IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2010, 17:18   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saadet öğretmeni gölge gibi gizlemiş




Nursima ÖZONUR- Erdal DURAK/GÖLE (Ardahan), (DHA)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ardahan’ın Göle İlçesi'ndeki Merkez Anaokulu'nda görev yapan öğretmen Saadet Ulus’un (24) yıllarca peşini bırakmayan muhasebeci Yalçın A. (42) tarafından dün evinden okula giderken satırla öldürülmesinin yankıları sürerken, sır perdesi de aralandı. Saadet ağretmenle Muğla Üniversitesi'nde master yaparken tanıştığı belirtilen Yalçın A.’nın Göle’de “Kaşar peyniri almaya geldim” diyerek kardeşine ait kimlikle otelde bir ay süreyle kaldığı ve Saadet öğretmeni adım adım izlediği ortaya çıktı.

Göle'de 1.5 ay önce göreve başlayan Saadet öğretmenin bir cinayete kurban gitmesi ilçe halkını şoke etti. Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nden 2008’de mezun olduktan sonra KPSS’ye giren Denizlili Saadet Ulus, atama yapılınca kadar İstanbul’a giderek Beşiktaş Yıldız Erten Anaokulu'nda sözleşmeli öğretmen olarak çalışmaya başladı. İstanbul’da çalıştığı dönemde Muğla Üniversitesi'nde yüksek lisans yaparken tanıdığı Yalçın A. ile karşılaştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Çalıdere Köyü Anaokulu'na ataması yapılan Saadet öğretmen, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak köye gidip- dönmesinin zor olacağını belirterek boş bulunan Göle Merkez Anaokulu'na tayinini yaptırdı.
BABASI KIZINI EMANET ETTİ, GİTTİ
Saadet öğretmen, babası Ahmet Ulus’la geldiği Göle’de bir apartmanın ikinci katını kiraladı. Tek başına evde kalan kızını Ahmet Ulus, “Kızım size emanet” diyerek ev sahibinin göz kulak olmasını istedi.

Ancak onu gölge gibi izleyen Yalçın A., Göle'de de buldu ve rahatsız etmeye başladı. Bunun üzerine İstanbul’da olduğu gibi Göle'de savcılığa giden Saadet Ulus, Yalçın A.'dan şikayetçi oldu.

Göle’ye 9 Şubat’ta “Kaşar peyniri almaya geldim” diyerek otele yerleşen Yalçın A., Saadet öğretmeni öldürmek için 12 Mart günü saat 06.45’te otelden çıktı. Saadet öğretmene “Benim olacaksın” diyen Yalçın A., feryat edip yardım istemesi üzerine montunun altında sakladığı satırı çıkararak saldırdı ve ağır yaraladıktan sonra kaçtı.

Saadet öğretmen kaldırıldığı hastanede yaşama veda ederken, 45 dakika süreyle sokak aralarında giderek Göle çıkışına varan Yalçın A., polislere yakalandığında sevdiği kızı yüz vermemesi üzerine öldürdüğünü itiraf etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENECEK
Emniyet Müdürlüğü'nde çelişkili ifadeler veren ve üzerinde kardeşi Suat A.’ya ait sahte kimlikle dolaştığı belirlenen Yalçın A.’nın çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu ve arandığı belirlendi.

“İstanbul’da tanıştık. Onu çok seviyordum. Mektuplar yazıyordum. Ama o bana yüz vermedigi gibi tersledi” diyen Yalçın A., Göle halkının büyük tepki göstermesi ve linç etmeye kalkışması yüzünden gece yarısı adliyeye sevk edildi. Hakkında tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek cinayeti işlediği için TCK’nın 82’nci maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmesi beklenen Yalçın A. tutuklanarak Ardahan Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

“BENİM CANIM GİTTİ”
Saadet öğretmenin Denizli’de oturan babası Ahmet Ulus cinayeti duyunca yıkıldı. Eşi ve yakınları ile birlikte Göle’ye gelen acılı baba, kızının cenazesini alarak otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna götürdü. Burada yapılan otopsinin ardından Ulus ailesi cenazeyle birlikte uçakla Ankara’ya gitti.

Kızının Denizli’de yarın Kınıklı Mahallesi'nde toprağa verileceğini belirten Ahmet Ulus, şunları söyledi:
“Kızım Saadet, Muğla Üniversitesi'nde okurken yüksek lisans yapan Yalçın A. ile tanışmış. Kızıma aşık olmuş ve ondan sonra sürekli rahatsız etmeye başlamış. İstanbul’dayken de telefonla, mesajla kızımı sürekli rahatsız ediyordu. Kızıma musallat olan bu beladan haberimiz vardı. Denizli ve İstanbul’da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Göle’de de ‘kızım rahatsız ediliyor’ diye şikayetçi olduk. Göle’de ya ilgilenmediler, ya da ilgileniyor gibi göründüler. Kızımın İstanbul’dan ayrılmaması için bu adam T.C. kimlik numarasını bulmuş. Sömestr tatilinde yapılacak olan atamalarda Saadet’in adına tüm tercihleri İstanbul’dan yapmış. Saadet hiç kimseyle nişanlı değildi. Benim canım gitti. Çok üzgünüz. Kızımı Denizli’de toprağa vereceğiz.”

ARKADAŞLARI: MELEK GİBİ ÖĞRETMENDİ
Salimbey Mahallesi'ndeki bir bahçe içinde Kız Meslek Lisesi ve 30 Eylül İlköğretim Okulu ile birlikte olan Merkez Anaokulu'nda Saadet öğretmenin ölüm haberi öğrencilerinden saklandı. Arkadaşlarının ‘Melek gibi öğretmen’ dediği Saadet öğretmenin hunharca öldürülmesi en çok çalışma arkadaşlarını etkiledi.

Öğretmen arkadaşlarından biri, Saadet öğretmenin İstanbul’da çalıştığı dönemde tanıştığı ‘Hakan’ isimli bir polisle ilişkisinin olduğunu ileri sürdü. Aynı öğretmen arkadaşı, Hakan polisin şimdi İtalya’da görevli olduğunu, bir süre sonra gelip nikah yapmayı planladıklarını iddia etti. Öğretmen arkadaşı “Polis Hakan, onu rahatsız eden kişiyi tanıyor ve İstanbul’da kaldığı süre içinde koruyordu. Göle küçük bir yer olduğu için arkadaşı bir şey olmayacağını düşünüyordu. Adam meğer, Göle’ye gelmiş Saadet öğretmen ve bizi yakından izliyormuş. Bu durumdan haberimiz hiç olmadı” dedi.

“BİR AY OTELDE KALDI 270 LİRA BORÇ TAKTI”
Bu arada Yalçın A.’nın 9 Şubat’ta Göle’ye gelerek Saadet öğretmenin evine 200 metre uzaklıktaki otele yerleştiği ve kendisini Kaşar peyniri ticareti yapan bir tüccar olarak tanıttığı belirlendi.
Otelin öğretmen, memur ve asker olan müşterileriyle sıcak ilişki kuran Yalçın A.'nın kendisinden 10 yaş küçük kardeşi Suat A.’ya ait bir kimlikle kayıt yaptırdığı, kendisini herkese ‘Suat’ olarak tanıttığı ortaya çıktı.

Otelde kalan müşteriler ve persolenin verdiği bilgiye göre, Saadet öğretmenin evden çıkış ve okuldan dönüş vakitlerinde otelden ayrılarak her gün izlediği belirtildi. Otel görevlileri Yalçın A. ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Otele 9 Şubat’ta geldi. Akşamları beraber yemek yapıyor, yiyorduk. Eşinin öğretmen olduğunu, Göle’ye tayinini çıkarmak istediğini, İstanbul’da oturduğunu bildirdi. Göle’ye kaşar peyniri alıp ticaretini yapmak için geldiğini anlatıyordu. Göle’de bulunan ve kaşar peyniri üreten 10 tesisi gezmiş. Örnekler almış, pazarlıklar yapmış. Her gün sabah kahvaltıyı yaptıktan sonra saat 07.00’de çıkıyor, 09.30- 10.00 sıralarında otele dönüyordu. Öğleden sonraları ise saat 15.00 sıralarında çıkıyor, bir saat sonra geri geliyordu. Sürekli takım elbise giyiyordu. Temizliği kendisi yaptığı için oda anahtarını kimseye vermiyordu. 12 Mart günü sabah 06.45’te odadan indi. Üzerinde mont olduğu için bir şey fark edemedik. Şimdiye kadar 110 lira otele ödeme yaptı. 270 lira ise borcu kaldı. Biz de bu olaya çok üzüldük.”

OTOPSİ RAPORU
Saadet Ulus’un cenazesi bu sabah erken saatlerde Göle’den Trabzon’a getirildi. Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda saat 11.00’de yapılan otopside, vücudunda çok sayıda kesici alet yaralaması olduğu belirlenen Saadet öğretmenin, iç kanama sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Mart 2010, 23:02   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Saadet öğretmeni gölge gibi gizlemiş




Güzel olmakda başa bela. üzücü bir durum bundan bir ay öncede müdür-öğretmen cinayeti olmuştu. sanırım öldürülen bayan öğretmen giresunlu idi.

Allah rahmet eylesin..

 

 

Etiketler
gibi, gizlemis, gizlemiş, golge, gölge, ogretmeni, saadet, öğretmeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yılın öğretmeni seçildi - 2013 yılının öğretmeni kim oldu Violent Eğitim Haberleri 0 22 Kasım 2012 16:25
Hakkari'de olduğunu ailesinden gizlemiş Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Haziran 2012 21:25
Seçili Nickin Mesaj Listesinde (Listbox Listesindeki Gibi) Gölge Yazı Gözükmesi iniesta mIRC Scripting Sorunları 1 20 Ağustos 2011 00:56
Dün Gece Sinsi Sinsi Yaklaşan Bir Gölge Gibi Sarmaladı Yokluğun Beni... Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 07 Eylül 2010 14:09