IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 03:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AK Parti'den sivil Anayasa vurgusu




Muhtarlardan referandum için destek isteyen Milletvekili Çetin ile İl Başkanı Alper, değişiklik paketinin içeriği hakkında bilgi verdi.Eşme Sabancı Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Eşmeli muhtarlar ve partililer katıldı.
Referanduma kadar Anayasa değişiklik paketini halka anlatacaklarını söyleyen Mustafa Çetin ile İl Başkanı Hilmi Alper, değişiklikle kişisel hak ve özgürlüklerin artacağını söyledi. Anayasa değişiklik paketinin 12 Eylül 2010 günü referanduma sunulacağını hatırlatan AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, amaçlarının 1982 darbe anayasasını değiştirmek olduğunu söyledi.
Mecliste yapılan görüşmeler sonunda AK Parti dışındaki partilerin pakete destek vermediğini anlatan Çetin, “Ülkemizin sivil bir Anayasa’ya ihtiyacı var. AK Parti olarak biz bu konuda elimizi taşın altına koyarak bir değişik paketi hazırladık. Mecliste oylandı ve muhalefet partilerin destek vermemesine rağmen geçti.
CHP paketin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. AK Parti olarak milletimizin referandumda değişiklik paketine evet diyeceğini ümit ediyoruz. Bu konuda tüm teşkilatlarımız çalışmalara başladı. Halka değişiklik paketini anlatacağız. 1982 Anayasası askeri bir Anayasa ve vatandaşların haklarını kısıtlıyor.
Anayasa’nın amacı devleti korumak değil, bireyin kişisel haklarını korumaktır. Anayasa Mahkemesi değişiklikle ilgili iptal kararı vermemesi halinde, 12 Eylül 2010 tarihindeki halk oylaması yapılacak. Halkımızın pakete destek vermesini istiyoruz”dedi.
AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper ise teşkilat olarak referandum gününe kadar halka değişiklik paketini anlatacaklarını ifade ederek, “ AK Parti olarak bizim hedefimiz millete hizmet etmek. Anayasa değişiklik paketini halkımıza doğru bir şekilde anlatacağız.
Köylerimizi, beldelerimizi ve ilçelerimizi gezerek ya boyunca etkin bir çalışma sürdüreceğiz. Bu değişiklik paketi bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı pakettir. Hak ve özgürlükleri arttıran, demokrasiye daha fazla vurgu yapan bu paketi halkımızın referandumda evet oyu vereceğini düşünüyoruz”dedi.Toplantı sonunda AK Partililer, muhtarların değişiklik paketi hakkındaki sorularını da yanıtladı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak, anayasa, partiden, sivil, vurgusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sivil Anayasa Yapılmalı mıdır ? nO`pAniC Serbest Kürsü 21 29 Ocak 2010 13:03
CHP, askere sivil yargı yolu getiren yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu Cemalizim Haber Arşivi 0 13 Temmuz 2009 17:06