Komitesi’nde oylamasına saatler kala Başkan Obama
ve Dışişleri Bakanı Clinton “göstermelik” müdahalede bulundu. Komite başkanı hayır oyları 22-20 öndeyken sürekli süreyi uzatıp 3 evetçi vekilin salona girmesini bekledi. 1.5 saat rötarlı kabul edilen tasarı sonrası Türkiye, büyükelçisini Ankara’ya çekti



Amerikan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi dün Ermeni olaylarının “soykırım” olarak nitelendirilmesine yönelik yasa tasarısını oylamak için 46 üyesiyle birlikte ABD saatiyle sabah 10:00’da toplanmadan önce ABD ile Türkiye arasında tam bir mekik diplomasisi yürüdü. Önceki gün Savunma Bakanlığı ile THY’nin ABD’nin önde gelen şirketleriyle yaptıkları yaklaşık 45 milyar dolarlık anlaşmaları iptal edebilecekleri restini çekmesinin ardından dün oylamaya sadece saatler kala Ankara’dan “Tasarı kabul edilirse elçimizi çekeriz” uyarısı geldi. Reuters, AP, AFP gibi dünyaca ünlü haber ajanslarına düşen ve ismini vermek istemeyen bir Türk diplomata dayandırılarak verilen haber Güney Amerika’da resmi temaslar yürüten ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’u da harekete geçirdi. Bu uyarının hemen ardından yine ajanslara flaş haber olarak, “Obama yönetimi Ermeni tasarısının Kongre’de görüşülmemesini istedi” ifadesi geldi. Daha sonra bu uyarının Clinton tarafından Komite’nin başkanı Howard Berman’a edilen telefonla dile getirildiği ortaya çıktı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Dışişleri Bakanı’nın, “Bu tasarının kabul edilmesi Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşmaya zarar verir” uyarısını yaptığı belirtildi. Ayrıca ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında yapılan telefon görüşmesinde de Obama’nın Gül’e, “Ermenistan ile imzalanan protokolün TBMM’de onayını hızlandırın” dediği açıklandı. Obama ve Clinton’un bu müdahaleleri Ankara tarafından “göstermelik” olarak değerlendirildi.

Başkanın çirkin şovu

Girişimlere rağmen saatler 10:00’u gösterdiğinde Komite’nin 46 üyesi ABD Temsilciler Meclisi’ndeki toplantı salonunda
bir araya geldi. Salona “Ermeni soykırımı”ndan kurtulduğu iddia edilen 3 kişi de tekerlekli sandalye ile getirildi. Açılış konuşmasını yapan Berman, “Türkiye çok önemli ve sadık bir müttefiğimiz ancak hiç bir şey tarihi gerçeklere gözlerimizi kapatmamıza yol açmamalı. Nobel Ödülü sahibi Türk yazar Orhan Pamuk’un ülkesinden kovulmasına neden olay açıklamaları ve olayları soykırım olarak nitelemesi uzmanlar, akademisyenler ve bu işe yıllarını vermiş kişiler tarafından da doğrulanmaktadır. Rusya, İngiltere ve ABD arşivlerinde bunu açıkça görmek mümkündür. Türkiye’den tek istediğimiz geçmişiyle yüzleşmesidir” dedi ve tüm üyeleri tasarıya “evet” oyu kullanmaya çağırdı.


Herman’ın ardından söz alan vekiller 5 dakikalık süreleri dahilinde tasarının neden kabul edilmesi ya da reddedilmesi gerektiğini anlattılar. Tasarının reddi yönünde görüş bildiren vekillerin ana görüşü, “Türkiye hem Irak’ta hem de Afganistan’da bize çok yardımcı oluyor. Tasarının kabul edilmesinin uluslararası alanda ciddi sonuçlara yol açacağı kesin. Hem ekonomik hem de askeri anlamda ABD’ye zarar verecek” şeklinde oldu. 14’ü “hayır”cı olan 26 vekilin konuşmaların bitimi ile birlikte, Komite Başkanı Berman, üyelerin teker teker isimlerini söyleyerek, oylarını sordu. Bu andan itibaren tasarı yönünde oy kullanan komite başkanının şovu başladı.
Sadece birkaç dakika sürmesi beklenen oylama “hayır” oylarının 22-20 önde olduğu sırada bitirilmesi gereken oylama yaklaşık 1 saat kadar uzatıldı. 4 evetçi vekil aranmaya başladı. 21:15’te başlayan oylamanın sonucu 22:45’te salona giren 3 vekilin de “evet” demesiyle birlikte 22’ye karşı 23 kabul edilmiş oldu. Böylece tasarı Meclis Başkanı Nancy Pelosi’nin önüne gitti. Ankara tasarının kabulü sonrası jet açıklama yaptı. Büyükelçi Namık Tan’ın Ankara’ya çağrıldığı açıklandı.


TÜRKLER “HAYIR” KOKARTI TAŞIDI



Oturumu 1915 olaylarını yaşayan 95, 97 ve 105 yaşında üç Ermeni kadının yanısıra 3 Ermeni milletvekili, 8 de Türk milletvekili takip etti. New York ve California’dan gelen kadınlar, salona tekerlekli sandalyelerle getirildi. Tasarıya hayır denilmesini destekleyen Türk izleyicilerin yakalarına “hayır” yazılı kokartlar taktığı görüldü. Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Berman oturumu açmadan salondakileri tek tek tanıttı.



vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Mart 2010, 11:22   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ABD'de kritik oylama!




Alıntı:
Başkan Obama ve Dışişleri Bakanı Clinton “göstermelik” müdahalede bulundu.

Ikiside Ermeni tarafcisi cünki.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

Alt 05 Mart 2010, 12:10   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ABD'de kritik oylama!




Insan haklari diye havlayan kopeklerin..

Filistinde.. Afganistanda.. Irakda.. ve Diger Isgal edilmis, Somurulen 'Musluman' ulkelerine karsi aldiklari canlarin, irzina girdikleri kadinlar, oksuz biraktiklari cocuklarin..

hesabini kim verecek?
Canlari Ceheneme.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
abdde, kritik, oylama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BM'de kritik oylama tamamlandı Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Haziran 2010 21:25