IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 11:57   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'den turizm barış elçileri israilleri ikna etmeye gidiyor




İsrail’le devam eden krizin turizme vurduğu darbe, sektörü harekete geçirdi. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği(GETOB), Fethiye Otelciler Birliği(FETOB), Bodrum Otelciler Derneği(BODER) ve daha pek çok temsilci "İsrail turizm barış elçileri" olarak İsrail’e giderek, İsraillileri ikna etmeye çalışacak.İsrail’le Türkiye arasında yaşanan son krizin ardından, İsrailli turistlerin Türkiye’deki otellerde rezervasyonları iptal ettirmeleri turizmcileri zora soktu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, iyimser bir tablo çizmeye çalışsa da, aynı durumun sektör için geçerli olmadığı kaydedildi. Turizm sektörü, İsrailli turisti yenden Türkiye’ye çekmek için girişimlerine başlıyor.
ANKA’ya konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TURSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Ali Kırlı, sadece Muğla bölgesi olarak ortalama 70 bin İsrailli turist ağırladıklarını ancak "One Munite" olayının ardından, 2009 yazında bu rakamın 40 binlere gerildiğini kaydetti. O zaman bu çıkışın yüzde 50’lilik bir azalma yarattığına dikte çeken Kırlı, "Şu anda ise sıfırı çektik" diye konuştu. İkinci bir karara kadar bu bölgelerdeki bütün rezervasyonların iptal edildiğini söyleyen Kırlı, "İsrailli tüm tur operatörleri, hükümetin kararı nedeniyle rezervasyonlarını geri çekmiş durumda. Sektör temsilcileri Önümüzdeki hafta İsaril’e çıkarma yapacak. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği(GETOB), Fethiye Otelciler Birliği(FETOB), Bodrum Otelciler Derneği(BODER) ve daha pek çok temsilci, ‘İsrail turizm barış elçileri’ olarak, önümüzdeki hafta İsrail’e gidecekler ve oradaki sektör temsilcileri ile bir araya gelecekler. One Minute’in ardından yine bir ekip olarak gitmiştik ve olumlu bir etkisi olmuştu. Bizim hiçbir ülkeyi reddetme gibi bir lüksümüz yok" dedi.
Kırlı, Kültür ve Turizm Bakanı’nın turist sayısı konusunda "olumlu tavrını" sektör içinde görmenin mümkün olmadığını söyleyerek, "Bu bölgelere 5 bin turist gelirse en ala" diye konuştu.
-2 YILDA 600 BİNDEN 50 BİNE DÜŞTÜ-
"Turizm Barış Elçileri" grubunda bulunan GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz de, turizmin ana misyonunun "halkların barışı" olduğunu vurgulayarak, "Biz yıllardan beri Musevilerle kardeşçe yaşadık. Bu tür sorunların gelip geçici olduğunu düşünüyorum. Öyle olmak zorunda. Bu nedenle en yakın zamanda İsrail’de tur operatörleri ile bir araya gelmemiz şart" dedi.
Türkiye genelinde, İsrail’den gelen turist sayısının bundan iki yıl öncesine kadar 600 bin civarında olduğunu belirten Açıkgöz, "One minute’, 300 bine düşürmüştü. Böyle devam ederse 50 binlerde kapatacağız. Bu çok ciddi bir kayıp. Sürdürebilir bir turizm için hedef destinasyonlarımızdan biri İsrail. Onların tatil modeli 3-4 günlük, bu periyodu doldurabilen başka turist profili yok. İsrail bu nedenle çok önemli. Sayın Bakanımız çok iyimser. Sektörde durum farklı. Krizi doğru yönetmemiz şart" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
elcileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail Turizm Bakanı: Türkiye'ye gitmeyin kurtarmayız Seth Haber Arşivi 0 29 Temmuz 2014 12:26
Moskova Turizm Fuarı'nda Türkiye Rüzgarı Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Mart 2012 18:34
Türkiye'nin Turizm Geliri 17 Milyar 811 Milyon Dolar KarakıZ Haber Arşivi 0 30 Ekim 2011 11:16