IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2010, 15:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katsayı için iptal davası açıldı




Yüz binlerce meslek liseli öğrencinin üniversiteye girişini sağlayacak YÖK'ün son katsayı düzenlemesinin iptali için dava açıldı.

Yükseköğrenime girişte katsayı uygulamasının nasıl olacağı konusunda belirsizlik devam ediyorken, düz liseli bir öğrenci velisi ile Anadolu öğretmen liseli bir öğrencinin, YÖK'ün son katsayı düzenlemesinin durdurulması için Danıştay'a başvurdukları ortaya çıktı.

Şikâyetçi veli ile öğrenci, dava dilekçelerinde yükseköğrenime girişte, daha önce uygulanan katsayı uygulamasına dönülmesini talep ediyor.

Buna göre üniversiteye girişte katsayı farkının 15'ten 50'ye çıkarılması isteniyor. Şikâyetçilerin taleplerini mahkemeye iletirken, dilekçelerinde meslek liseli öğrencileri incitecek açıklamalara yer vermeleri de dikkatlerden kaçmıyor.

Danıştay'a Ankara'dan başvuran Orhun Özmen'in babası Atila Özmen, yürütmenin durdurulması için saydığı gerekçeler ile verdiği örneklerde, meslek liseli ile düz liseli öğrenciler arasında katsayı farkının olmasının doğal karşılanması gerektiğini öne sürüyor.

Baba şu ilginç açıklamaya imza atıyor: "İmkân eşitliğinin ruhuna ve amacına uygun olarak yönlendirme suretiyle kademelerden geçerek verilen haklardan yararlandırılmış bireylerin, bu eğitim kurumları içinde seçtikleri okul ve alan nedeniyle elde ettikleri sosyal statünün farklı olması kaçınılmazdır."

Bir diğer şikayetçi Denizli Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Neylan Özlem Pelek de dilekçesinde öğrencilerin artık katsayı bunalımı yaşamalarını istemediğini dile getiriyor.

Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulanmasına ilişkin ilk düzenlemesi olan 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurmuştu. İstanbul Barosu Başkanlığı, YÖK'ün, yükseköğretime girişte farklı katsayı puanı uygulamasını kaldıran 21 Temmuz 2009 tarihli kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün kararının yürütmesini oybirliğiyle durdurmuştu. Bunun üzerine YÖK, 17 Aralık 2009'da üniversiteye giriş sınavında adaylara "farklı katsayı'' uygulanması kararı almış ve puanlar hesaplanırken adayların kendi alanıyla ilgili program tercihinde Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanlarının 0.15, alan dışı tercihte 0.13 ile çarpılmasını kararlaştırmıştı.

(Zaman)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıldı, davası, için, iptal, katsayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fenerbahçe Kulübü Genel Kurulu'na iptal davası AngeL Spor Haberleri 0 22 Kasım 2013 22:50
Sözleşmeliler için Danıştay'a iptal davası Lucifer Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2010 19:23
Köşk seçimi için iptal davası açıldı CariSma Haber Arşivi 0 27 Ağustos 2007 22:49